karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

El Ahmadi niet aan de slag bij Feyenoord Academy

Moreno1908

Karim el Ahmadi gaat niet in op het aanbod van Feyenoord om jeugdtrainer te worden. De oud-speler van Feyenoord en ex-aanvoerder van de Rotterdammers liep een aantal dagen mee op de Academy, maar zoekt zijn heil ergens anders. 

Op dit moment ziet El Ahmadi meer uitdaging in het begeleiden van jonge profvoetballers dan in het trainen van jeugdspelers in een één-op-éénsetting. "Het werk dat ik nu doe, past voor mij gevoel goed bij mee. Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers aan de hand van mijn opgedane ervaringen in het topvoetbal op weg mag helpen", aldus de 53-voudig Marokkaans international.

Hij richt zich nu dus voornamelijk op de begeleiding van het mentale aspect van jonge spelers. ''Het voetbal kan soms ongenadig hard zijn. Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik in 2008 was overgekomen van FC Twente. In Rotterdam kreeg ik te maken met bakken kritiek. Opeens deugde er niets meer van me", vertelt El Ahmadi over zijn beginperiode bij Feyenoord.

"Ik raakte verstijfd, werd bevangen door spanning. Voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien. Het had me geholpen als er toen iemand was geweest die tegen me had gezegd: 'Karim, houd vertrouwen in jezelf, het komt goed.'"

Dat El Ahmadi niet op Varkenoord aan de slag gaat, neemt niet weg dat hij nog altijd supporter is van de stadionclub. "Dat ik aanvoerder heb mogen zijn van de club, vervult me nog altijd met veel trots. Mijn warme gevoelens voor Feyenoord zullen nooit verdwijnen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties