Bevestigd
arena-vuurwerk

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB straft Ajax licht na ongeregeldheden in de Klassieker

FeyenoordTM

Afgelopen 24 september stond de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (0-4 uitslag) op het programma in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Het duel werd ontsierd door verscheidene supportersincidenten. De KNVB heeft de rode lantaarndrager van de Eredivisie inmiddels zeer licht gestraft.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd op de eerste ring Zuid vuurwerk ontstoken. In de eerste helft werd het spel kortstondig stilgelegd, nadat een drinkbeker naar het grasveld gegooid werd. Pas nadat de schuldige was geïdentificeerd en uit het stadion was verwijderd, kon het spel worden hervat. Niet veel later volgde een tweede onderbreking, toen er — eveneens vanaf de eerste ring Zuid — vuurwerk op het speelveld werd geworpen.

Dit tafereel herhaalde zich in de tweede helft, waardoor de wedstrijd geheel volgens het protocol van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond definitief werd gestaakt. Daarop voltrokken zich verschillende incidenten, waarbij politieagenten gewond raakten en onder andere de hoofdingang van het stadion aanzienlijke schade opliep.

Ajax doet woensdag alsof het onmiddellijk afstand genomen heeft van alle wanordelijkheden. Zowel het gedrag dat leidde tot de staking van de wedstrijd, alsmede de onregelmatigheden nadien, worden door Ajax ten strengste afgekeurd en behoren niet thuis in de voetbalsport. De aanklager van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond heeft een vooronderzoek ingesteld naar de vuurwerkincidenten binnen de ArenA.

Na dit onderzoek is er een schikkingsvoorstel gedaan, welk door de club is aanvaard. Het schikkingsvoorstel houdt in dat de eerste ring Zuid tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse leeg dient te blijven en dat personen met een seizoenkaart voor deze sector geen toegang zullen hebben tot het stadion. Daarnaast zal Ajax een boete van €25.000,- worden opgelegd. De voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek, die Ajax nog open had staan vanwege een eerder vuurwerkincident bij Ajax-Feyenoord in 2022, blijft eveneens van kracht.

Ajax vertelt heldhaftig er tot op heden in geslaagd te zijn om meer dan vijftig personen die betrokken waren bij de voornoemde incidenten te identificeren en te bestraffen. Het beleid om boetes en schades te verhalen op de verantwoordelijken zal ook nu het uitgangspunt zijn. De supporters die direct getroffen worden door deze sanctie zullen nader bericht ontvangen vanuit de club.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

aan het begin van het seizoen me al afgevraagd hier waarom er geen standin voor Trauner is gehaald...alles is op het middenveld en de aanval gegooid...je ziet wat er van komt. En dan krijgen we in de wintertransfer window ook nog het vertreke van Luts en Hancko, mogelijk Hartman en Gimenez...dan staan wij binnen de kortste keren ergens onder het midden....slechte toekomst!
Gadver, wat een vooringenomen stukje zeg. Wat was er mis met de eerdere feitelijke berichtgeving? Deze is doordrenkt van Calimerogedrag...
“De voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek, die Ajax nog open had staan vanwege een eerder vuurwerkincident bij Ajax-Feyenoord in 2022, blijft eveneens van kracht.”
Ik zou denken dat die dus geint gaat worden.

Als ik dit lees is het voor Nederlandse begrippen volgens mij een normale straf. Wat er buiten het stadion gebeurd is vooral een lokale situatie.
Sommigen hebben wellicht de hoge straffen van de UEFA in hun hoofd. In vergelijking daarmee stelt deze boete niets voor. Kijk eens naar alle eerdere boetes van de KNVB. Dan is dit de hoogste geldboete sinds jaren:
https://nos.nl/artikel/2485839-knvb-legde-sinds-corona-voor-tonnen-boetes-op-aan-voetbalclubs

De KNVB mag best eens wat harder gaan optreden in het algemeen.
blijkt maar weer voor wie die bond is en voor wie niet🤥
Wat voor straf hebben wij eigenlijk gehad voor dat aanstekerincident en die zwarte rookbommen aan het begin van de wedstrijd, waardoor de bekerklassieker 2x gestaakt moest worden. Dat lijkt me redelijk vergelijkbaar.
Geeft aan dat ze dit 4x zwaarder beoordelen.
Veel te laag, maar dat is het altijd bij de KNVB. Dus niet klagen dat het nu bij Ajax is.. want dat is het bij alle clubs. Feyenoord kreeg ook een fopstrafje na die aansteker. Als je dit wil aanpakken, moet de KNVB de richtlijnen aanpassen en dan een precedent durven scheppen met de eerste keren hard straffen.
Beetje eerlijkheid mag wel, Feyenoord werd ook zeer licht gestraft na het aansteker incident en Ajax nu ook voor dit vergrijp. Kijk ook eens naar straffen in andere gestaakte wedstrijden voor vuurwerk, daar waren de straffen nog milder. Enige ik mij wel over verbaas is de voorwaardelijke straf uit het verleden dat dat blijft staan. Verder zijn de straffen, helaas consistent, veel te laag als ze echt verandering nastreven.
Ze worden ook veroordeelt voor de vakken leeg houden van de FSide
Gek hè dat t nooit iets zal worden tussen de 2 aartsrivalen. Hoe zou dat toch komen, KNVB?
***** bond, en dan vindt men het raar dat er een hekel, haat of hoe je het noemen wilt ga krijgen richting KNVB en A,dam. Wat een schande ik hoop dat ze degradatie krijgen en dat de bond kan bedenken hoe ze die pleuris zooi in a,dam in de competitie kan behouden 🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮
Knjb laat weer zien wie hun voorkeur heeft.
Het is weer bewezen. Wat een farce. ajaks weigert netten te plaatsen. Als gevolg daarvan kunnen hun eigen fans de wedstrijd kapot maken. Dit is zuivere competitievervalsing en ze komen ermee weg. Ik begrijp hier helemaal niets van. Ik begin me af te vragen waarom ajaks er geen punten bij krijgt.
Stop nu toch met referenties naar Joden. De huidige directie van de KNVB heeft een Feyenoord achtergrond dus feitelijk slaat het ook al nergens op.
Dus je krijgt een voorwaardelijke straf door een vuurwerkincident in 2022 en vervolgens blijft die straf voorwaardelijk terwijl er een vuurwerkincident plaats vond. Wat is dan het nut van een voorwaardelijke straf uitdelen als die vervolgens niet gehandhaafd word?
Dat snap ik dus inderdaad niet. Kan me niet voorstellen dat iemand dit logisch vindt, haha.
Bij FC Groningen gebeurde vorig jaar precies hetzelfde. De straf was toen: een wedstrijd met volledig leeg stadion. Waarom dan nu bij Ajax deze flutstraf?
Goeie genade wat komen ze er weer gemakkelijk vanaf daaro.
Ja hoor de knvb mensen zijn weer goedsgezind voor Ajax als het een andere club geweest zou zijn dan was de straf 3 a 5 keer hoger geweest dit stinkt natuurlijk.
Dit is alleen maar goed, want bij ons gebeurt ook wel eens wat. Dan kan je naar deze straf wijzen.
Kijk verliezen ze tegen Volendam, dat is een grotere straf.
Waarvoor voer je voorwaardelijke straf dan niet gewoon uit! Want nu is er nog niet een echte straf!
Had toch een voorkeur voor 5 punten mindering🫢🫣