weimar-vrouwen

VK Sportphoto

Vrouwen

"Als die bal erin vliegt, is het gewoon klaar”

Van de redactie

In de Azerion Eredivisie Vrouwen speelde Feyenoord afgelopen weekend gelijk tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd het 1-1. De Rotterdammers kwamen op 0-1 door een goal van Bennink, maar zag de thuisploeg al snel langszij komen. Het was aan keepster Jacintha Weimar te danken dat het in de slotfase 1-1 bleef.

“De laatste tien minuten had ik het gevoel van: 'kom op meiden, we moeten dit echt even volhouden’, want dan nemen we hier een punt mee”, zo vertelt Weimar bij ESPN

Feyenoord stond aan het einde van de wedstrijd flink onder druk. Gesteund door het thuispubliek gingen de Ajacieden op zoek naar de overwinning. “Op een gegeven moment ben ik een beetje gestopt met op de klok kijken. Toen dacht ik, ‘bekijk het aanval voor aanval’. Natuurlijk was het spannend, maar ik was heel gefocust”, aldus Weimar. 

De goalie verrichte een cruciale redding op een inzet van Rosa van Gool. "Daar was ik heel blij mee. Zeker gezien de fase waarin we zaten. Het staat 1-1. Als die bal erin vliegt, is het gewoon klaar”, zo blikt zij terug op de save. Weimar prijst ook haar ploeggenoten, die hebben gestreden tot het einde. “Er waren meerdere momenten van het hele team. Dat moet je vieren alsof je een doelpunt hebt gemaakt.”

Weimar had genoten om in een volle Johan Cruijff Arena te spelen. "Ik vind het heel mooi dat er zoveel mensen zijn gekomen. We merkten niet heel veel van de rivaliteit zoals die er misschien bij de mannen is. Maar ik vond het super mooi, voor ons allemaal. Je ziet dat er animo is. Ik hoop dat dit zoveel vaker voorkomt in het vrouwenvoetbal.” 

Delen

Reacties

Nog geen reacties