Varkenoord

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord Academy ontvangt miljoenenbedrag via VriendenLoterij

Moreno

Supporters van Feyenoord hebben in 2022 opnieuw meer dan een miljoen euro bijeen gespeeld voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Onlangs nam Head of Operations Raymond van Meenen op Varkenoord een cheque in ontvangst met daarop het prachtige bedrag van 1.243.286 euro.

Het totaalbedrag is de opbrengst over het jaar 2022 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor Feyenoord Academy, de succesvolle jeugdopleiding van de club. Een mooie groei ten opzichte van vorig seizoen, toen er 1.160.246 euro werd binnengehaald. 

Opbrengst volledig naar jeugdopleiding
De opbrengst gaat volledig naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op voetbaltechnisch maar ook op maatschappelijk vlak wordt geïnvesteerd. Zo zijn er studietrajecten  voor alle teams van Onder 13 tot en met Onder 21 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding. Ook is er ruimte voor het opleiden van trainers en coaches op niet-voetbal gerelateerd vlak.

Daarnaast wordt voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middel van samenwerkingsverbanden van Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Vervoer en digitale lesfaciliteiten (onder meer laptops) worden ook vanuit de club gefinancierd.

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Nog geen reacties