Bevestigd
yv2023420yv2023420a1a09480

Lorenzo Pellegrini en Mats Wieffer in een duel, begin 2023 | VK Sportphoto

Europees

AS Roma verpulvert Cagliari en lijkt klaar voor clash met Feyenoord

FeyenoordTM

Maandagavond stond in het Stadio Olimpico een competitieduel tussen de nummer zes en de nummer zeventien op het programma in de Serie A: AS Roma nam het in eigen huis op tegen Cagliari. De Romeinen oogden fris en bleken véél te sterk.

Onder de nieuwe trainer Daniele De Rossi gingen de eerste twee wedstrijden tegen Hellas Verona en Salernitana beiden met 2-1 gewonnen en ook maandagavond was het weer raak. AS Roma had geen kind aan Cagliari en won met 4-0.

De ploeg van De Rossi kwam al in minuut twee op voorsprong via Lorenzo Pellegrini. De Italiaan legde 21 minuten later ook een assist af op Paulo Dybala, die de ruststand op 2-0 bracht. Diezelfde Dybala tekende kort na rust via een penalty aan voor de 3-0. Nieuwkomer Dean Huijsen bracht de score in minuut 59 naar 4-0.

Feyenoord moet zich volgende week donderdag opwassen tegen een getergd, fris AS Roma. Sinds het vertrek van hoofdtrainer José Mourinho is er wel degelijk iets gebeurd binnen de club: er wordt nu aanvallender, verzorgd voetbal gespeeld en de ploeg maakt nog steeds een volwassen indruk.

De duels tegen AS Roma in de tussenronde van de UEFA Europa League staan op donderdag 15 februari (18:45, Rotterdam) en donderdag 22 februari (21:00, Rome) op het programma. De winnaar van de tussenronde van het Europese toernooi stroomt door naar de achtste finales, die op donderdag 7 maart en donderdag 14 maart op de speelkalender staan.

Benieuwd hoe AS Roma zich manifesteerde tijdens de winterse transferwindow? Bekijk dan het onderstaande artikel!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik denk dat als de supporters in het stadion onophoudelijk een oorkaan van geluid teweeg brengen, het nog wel eens over kan slaan op de ploeg. Ze hebben reeds aangetoond een aardig balletje te kunnen voetballen dus ik zie niet waarom ze, als ze ineens slecht kunnen spelen, ze niet ineens weer goed kunnen spelen. Alle sterkhouders zijn immers binnenboord gebleven afgelopen transferwindow. Muy bien Dennis!
Ze moeten toch nog tegen Inter Milan? Eerst ff afwachten hoe ze daar uitkomen
Lijkt me sterk dat we als winnaar uit deze tweeluik komen. Roma heeft gewoon teveel spelers die zelf iets kunnen forceren. Al blijven we natuurlijk hopen
ver·pul·ve·ren (verpulverde, heeft, is verpulverd)
1 tot gruis maken, volkomen vernietigen
2 tot gruis worden

Volkomen vernietigen? Dan denk ik, als iemand die de hele bittere pil uit heeft gezeten, aan een donkere oktobermiddag in 2010. 4-0 is een ruime overwinning. Die kan dan ook nog eens geflatteerd zijn ook. Van de mogelijkheden die Cagliari heeft gehad, had er zeker 1 in moeten gaan. Maar goed, AS Roma is inmiddels geen geparkeerde bus meer, maar een voetballende ploeg. Dat biedt mogelijkheden en ook gevaren. Die Lukaku is een levensgevaarlijke, sterke spits. Een beetje als die van 020, maar dan met uitstraling. En tja, Dybala. Die heeft ons wel vaker de kop gekost. Toch zijn we niet kansloos. Eens moet de eerste keer zijn.
Moet zich opwassen? Wow, dat is niet eens een stijlfiguur.
Ik denk dat Feyenoord meer kans maakt tegen een fris en aanvallend AS Roma, dan tegen een bloedzuigend en inzakkend AS Roma.
Verpulverd? Alleen omdat dit soort uitslagen niet vaak voorkomt in Italië ? Kom jongens gewoon een 4-0 tegen het meest gepasseerde team in Italië en de nummer 18.... Verpulveren is als je met 7.8 of 9 nul wint....
Cagliari heeft nu de meeste tegengoals, Salarmintana is de hekkensluiter, het zegt nog helemaal niks over onze wedstrijden tegen Roma
Ik zie geen enkele reden waarom wij, in de huidige vorm, van AS Roma gaan winnen.

Het blijft bizar, dat je met dezelfde spelers Lazio compleet van de mat tikte. Nog nooit had ik Feyenoord zo goed zien spelen als die avond, in de Kuip. Er is ergens iets mis gegaan, geen idee wat.
Velen wijten het aan het vertrek van Pusic, maar die was toen al weg. Met zijn vertrek lever je echter meer op mentaal vlak wat in dan op tactisch gebied, hoor ik nagenoeg iedereen intern zeggen.
Dat geloof ik wel. Pusic’ beleving was ook wel waarneembaar. Die man bracht altijd passie aan de zijlijn. Je had een karakter als die van hem in deze fase wel goed kunnen gebruiken, maar ook mét Pusic waren de successen dit seizoen niet veel groter geweest.
@FeyenoordTM, tegen Lazio thuis was hij nog niet weg toch? Wel Lazio uit. Wb de mentaliteit, ja, dat zie ik ook al tijden.
Shakhtar-nieuws kwam 23 oktober naar buiten --> https://1908.nl/artikelen/shakhtar-zoekt-toenadering-om-pusic-los-te-weken

Dag later, alles akkoord en bekend dat hij weg ging --> https://1908.nl/artikelen/bevestiging-pusic-vertrekt-naar-shakhtar

Feyenoord 3-1 Lazio was weer een dag later, op 25 oktober
Dat was ook heel gek en daarna ging pusic ook weg. Vindt het zelf een beetje makkelijk om te zeggen dat het door pusic komt dat het nu niet draait hopelijk pakken we de draad weer snel op want champions league voetbal wacht op ons.
@FeyenoordTM wie was eigenlijk de intercontinentale speler, die Feyenoord op het oog heeft/had. Voor als vd Belt verhuurd zou worden?
nooit concreet geweest/geworden, maar hier de naam (neem in acht dat we nog 300+ namen volgen)

https://www.transfermarkt.com/atsuki-ito/profil/spieler/492715
Benieuwd met welke overlevingstactiek Slot op de proppen komt. In de fase waarin je zit hoef je geen flitsend Feyenoord te verwachten
Cagliari, daar noem je ook een team.