slot

Nieuws

“Als je één ding niet moet doen tegen AS Roma, is het op achterstand komen"

Van de redactie

AS Roma toonde afgelopen zaterdag in de Serie-A wedstrijd tegen Torino nog maar eens waarin het goed is. In Turijn kwamen de Romeinen al vroeg op 0-1, waarna de wedstrijd vakkundig op slot werd gegooid. “Als je één ding niet moet doen tegen Mourinho en AS Roma is het op achterstand komen”, zegt Slot daarover in Algemeen Dagblad.

“Marino Pusic is namens ons al langer met AS Roma bezig”, zegt de Feyenoordtrainer over de voorbereiding op de wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League. “Maar ik kan ook met mijn ogen dicht vertellen hoe AS Roma speelt hoor. Ze hebben dezelfde trainer als tijdens de finale om de Conference League. Ze hebben een paar goede individuen erbij gehaald, maar de manier van spelen zal niet anders zijn dan tijdens de finale in Tirana. In de aanloop naar die wedstrijd heb ik gechargeerd gezegd wel 24 wedstrijden gekeken. Ik kijk veel voetbal, heb Roma de afgelopen tijd ook weleens zien spelen. Ik weet dat ze 5-3-2 spelen, ik weet hoe ze opbouwen, wat voor type spelers ze hebben.”

Slot heeft waardering hoe de Romeinse club presteert. “Je moet altijd respect hebben voor clubs die winnen. Ik heb niet de indruk dat zij de best betalende club in Italië zijn, maar ze draaien bovenin mee. In Europa wonnen ze de Conference League en nu staan ze in de kwartfinale van de Europa League. Dat ze dat voor elkaar krijgen, daar mag je zeker respect voor hebben.’'

Feyenoord kende afgelopen zondag een goede generale repetitie door in eigen stadion RKC Waalwijk met ruimte cijfers te verslaan (5-1). Het bood Slot de mogelijkheid om spelers te sparen voor de belangrijke ontmoeting met AS Roma. “Bij 4-0 was ik pas bezig met AS Roma. Kökcü wisselde ik omdat hij voor de pauze al wat moeilijker liep. Hartman had tegen Ajax fysiek de meest maximale prestatie geleverd die hij kon leveren, dan ben je voorzichtig. Geertruida is net terug van een blessure, die haal je er op tijd af. En Wieffer staat op scherp qua kaarten in de Eredivisie. Die wissels waren dus een combinatie van factoren.”

Delen

Reacties

Zo dan, dat zijn nog eens inzichten, lol.
Achter komen mag best, als je maar met 4-1 wint
Succes Feyenoord, gewoon je eigen spel spelen.
Als je 1 ding niet moet doen tegen Roma, dan is dat verliezen.
Als je 1 ding wel moet doen, is het op voorsprong komen.
Dit is nou echt nieuws, dat wist nog niemand
Laat dat nou net iets zijn waar Feyenoord niet zo goed in is, niet achter komen..
Da's dit seizoen waar, maar waar Feyenoord dit seizoen wel goed in is, is tot diep in blessuretijd doorzetten én achterstanden omzetten in een voorsprong. Ik denk dat 'we' helemaal niet bang hoeven te zijn voor Roma. In Slot we trust.