luigi-bruins

FSV De Feijenoorder

Nieuws

"Als je als Rotterdammer De Kuip ziet, is dat het stadion waar je wil spelen"

Van de redactie

Luigi Bruins speelde vier seizoenen voor Feyenoord en won in 2008 met de club de KNVB Beker. Als geboren Rotterdammer wilde hij niets liever dan voetballen voor Feyenoord, al was de middenvelder van weleer niet altijd geliefd in De Kuip.

In een openhartig interview met Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, vertelt Bruins ronduit over zijn overgang naar Feyenoord in 2007 en hoe hij de seizoenen daarna heeft beleefd. Vandaag deel 1: zijn weg naar Feyenoord

Luigi Bruins is geboren en getogen in Rotterdam. Op jonge leeftijd ging hij voetballen bij Excelsior, al keek hij altijd met een schuin oog naar Feyenoord. “Als Rotterdammer ben je eigenlijk automatisch voor Sparta, Excelsior of Feyenoord. Bij Sparta zitten vooral mensen uit Rotterdam-West en daar kwam ik niet vandaan. Ik was voor Excelsior, maar die spelen, met alle respect, niet om de prijzen. Als Rotterdammer hoop je dan altijd wel dat Feyenoord kampioen wordt”, zo vertelt Bruins.

Feyenoord eerst afgezegd
Als tweedejaars A-junior kreeg de middenvelder voor het eerst de mogelijkheid bij Feyenoord te gaan voetballen. Na een opmerkelijk gesprek besloot Bruins bij Excelsior te blijven. “Ik werd gevraagd voor Feyenoord onder 19, maar ik had net mijn contract bij Excelsior getekend. Tijdens mijn gesprek bij Feyenoord zei iemand van de club, waarvan ik zijn naam niet zal noemen, dat zij alles bepalen bij Excelsior en ik niet zou gaan spelen. Ik ben nogal koppig dus toen dat werd gezegd, heb ik aangegeven sowieso niet te komen en voor mijn kans bij Excelsior te gaan.”

Bij Excelsior kwam hij in het eerste elftal te spelen onder Mario Been, waarmee hij kampioen werd in de Eerste Divisie. Toen de club, met Bruins als basisspeler, zich een seizoen later handhaafde in de Eredivisie, kwam de interesse in de middenvelder flink op gang. “Feyenoord kwam weer, maar ook Tottenham Hotspur, Ajax, AZ en Willem II wilden me hebben”, aldus Bruins.

Op gevoel alsnog naar Feyenoord
Een overgang naar Londen bleek niet haalbaar. “Ik heb een gesprek met Martin Jol bij Tottenham Hotspur gehad, maar Excelsior vroeg te veel geld. AZ wilde dat wel betalen. Louis van Gaal was daar toen trainer en daar wilde ik als jonge speler ook wel onder spelen. Zij werden net geen kampioen na een nederlaag tegen ons, dus sportief was dat wel een goede keuze.” De club uit Alkmaar pakte echter niet daadkrachtig door, waarna Bruins eveneens met Feyenoord in gesprek ging. De Rotterdammer hoefde daarna niet lang na te denken. “Na het gesprek met Peter Bosz en Erwin Koeman had ik zo’n goed gevoel, dat ik direct naar Feyenoord wilde. Uiteindelijk ben ik voor veel minder geld naar Feyenoord gegaan, omdat ze nog een samenwerking hadden.”

Dat Feyenoord op dat moment niet de best presterende club was, maakte voor Bruins niet uit. “Doordat ik voor Feyenoord was, was dat een belangrijk punt om voor die club te kiezen. Als je als Rotterdammer De Kuip ziet, is dat het stadion waar je wil spelen. Ik ben een gevoelsmens en heb hierbij eerder voor het sentimentele gekozen dan voor het sportieve.”

Jubileumjaar 2008
In 2008 maakt Bruins de overstap naar De Kuip. Die zomer gebeurde er veel in Rotterdam-Zuid. Gearriveerde topspelers kwamen, waaronder Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en Danny Landzaat. Bovendien stond Bert van Marwijk voor de groep, de trainer die in 2002 met de club de UEFA Cup had gewonnen. Bruins genoot. “Ik weet nog dat we op een fantastische zondag in de helikopter stapten met spelers die kwamen van Bayern München, Barcelona en Wolfsburg. Dat was een droom die uitkwam! Bert van Marwijk gaf je als speler ook heel veel vertrouwen, dus dat was enorm belangrijk voor me.”

In de winterstop stond Feyenoord bovenaan in de competitie, maar weet het de titelrace uiteindelijk niet vol te houden. Wel won de club de KNVB Beker. “Stonden we op de Coolsingel en ik maakte het 100-jarig bestaan mee, dat was geweldig”, zo kijkt Bruins terug op dat seizoen. “Als Rotterdamse sportman is er niks mooiers dan de Coolsingel. Wij hadden die avond ervoor een feest en gingen eigenlijk direct door naar de huldiging, dat was fantastisch.”

Morgen deel II: waarom het na zijn debuutseizoen minder ging bij Luigi Bruins

Wil je het schitterende magazine Hand in Hand van FSV De Feijenoorder op je deurmat ontvangen? Met daarin de mooiste verhalen. Word dan nu lid!

Delen

Reacties

Hahahaha lid worden van Fsv de Feijenoorder, waarvan een bestuurslid een 6 jarig stadionverbod heeft. opdoeken die hele handel. Dan gaan Gijs en Kees maar Woudestein.
Nee hoor. Het kan allebei.

Bovendien is het een citaat.

https://onzetaal.nl/taalloket/je-wil-je-wilt
Nee, maar ik snap dat het allemaal wat verwarrend is voor je. Je zet jezelf alleen wel een beetje voor paal zo.