Bevestigd
yv202298yv202298a9a09453

VK Sportphoto

Nieuws

AS Roma in uitverkocht huis tegen Feyenoord

FeyenoordTM

AS Roma speelt de return in de kwartfinale van de UEFA Europa League voor een vol stadion. Het Stadio Olimpico in Rome biedt plaats aan 72.698 toeschouwers, al gaat er op last van de UEFA nog wat capaciteit verloren.

Woensdag wist de Romeinse club de laatste toegangskaarten in de vrije verkoop uit te verkopen. Alleen het uitvak is qua capaciteit nog beschikbaar.

Het heeft er alle schijn van dat Feyenoordsupporters op donderdag 20 april echter géén plaats kunnen nemen in het Stadio Olimpico. Rome wil het zelf niet; ook is de Rotterdamse club intern nog altijd in debat over het wel of niet afnemen van wedstrijdkaarten voor uitsupporters.

Dat alles heeft te maken met schermutselingen die dateren uit februari 2015. Acht jaar terug troffen AS Roma en Feyenoord elkaar ook in de knockout-fase van het UEFA Europa League-toernooi.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Vliegticket na de loting gelijk geboekt. Waarschijnlijk gaat het feest (weer) niet door in Rome. Dit keer niet door de Uefa maar de lokale autoriteiten. Als het nu niet toegestaan wordt, hoe lang gaat het duren voordat het wel weer mag?
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel vliegtickets er al gekocht zijn door Feyenoorders. Daar komen we nooit achter dat weet ik ook wel, maar toch!
Aan de prijzen te zien zullen het er wel meer dan 1000 zijn schat ik in. En dan zit ik nog aan de lage kant denk ik...
Prima! Maar dan ook 0 supporters van AS Roma in Rotterdam!
Oog om oog
Er is vanaf luchthavens in NL en omliggende luchthavens geen vliegticket meer te krijgen voor een normale prijs. Ik hoop dat die beste man in Rome denkt aan een oplossing. Feyenoorders komen toch wel!
Zijn dat Feyenoord of relschoppers of sensatie zoekers?
Ik ga er vanuit dat het Feyenoorders zijn! Aan de kleine minderheid die het verneukt moet je geen aandacht schenken! Wellicht naïef maar ik ga uit van het goede!
Kleine minderheid is toch wel een grote meerderheid. Zoveel reizen niet mee. En als je zie hoeveel supporters daarvan zich misdragen kan je niet spreken van een minderheid maar gewoon een groep met relatief grote aantal
Check, ook vliegticket geboekt na de loting. Net als burgermeester in Nederland steeds meer doen: verbieden en niet denken aan een structurele oplossing voor de meerderheid die voor een mooie awayday komen.
@Jona ik begrijp wat je zegt, maar denk er toch anders over haha! Ik vlieg met in ieder geval met een grote groep rii Rome, het enige wat wij gaan slopen zijn pasta's, pizza's en onze lever. Laten we hopen op een mooie awayday!
Even over AS Roma hé ...
AS Roma spant de kroon in Italië. Na Paris Saint-Germain kregen de Romeinen dan ook de zwaarste straf: een boete van vijf miljoen euro en een voorwaardelijk bedrag van dertig miljoen. Roma heeft een plan van aanpak moeten indienen en de komende jaren controleert de UEFA de boekhouding scherper. Voldoet Roma opnieuw niet aan de afspraken, dan volgen er niet direct sportieve consequenties, maar zal de UEFA eerst het voorwaardelijke deel van de boete opeisen. Voor wat het waard is. Gezien de toch vrij hallucinante financiële resultaten, zal Roma niet heel erg onder de indruk zijn van deze sanctie.

De Italianen presenteerden over het seizoen 2021/22 een van de grootste verliezen ooit in het Italiaanse voetbal: 220 miljoen euro. Dat is bijna drie keer de Feyenoord-begroting aan verlies. Voor de duidelijkheid: het gaat hier over het seizoen waarin de Conference League werd gewonnen. Het was voor Roma alweer het veertiende verlieslatende jaar op rij. Vooral de laatste seizoenen gaat het om gigantische tekorten. In 2020/21 leed de club een netto verlies van 185 miljoen, het jaar daarvoor belandde Roma eveneens diep in het rood: 204 miljoen euro. Kortom, tussen 2019 en 2022 is de huidige nummer vijf van Italië ruim 600 miljoen tekort gekomen. Alleen het door Qatar gerunde Paris Saint-Germain maakt het nog bonter. De Franse topclub gaf in drie jaar dik 700 miljoen meer uit dan er binnenkwam.

Ook nu de UEFA uiteindelijk heeft geconcludeerd dat Roma na PSG de zwakste boekhouding van Europa heeft, kan de ploeg gewoon in de eindfase van de Europa League schitteren.

Tot zover AS Roma.
Hoop dat Feyenoord hun alle hoeken van 't veld laat zien.
Zou echt ongelofelijk en onbestaanbaar zijn als Feyenoord zelf geen kaarten afneemt.
Het zou toch erg fijn zijn als iedereen die voor Feyenoord zegt te zijn eraan meewerkt om het Feyenoordsupporterimago fors te verbeteren!
Dat gezeur altijd, kijk is een keer naar een oplossing ipv het verleden.

Er reizen toch allemaal Feyenoorders af, die heb je liever in het stadion dan in de stad.
Totaal geen gezeur. Onze supporters moeten zich gewoon gedragen. Helaas is er een groep die dat niet kan. Enige oplossing is een levenslang stadionverbod voor deze zogenaamde supporters.
Als feyenoord geen kaarten en toch supporters gaan rellen kan feyenoord hier niks aan doen.Is feyenoord dus niet verantwoordelijk. Ook geen romijntjes in de kuip opgelost.De supporters hebben het zelf veroorzaakt nouja een kleindeel ervan
Lekker makkelijke opmerking. Kom zelfs eens met een oplossing dan?
Zou echt heel zonde zijn. Met de lessen uit het verleden moeten ze het toch dit keer wel goed kunnen organiseren.