Betrouwbaar
Ayase Ueda | Soccrates Images

Cercleofficial

Nieuws

'Ayase Ueda doorstaat medische keuring en is officieel Feyenoordspeler'

Twan

Ayase Ueda heeft vandaag de medische keuring doorstaan en kan zich officieel speler van Feyenoord noemen. De 24-jarige spits komt over van Cercle Brugge en tekent voor vijf seizoenen bij Feyenoord. 

Feyenoord betaalt een vast bedrag van negen miljoen euro voor de Japanner die het afgelopen seizoen goed was voor 22 doelpunten in de Belgische competitie. Naast het vaste bedrag kan de transfersom nog oplopen met 1,25 miljoen door verschillende bonussen. Cercle Brugge heeft bovendien een doorverkooppercentage van 20% afgedwongen op hun recordverkoop. Ueda doorbreekt mag zich namens Feyenoord als inkomend transferrecord rekenen.

Voetbal International-journalist en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam meldde vanmiddag via sociale media dat de Japanner de medische keuring doorstaan heeft.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Presentatie om 12:08? (1908 in Japan)
Japanners vaak goede werkmentaliteit.
Welkom! tuurlijk hoog bedrag, maar je kreeg 6 milj voor Danilo...dus voor 3/4 milj hopelijk een kwaliteitsinjectie...wel benieuwd wanneer hij officieel gepresenteerd wordt..... heeft nog steeds een medaille 1 :-)
Vind het nog steeds een heel hoog bedrag
Yep ik ook, ik kende deze speler helemaal niet dus kan ook niet echt een oordeel vellen. De scouting heeft na vorige zomer wel wat krediet verdient dus ik wacht rustig af.
Hoop inderdaad dat deze van de scouting komt. Alle top aankopen kwamen van Slot/DtK. Meeste nog geen succes
@FTM betekent het nou dat die 20% doorverkooppercentage over de inkoop is, of over de toekomstige som?
Ik zou dit even googelen......... Gaat er een wereld voor je open.
Er heeft in een eerder bericht eens gestaan dat er "voorverkooppercentage" wat inderdaad niet erg bekend klinkt (en wat maar 1 letter scheelt met doorverkooppercentage).

Daarbij werd in een eerder bericht het volgende gezegd:
Nooit eerder verkocht Cercle Brugge een speler voor zoveel geld als nu Ayase Ueda oplevert. Iets meer dan 9 miljoen verzekerde transfersom, ongeveer 1 miljoen aan bonussen en daar bovenop nog een doorverkoopclausule die naar verluidt 20 procent zou bedragen, ofwel nog eens 1,8 miljoen - aldus Het Laatste Nieuws.

Waar dus ook een vast bedrag staat. Enigszins verwarrend.

Ik zou er gemakshalve ook vanuit gaan dat het over de toekomstige som gaat.
"Feyenoord legt meer dan negen miljoen euro op tafel als vaste transfersom. Dit bedrag kan verder oplopen aan de hand van bonussen (één miljoen euro) en een voorverkooppercentage (twintig procent). Uiteindelijk kan Cercle Brugge zo’n twaalf miljoen tegemoet zien."
Over de winst van de toekomstige som
Gezien zijn scorend vermogen en technische vaardigheid is dit een goede speler waar we óók plezier adn zullen beleven.
Zo op YouTube te zien een prima scorende spits.
Zeker nodig, gezien Santi de eerste twee wedstrijden cl geschorst is.
Offtopic, @FTM is er nog concrete interesse in Kasanwirjo door clubs? Ik heb begrepen dat hij er niet goed voor staat bij Arne door zijn wisselvalligheid. Wanneer hij niet goed genoeg is kan hij beter verkocht of verhuurd worden. Speeltijd krijgt hij dan nauwelijks dit seizoen.
Dit wordt dan wel een record aankoop genoemd maar per saldo is de investering maar ruim 4 mln als je de binnengekomen 6 mln van Danilo in ogenschouw neemt. En dat voor een betere speler. Ik weet zeker dat Ueda veel waarde gaat opbouwen. Ook de gedachte dat je over een jaar zeker een goede vervanger voor Santi hebt als die jackpot gaat vallen.
Hm of het een betere speler is moeten we nog maar zien. Daarnaast is het gewoon een recordverkoop aangezien je ook kan zeggen dat het geld van danilo naar stengs is gegaan die snel na de transfer naar rangers rond is gemaakt
Stengs komt uit de Kökçü opbrengst/ / Szymanski besparing en Ueda uit de Danilo pot, zo bekijk ik het. Ik verwacht ook dat het dit seizoen qua aanvoer vanaf de flanken ook veel meer, waar Santi en Ueda voor gemaakt zijn, meer dan Danilo.
Mooi dat we met twee trefzekere en bekwame spitsen het seizoen ingaan gelet op het grote aantal te spelen wedstrijden!! Uit zuinigheid doet men soms domme dingen, niet meer bij Feyenoord. Trots op onze technisch directeur!
Hij zal toch eerst moeten tekenen, voordat Feyenoord een verblijfsvergunning kan aanvragen. Hoe eerder, hoe sneller speelgerechtigd. Maar ja……..
Dat is achter de schermen waarschijnlijk allemaal al geregeld. Het is nu gewoon wachten tot de officiele presentatie.
Blij mee, Welkom!

