yv2022731yv2022731a1a04115

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord verliest laatste oefenwedstrijd voor competitiestart

Ference

Drie Feyenoorders die afgelopen week werden vastgelegd, hebben zondag hun eerste speelminuten gemaakt voor de club. Oussama Idrissi, Quinten Timber en Jacob Rasmussen debuteerden officieus tegen Osasuna, de tegenstander in de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Eredivisie volgende week. De Spanjaarden wonnen in een lege Kuip met 1-2.

Ook de vierde aanwinst van de drukke transferweek in Rotterdam-Zuid liet zich zien in De Kuip, zij het als toeschouwer. Santiago Gimenez, die vrijdag zijn handtekening zette onder een vierjarige verbintenis, wacht nog op zijn werkvergunning, waardoor een eerste optreden in het rood-wit er op dit moment nog niet in zit.

Met ook de eerder deze zomer aangetrokken Javairo Dilrosun, Sebastian Szymański en Danilo aan de aftrap, was het geen grote verrassing om te zien dat het vernieuwde Feyenoord vooral nog ontbreekt aan automatismen. Bovendien had de ploeg moeite met de opbouw en hoge druk van Osasuna, wat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Justin Bijlow. De doelman moest voor rust een tegengoal toestaan uit een vrije trap, die verrassend ineens op doel werd geschoten.

In de tweede helft liet Feyenoord zich een stuk vaker zien voor het vijandelijke doel, wat met name via Danilo had kunnen leiden tot een gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze een paar minuten voor tijd alsnog dankzij een treffer van invaller Cole Bassett op aangeven van Danilo, waarmee een nieuwe nederlaag in deze voorbereiding leek te kunnen worden afgewend. In de laatste minuut van de blessuretijd sloegen de Spanjaarden echter alsnog toe: 1-2.

Volgende week zondag begint voor Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse (aanvang 14:30 uur). De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 13 augustus tegen sc Heerenveen. Kaarten hiervoor bestel je in de Online Ticketshop.

Feyenoord – Osasuna 1-2 (0-1)
Scoreverloop:
30’ 0-1 Torres
88’ 1-1 Bassett
90’ 1-2 Barja

Opstelling Feyenoord:
Bijlow; Pedersen (45’ Toornstra), Geertruida, Senesi, Rasmussen; Aursnes (61’ Benita), Timber (85’ Bassett), Szymański (61’ Taabouni); Dilrosun, (46’ Jahanbakhsh), Danilo en Idrissi (46’ Wålemark).

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

@FTM: Klopt het dat Feyenoord zich gemeld heeft voor Zerrouki? Is hij eerste keus als vervanger Aursnes?

Koopte zelf wel op een wat betere speler, zie hem niet als basisspeler bij ons in een systeem met één 6.
Spelers kunnen niet eens een bal aannemen. En dit zijn dan spelers die vanaf begin voorbereiding erbij zitten. Daar mag je inmiddels wat meer verwachten.
Mooi verwoord van Slot. Waar je zaken mist, zoals ritme, automatisme etc moet je mentaal en fysiek er ook klaar voor zijn. Dat mis ik ook bij sommige spelers. We gaan het allemaal zien de komende week of er snel stappen gemaakt gaan worden.