slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Arne Slot vanaf donderdag Feyenoord-coach met meeste Europese duels

Moreno

Arne Slot staat op het punt om een bijzonder record te verbreken. De coach van Feyenoord passeert aanstaande donderdag Bert van Marwijk als Feyenoord-trainer met de meeste Europese duels achter zijn naam.

In nog geen drie seizoenen tijd heeft Slot al 35 Europese wedstrijden als trainer van Feyenoord achter zijn naam staan. Hij won sinds zijn aanstelling zeventien keer in Europa, speelde negen keer gelijk en verloor ook negen keer. De coach met de meeste overwinningen in Europees verband was hij al - Ernst Happel en Bert van Marwijk wonnen veertien keer - maar na donderdag, wanneer Feyenoord op bezoek bij AS Roma gaat proberen de achtste finale van de UEFA Europa League te halen, komt Arne Slot dus alleen bovenaan dat illustere rijtje te staan.

Ernst Happel heeft nog wel altijd het hoogste overwinningspercentage: 67%. De kans dat Slot die nog gaat verbreken, is vrij klein. De trainer uit Bergentheim staat op 49%. Ook Václav Ježek, Willem van Hanegem, Wiel Coerver en Vujadin Boškov wonnen procentueel gezien meer wedstrijden dan Slot. 

Momenteel staat Slot qua gespeelde wedstrijden dus nog gelijk met Van Marwijk, maar de coach die de UEFA Cup in 2002 wist te winnen, had daar vier seizoenen voor nodig in tegenstelling tot de drie van Slot. De 35 wedstrijden die Slot tot op heden coachte bij Feyenoord, zijn onder te verdelen in zes Champions League-wedstrijden, elf wedstrijden in de Europa League, twaalf Conference League-duels en zes kwalificatieduels in de Conference League. Met natuurlijk als mooiste prestatie: het bereiken van de Conference League-finale in Tirana. 

Slot speelde in zijn carrière als Feyenoord-trainer het vaakst in Europa tegen AS Roma, Lazio en Slavia Praag. Vanaf donderdag zal AS Roma dat lijstje alleen aanvoeren. Nu heeft Slot een negatieve balans tegen Roma: één keer winst, één keer gelijk en twee nederlagen. Weet Feyenoord die balans weer gelijk te trekken, mag de oefenmeester van de Rotterdammers zich opmaken voor minimaal nog twee wedstrijden als trainer van Feyenoord. 

Hieronder een greep uit een aantal andere statistieken onder leiding van Arne Slot in Europa:

  • Aantal gemaakte doelpunten: 73
  • Aantal tegentreffers: 46
  • Balans in thuisduels: 13x winst, 3x gelijk, 1x verlies
  • Balans in uitduels: 4x winst, 6x gelijk, 7x verlies
  • Grootste thuisoverwinning: Shakhtar Donetsk (7-1) en Sturm Graz (6-0)
  • Grootste uitoverwinning: FC Luzern (0-3) en Partizan Belgrado (2-5)

Delen

Reacties

Geen persconferentie vandaag voor Rome? Wordt doorgaans ver vooraf aangekondigd, tot dusver zie ik er niets over.
ik ben vooral gecharmeerd van de combinatie staf en directie. Wat een rust en wat een ongelooflijke prestaties worden er neergezet. Een directeur die in goed overleg en zeer kundig inkoopt. Een trainer en staf die spelers beter maakt en eventueel schift. Geen ruzies, althans publieklijk niet. Man man we zijn in jaren niet zo gezegend geweest.
Sommigen hier lijken alweer genoeg te hebben van deze trainer, maar van mij mag hij de Arsene Wenger, Jürgen Klopp of Diego Simeone van Feyenoord zijn.
Mee eens hoor. Soms hij is gekomen is er zoveel positief veranderd. Als het ff wat minder loopt hebben mensen gelijk de mond open terwijl het niet eens zo slecht gaat.
Geweldige trainer, echter wel erg koppig soms.
Of zijn spelers snappen er weinig van haha
Eens👍🏻

Al ben ik er bang voor.
Ik denk dat het afhankelijk is van welk forum je bekijkt. Als Feyenoord eens verliest, dan zie je ze op FR12 of FR-Fans als schuimbekkend over elkaar heen klimmen dat Arne Slot op moet rotten. Hier is het over het algemeen wat genuanceerder. En in elk geval zonder scheldkanonnades. Kritiek is ook prima als het onderbouwd is. Maar over het algemeen is er de afgelopen 2,5 jaar ontzettend veel in positieve zin veranderd. Natuurlijk missen we nog een capabele TD, maar Slot heeft ons voetballend weer op de kaart gezet met een duidelijk plan, jeugd krijgt de kans waar het mogelijk is, etc. Te Kloese heeft op bestuurlijk vlak rust gebracht, knopen durven doorhakken (HNS, etc.), dat is zoveel waard geweest voor de club.

En als we nog even naar het sportieve kijken. 3 jaar Europees overwinteren achter elkaar. Vorig jaar kampioen. En dit jaar 'lijkt' het slechter, omdat PSV er bovenuit stijgt. Maar vergeet niet dat we vorig seizoen na 22 wedstrijden 49 punten hadden. Dit seizoen hebben we er 52 uit 22. Het gaat dus, qua punten, beter dan vorig seizoen. We liggen gewoon op schema om wéér CL te halen. Volgens mij doen we het prima.

Oh.. en om op je opmerking terug te komen: Ja hoor, wat mij betreft zetten we in op veelvuldige verlenging van Slot's contract.
Geen speld tussen te krijgen. 100% met je eens