Betrouwbaar
Ricardo Pepi David Hancko

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Nieuws

'Augsburg wil tóch meewerken aan transfer Pepi'

FeyenoordTM

FC Augsburg is overstag gegaan: De Bundesliga-club wil meewerken aan een zomerse transfer van Ricardo Pepi. Dat beweert het Duitse Sportbild woensdagochtend.

Eerder werd duidelijk dat vanuit de Eredivisie Feyenoord en PSV belangstelling toonden. Daar is volgens het genoemde medium nu ook Engelse belangstelling van Crystal Palace bijgekomen - de huidige nummer twaalf van de Premier League.

Amerikaans-international Pepi wimpelde in een eerder stadium belangstelling vanuit de Premier League af. De spits in kwestie gaf te kennen niet terug te willen keren naar FC Augsburg; hij wil graag in Nederland blijven voetballen.

Voor Feyenoord is een mogelijke transfer aankomende zomer interessant indien de Amerikaan gehuurd kan worden, incusief koopoptie. Volgens Sportbild houdt de Bundesliga-club in dat geval tijdens de onderhandelingen vast aan de ruime €16.000.000 wat het begin 2022 voor de spits neerlegde bij Major League Soccer-club FC Dallas.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gelukkig is Feyenoord niet zo gek om 16 miljoen neer te leggen voor een spits die zich niet bewezen heeft 🙈
@FeyenoordTM heb jij nog interessante namen voor wie volgend seizoen onze nieuwe links en/of rechtsbuiten kunnen worden? Dat er een kwaliteitsimpuls op te flanken moet komen is duidelijk.
Wat is het scenario wanneer de winnaar van psv-Ajax een week later niet wint ?
Sorry maar in mijn ogen is Pepi (nog)geen 10 miljoen waard.
Rijkhoff van Dortmund -21 zo een talent maar niet te betalen.
Lobete van Rkc lijkt mij een goedkopere optie en veel potentie deze jongen.
Was de aankoop geen 1,6 miljoen ipv 16 miljoen?
Dit ligt ook in lijn van de Lopez transfer van rond 1 miljoen....
Als je bij dit fc Groningen 11 scoort dan heb je bewezen dat je wel degelijk een goede spits bent! 16 miljoen is aardig veel maar denk dat augsburg wel zakt, speler wil alleen maar in Nederland voetballen, dus en Feyenoord is op dit moment aantrekkelijker dan psv. Ben benieuwd
Er loopt in de Eredivisie misschien wel een goedkoper en beter alternatief rond. Ik zag hem laatst zo'n 90min spelen tegen ons zo geroemde cv-duo. Ik heb het over RKC-spits Lobete, 22j-177 en speelde 5x voor Spanje U21 en scoorde 3x. RKC huurt hem van Celta de Vigo waar hij nog tot juli 2026 onder contract staat. Marktwaarde is gedaald naar € 1,7 miljoen en gezien zijn niet geringe kwaliteiten, typische Slotspeler, lijkt mij dat een koopje ;-)
@FTM loopt er geen goede rond in Mexico? Gimenez goed voorbeeld ;)
Pepi is toch niks voor Feyenoord?
Kasanwirjo is ook een miskoop gebleken.
Pepi is zeker wel interessant voor Feyenoord. En Kasanwirjo ook, indien hij rechts centraal achterin staat.
Waardoor is Kasanwirjo een miskoop?
Ik snap echt niet dat mensen zo snel worden afgeschreven, speelt pas sinds de winterstop voor Feyenoord.
Paixao, Wieffer en Giménez zijn dan ook miskopen aangezien ze in de eerste 3 maanden niet hun basisplek al hadden veroverd
Dat is een snel oordeel over Kasanwirjo. Heeft amper speelminuten gemaakt en jij weet het al.
@FeyenoordTM gaat Feyenoord zich melden voor Mees Hilgers? Die wilt zijn contract niet gaan verlengen en Hancko zal veel interesse voor komen. Zie ik liever komen dan Zerrouki
16 miljoen, het is niet Diego Armando Pepi
Die bedragen moet je wel met een korrel zout nemen..als hij 16 miljoen heeft gekost en Groningen huurt hem voor 500 duizend klopt of het eerste niet of het tweede
Ik heb alleen naar bedrag gekeken, zag ze willen 16 miljoen, gestopt met lezen en ik zeg next
De mogelijkheid tot huur zal denk ik vooral afhangen van de hoogte van de koopoptie. Voor Augsburg is die constructie alleen interessant als Pepi er 20 inschiet komend seizoen en zijn transferwaarde weer de aankoopsom enigszins gaat benaderen. Bij Feyenoord kan dat alleen als Gimenez vertrekt. Het zou me zeer verbazen als ze akkoord gaan met verhuur aan Feyenoord en een koopoptie van 5 miljoen ofzo. Dan kunnen ze hem beter direct verkopen aan PSV of Palace.
Iedereen begrijpt denk ik wel dat Augsburg het genoemde bedrag niet gaat krijgen. Laat staan pakbeet 10M.
Meer dan 4 zou er niet voor gegeven moeten worden.
Een beetje onderhandelaar weet gebruik te maken van de vertrekwens van Pepi. Kan zomaar zo zijn dat hij voor een paar miljoentjes definitief in te lijven valt in 2024. #koopoptie
transfermarkt.nl geeft ook aan dat Augsburg in januari 2022 ruim 16 miljoen betaald heeft en dat zijn contract daar doorloopt tot zomer 2026. Dan zou hem alten vertrekken voor "een paar miljoentjes" in 2024 een vorm van vrijwillige kapitaalvernietiging zijn.
Stel je huurt hem deze zomer voor één seizoen en je wilt hem daarna definitief overnemen en hij heeft dus voldaan, want anders wil je dan niet, dan lijkt het mij nogal onwaarschijnlijk dat Augsburg zegt "Doe maar €6.000.000, die overige 10 kunnen we wel missen". Er komen veel sprookjes uit Duitsland maar deze hoort daar niet bij, lijkt mij.
ligt er een beetje aan of andere clubs zich gaan melden
Hij wil naar de Eredivisie. Feyenoord interessanter dan PSV, at the moment. Dus Feyenoord gewoon op pole-position.
Klinkt alsof jij hier goede hoop op hebt dat dit rond gaat komen.
Ok ik ben benieuwd. Ben bang dat hij te duur gaat worden.
Tactiek van handelen is altijd te hoog in de boom gaan zitten. Dus als je €10 miljoen wil hebben zeg je dat je 16 miljoen wilt. Zo werkt dat. Dus €10 miljoen is die op te halen mits er geen Engelse club komt en pepi daar heen wilt want dan ben je kansloos.
en weer door! Middelmaat voor woekerprijzen!!
Als je hem kan huren, prima maar dan moet hij wel in dat jaar laten zien dat hij buitencategorie goed is. Als je dan volgend jaar en het jaar daarop ook nog champions league haalt dan kan het een optie zijn. Tegelijk lekker blijven doorscouten in zuid amerika en mexico....
Best wel bizar, bij Gimenez, die veel meer gepresteerd heeft, wordt gesproken over een transfersom van 20 mln, Pepi zou slecht een fractie minder moeten kosten...waar gaat het fout bij ons?
Het gaat nergens fout toch? Elke club mag vragen wat hij wil. Heb wel vertrouwen dat er in de bestuurskamer aan degelijk beleid wordt gedaan en dat scouting ook goed z'n werk doet.
Als je nu nog niet door hebt dat een transferwaarde iets anders is dan een transfersom.
Bij het bepalen van een transferwaarde zitten er vele verschillende factoren en is nooit een definitief of definieerbaar begrip.

Factoren als:
Leeftijd, vorige prestatie, vorige transferaankoopbedrag, progressie, marktwaarde van de betreffende club, aantal goals, aantal speelminuten, niveau van spelen, merchandise waarde.

Allemaal factoren die voor iedere speler anders zijn, zelfs per club verschillen, in dit geval heeft Augsburg ooit 16 milj betaald en hangen zij hun waarde daar aan, echter als ze hem ooit voor 3.5 milj hadden gehaald had het kunnen zijn dat ze zijn waarde nu op 8 milj inschatten.

En daarnaast ligt het er nog eens aan wat de gek geeft of de club wilt hebben, en tussen al deze factoren ligt ergens de guldenmiddenweg.
Ben ik het niet helemaal mee eens, met als de huizenmarkt wordt een speler ook gebenchmarkt op vergelijkbare spelers qua waarde. Ook deze factor zal dus meespelen, en dan is 20-25 mln voor een spits die levert niet heel veel. Al zal het tweeluik tegen Roma niet direct waardevermeerderend hebben gewerkt
Waarom zou je in godsnaam huren als de koopoptie net zo hoog is als de directe koopsom?
Heel simpel, dan is hij weer een jaar verder, met CL ervaring en ervaring in de top van de eredivisie. Dan is hij de 16 miljoen wel waard. En als hij niet bevalt, gaat hij gewoon terug.
@FTM Hebben we het dan over een huur met optie tot koop van 16 miljoen? Wat augsburg wil? Dat zou bizar veel zijn, hopelijk huur met optie tot koop van een miljoen of 7,5 miljoen
Feyenoord kan hem misschien huren voor 2 mln of 2,5 mln en dan blijft er 14 mln staan voor de koopoptie.

Soort zelfde constructie als voor Szymanski waar Feyenoord nu nog 8 mln voor moet aftikken als ze de koopoptie lichten...
@ftm heb jij een indicatie van wat de hoogte van de huursom+ koopoptie zij verlangen?