slot bron feyenoord.nl

Nieuws

Arne Slot: “Bij vlagen gênant”

Dennis

Arne Slot kijkt met gemengde gevoelens terug op de verloren oefenwedstrijd tegen Osasuna (1-2). In gesprek met ESPN sprak de trainer klare taal over de prestatie van zijn ploeg.

“Ik vond het bij vlagen gênant. Hoe wij de kansen hebben weggeven. Ik heb er geen moeite mee wanneer de samenwerking nog niet perfect verloopt, maar ik heb een aantal momenten gezien waarin we zwaar ondergeconcentreerd zijn”.

Toch zag de trainer nog wel een lichtpuntje. “Het laatste half uur heb ik een soort competiviteit in het team gezien. Een stukje agressiviteit. Dan hoef je nog niet eens heel goed te voetballen, dan kun je wel ergens komen door te vechten met elkaar. Dat heb ik deze voorbereiding nog vrij weinig gezien en het laatste half uur deze wedstrijd wel.”

Slot miste vooral aan het begin de nodige scherpte. “Momenten in de wedstrijd bepalen ook je gevoel. En dan helpt het niet mee wanneer je in de opbouw een aantal keer zo vreselijk eenvoudig fouten maakt. Dan kom je niet lekker in de wedstrijd.”

Richting volgende week ziet Slot wel houvast. “Het goede nieuws is dat we kansen hebben weggegeven uit fouten die redelijk eenvoudig zijn te voorkomen, zou je denken. In de tweede helft stond er een team dat bereid was te vechten met elkaar. En dan zie je dat je de nodige kansen kan creëren”. Dat het nog niet soepel loopt richting Vitesse-uit wordt door de trainer beaamt, maar het mag een goed resultaat niet in de weg zitten. "Wedstrijden worden niet alleen gewonnen op basis van samenspel. Dat kan je ook op een stukje mentaliteit. Er zijn heel veel manieren om een wedstrijd te winnen. Wat dat betreft hebben we in de Conference League finale nog een prachtige les gehad. Je hoeft echt geen gestroomlijnd voetbal te spelen om een wedstrijd te winnen."  

 

Delen

Reacties

Hopelijk brengt Santi wat meer dreiging voorin want het is nu al wedstrijden lang niet om aan te zien.
Leg niet teveel druk op z’n schouders, is nu al teveel opgehypt zonder ook maar een keer te hebben meegetraind
Ik leg niemand druk op zn schouders. Ik hoop alleen dat er voorin wat meer gaat gebeuren dan dat nu het geval is.
Om mijn mening te onderbouwen; 6 oefenwedstrijden gespeeld. 17 doelpunten tegen en 9 doelpunten gemaakt. Van die 9 doelpunten heeft Jahanbaksh als aanvaller er 2 gemaakt. Walehmark 1 als aanvaller. En die andere 5 doelpunten zijn door wisselspelers gemaakt die normaal als middenvelder spelen. 2+1+5=8. Nac heb nog een eigen doelpunt gemaakt.

Dusja, ‘hopelijk’ kan Santi voor wat meer dreiging gaan zorgen voorin.
Szymanski was een aanfluiting. Wat een miskoop! Bijlow, Aursnes en de hele verdediging waren dramatisch. Timber was heel goed. Idrissi lijkt ook goed te zijn.
Iemand als miskoop betitelen terwijl hij nog niet eens 90 minuten heeft gespeeld en pas 1 week mee traint....
Dat is wel heel erg kort door de bocht naar mijn mening.
Maar idrissi wel top hahaha, 1 halve actie goed gedaan waarbij de afwerking echt niet best was, je ziet toch bij szymanski Echt wel de klasse eraf spatten hoor in voorwaartse aannames en pasjes !
Reza out! Als je na één officiële wedstrijd dat al zegt. Juist waarin Slotj talent de kans gaf, maar als gevolg 2 tegengoals.
Geef de ploeg even meer tijd en wacht met je oordeel tot na kerst.
szymanski ben ik niet met je eens die jongen bracht echt wel dreiging en laten we niet vergeten dat hij tegen breda de pannen van het dak speelde en dat hij nog niet helemaal op niveau is .

daar in tegen de verdediging zeker Bijlow en pedersenben ik wel met je eens en ook aursnes bracht veel spanning .maar laten we niet vergeten dat die deense jongen pas net binnen is en niet op zijn beste positie staat.
timber moet nog wel wennen zo lijkt het.

maar mag ik even iets opmerken ligt het aan mij of moet feyenoord echt wat meer energie in bassett steken die jongen brengt echt wel iets was vandaag en woensdag belangrijk met een goal en bracht in de pot tegen rkc voor oekraine genoeg te weeg volgens mij kan feyenoord daar nog best nog weleens wat plezier aan krijgen als backup.
@Ftm verwacht jij nog dat kokcu gaat vertrekken?