karim-el-ahmadi

Nieuws

King Karim zwaait af

Van de redactie

Karim El Ahmadi heeft zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal gespeeld. Dat vertelde de oud-Feyenoorder bij ESPN.

Na zijn vertrekt bij Al-Ittihad Club uit Saoedi-Arabië, zat El Ahmadi zonder werkgever. Onlangs nam hij de beslissing een punt achter zijn loopbaan te zetten.

In twee periode speelde King Karim 266 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 20 keer scoorde. Voor zijn eerste periode kwam de middenvelder in 2008 voor vijf miljoen over van FC Twente. Hij was weinig succesvol en na twee-en-een-half seizoen vertrok de middenvelder op huurbasis naar Al-Ahli. Feyenoord hoopte dat die club hem daarna zou overnemen, wat niet gebeurde. El Ahmadi keerde kortstondig terug, waarna Aston Villa hem in 2012 naar Engeland haalde.

Na twee seizoenen in Birmingham, keerde El Ahmadi echter terug in Rotterdam. Op voorspraak van trainer Fred Rutten, onder wie hij bij FC Twente nog had gespeeld. El Ahmadi groeide alsnog uit tot een vaste waarde in de basiself. Zijn strijdlust, techniek en leiderschap maakte hem populair bij de supporters, die hem de bijnaam 'King Karim' gaven.

In zijn tweede periode speelde de 53-voudig Marrokaans international vier seizoenen in de Kuip. Daarin won hij de landstitel (2017), twee KNVB Bekers (2016, 2018) en een Johan Cruijff Schaal (2017).

Delen

Reacties

Bedankt voor alles Held 👌
Graag bij 021 aan de slag 🎊🎉
Hij mag terugkomen als assistent trainer.
Jeetje geef dan ook gewoon aan dat hij in het seizoen 2011/2012 nadat hij terugkeerde van Al-Ahli onder Koeman een ijzersterk seizoen speelde en een transfer naar Aston Villa verdiende...

on: Held!!
Wat een held is hij!! - baan aanbieden bij Feyenoord - de jeugd op scherp stellen en klaar laten stomen voor het eerste elftal!
Baan aanbieden bij de O21 of in de jeugd. Die zet die gasten wel op scherp.
Marokkaan met een Nederlandse no nonsens mentaliteit. Goede gozer.
Succes in je verdere carrière, je zou een goede zijn voor de staff.
Bedankt voor al die momenten die je voor Feyenoord aantrad
Was een goeie vervanger geweest van Aursnes
Was een goeie vervanger geweest van Aursnes
Fijn nuchter commentaar ook. En hij zei dat hij met Feyenoord gepraat heeft. Lijkt me inderdaad een prima kandidaat voor de technische staf!