Bevestigd
schermafbeelding-2023-03-22-om-222143

@OrkunKokcu [Twitter]

Nieuws

Ramadan aangebroken: Selectiespelers vasten in cruciale fase

FeyenoordTM

De periode van de ramadan is aangebroken. Tijdens ramadan wordt door moslims wereldwijd tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. Dit houdt in dat er in die periode niet wordt gegeten of gedronken. Ook enige selectiespelers van Feyenoord doen mee aan het tafereel.

Gedurende de periode (tot en met donderdag 20 april) staan er voor Feyenoord zes wedstrijden op het officiële programma: Drie in de competitie, twee in Europees verband en één KNVB Bekerduel. Orkun Kökçü, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh zullen binnen de Feyenoordselectie allen meedoen aan de ramadan.

Op initiatief van de KNVB kunnen scheidsrechters dit seizoen voor het eerst duels stilleggen, zodat voetballers die meedoen met de ramadan wat kunnen eten en drinken na zonsondergang. Scheidsrechters zullen wedstrijden kort daarop stil kunnen leggen bij het eerstvolgende beschikbare moment - bijvoorbeeld bij een overtreding, een ingooi of een achterbal.

Overzicht wedstrijden Feyenoord tijdens de ramadan:

Datum Wedstrijd Competitie Bijzonderheden ramadan
Zondag 2 april 2023, 14:30 Sparta Rotterdam - Feyenoord Eredvisie Volledig vasten tijdens wedstrijd
Woensdag 5 april 2023, 20:00 Feyenoord - Ajax KNVB Beker Zonsondergang 20:21 (tijdens duel)
Zondag 9 april 2023, 20:00 Feyenoord - RKC Waalwijk Eredivisie Zonsondergang 20:28 (tijdens duel)
Donderdag 13 april 2023, 18:45 Feyenoord - AS Roma UEFA Europa League Zonsondergang 20:35 (na afloop duel)
Zondag 16 april 2023, 14:30 SC Cambuur - Feyenoord Eredivisie Volledig vasten tijdens wedstrijd
Donderdag 20 april, 21:00 AS Roma - Feyenoord UEFA Europa League Zonsondergang 19:56 Romeinse tijd (voor duel)

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Intermittent fasting met 20 uur vasten en 4 uur eten per etmaal wordt ook wel het Warrior Diet genoemd. Past wel bij onze strijders.
Kokcu, moet dit jaar natuurlijk geen Ramadan doen in zo'n bijzonder jaar. Waar je nog op 3 fronten meedoet in deze zeer zware eindfase.
Als spelers kracht halen uit hun geloof dan is dit alleen maar goed
Gelijk doorselecteren en anderen de resterende wedstrijden de voorkeur geven
Dus daar doet men wel ineens braaf mee...... Blijft toch bijzonder dat men niet wil meedoen aan One Love acties..... Die zouden in strijd met geloof zijn..... Ik snap dat regenboog lastig is maar het feit dat de gedachten is dat One Love zou kunnen staan voor liefde van een ieder ongeacht geloof, huidskleur en sexuele voorkeur waar dus iedereen gelijk is en niemand beter is dan een ander individu. Dat je dat niet kan uitstralen blijft diep en diep triest..... En dan wel als gelovige hieraan meedoen
Snap jij jezelf nog? Ze doen niet mee met de One Love actie omdat die in strijd is met hun geloof. En ze doen mee met de Ramadan omdat niet meedoen in strijd is met hun geloof.

En over dat 'one love gezeik' ... dat gaat niet over respect voor iedereen. Je MOET namelijk uitdragen dat je voorstander bent van LHBTIQA. Terwijl Kökçü letterlijk zegt dat hij respect heeft voor de volledige regenbooggemeenschap, maar dat hij dit niet uit wil dragen gezien zijn geloof. We moeten dus voor iedereen respect tonen, behalve voor zij die een geloof aanhangen. Heb gewoon respect voor ieder zijn mening!
Ja hoor snap mezelf heel goed en nee het gaat niet alleen om de LHBTIQA gemeenschap ben ook klaar met al die hokjes maar gaat ook om het respecteren van anders denkenden
Of....... we laten iedereen lekker zelf bepalen waar ze wel of niet aan meedoen.
Ik ben geen moslim, maar zou sowieso ook niet meewerken aan dat woke one love gebeuren.
Zomertijd gooit roet in het eten. Zeker tegen AS Roma thuis.
Idioot om daar als sporter tijdens wedstrijden niet een uitzondering te maken. Is gewoon ongezond en onverstandig. Nu lijkt het me dat het bij Roma Uit al donker is en ook bij Ajax en RKC vrij snel na de aftrap.

Op de flanken hebben we gelukkig goede vervangers maar niet voor Kokcu. Gaat ons de halve finale en finale EL kosten..
Het is al gebleken in voorgaande jaren dat veel moslims alleen maar beter presteren in de ramadan. In Engeland Salah en Mahrez bijvoorbeeld.
De city fans hebben Mahrez zelfs de bijnaam gegeven, Ramadan Mahrez.

Daarnaast hebben veel spelers aangegeven dat ze na de ramadan het meest fit zijn van het hele seizoen. Ziyech bijvoorbeeld een paar jaar geleden.
Als je s middags speelt zal het best te doen zijn, maa op het eind van de dag is een ander verhaal. Maar goed we gaan het zien tegen AS Roma thuis. Ik vraag me echt af of hij dat meer dan een uur volhoudt.
Vorig jaar moest Kökçü wel gewisseld worden na zijn 3-2 tegen Slavia Praag omdat ie iets te hard uit z'n plaat was gegaan en daardoor op instorten stond.