samen met santi de eredivisie aan flarden schieten.
@FTM even los van het voetbalgedeelte maar hoeveel denkt Feyenoord te verdienen aan merchandising en sponsering. Dit levert toch wel wat op met deze Japanner..
Valt wel mee heeft ook maar 20k volgers op instagram. Zijn wel meer japwnners die een stuk populairder zijn dan hij
Verwacht veel van hem. Meerdere compilaties van hem op Youtube. Snap dat een compilatie niet alles zegt. Maar er valt zeker uit op te maken dat hij een ontzettend doelgerichte speler is. Schiet ze van alle hoeken en standen hard en geplaatst op doel. Zowel met rechts als links. Heeft snelheid en ziet waar de ruimte ligt. Ook kopsterk. Loopt al een aantal jaar meer dan 1 op 2. Japanse doelpuntenmachine!
Links vind ik hem niet zo heel bijzonder.
Ik denk idd niet volledig tweebenig, maar zeker niet stijf rechts. Maakt er ook een aantal met links op dezelfde manier. Hard en in de hoek.
Het (door velen niet hebben van) geduld rondom deze aanwinst wordt door onze club beloond met dit fantastische nieuws. Hopelijk zijn we hiermee nog een stuk sterker geworden, en van een potentie en kwaliteit die passen bij de ingezette en beoogde vooruitgang van onze club! Wellicht volgt de inkomende absolute kers op de taart nog (geduld dus) maar ontegenzeggelijk is onze club tov de concurrentie goed bezig; Beelen, van de Belt, Minteh, Stengs, Ueda, Wellenreuther, Zerrouki je kan er als club maar over beschikken!
Heerlijk hopelijk lukt het hem om snel het op te pakken onder slot. 🙏👊🏾👍🏻
Ik ben een blij ei! Weer een versterking aan de bovenkant.
Nou daar zaten we allemaal over te stresskippen. En 635548 keer vragen. Wanneer er op deze sit IT'S HAPPENING komt is het zeker en heb even geduld in plaats van te stressen en blijven vragen.
Dat It’s Happening bericht is op 30 juli zelfs al geplaatst. Verder eens met je bericht.
Top nu door en ivanusec vastleggen💪
Welkom bij de mooiste club op aarde Ayase, breng ons in extase!
兄弟をフェイエノールトへようこそ
Kyōdai o feienōruto e yōkoso
Lijkt me met het oog op de toekomst een goede deal.
20% doorverkoop is wel aan de hoge kant.
Feyenoord zal hem dan ook niet berkopen slim gespeeld
Natuurlijk gaat Feyenoord hem wel verkopen. Vandaar ook een vijfjarig contract. Volgend seizoen is hij de vervanger van Gimenez; Twee jaar knallen als basisspeler en dan verkopen met nog twee jaar te gaan in zijn contract zodat Feyenoord er nog een flinke transfersom voor kan vangen.
En nog serieus reageren ook 😂
Ja want hier valt vanwege het bedroevend niveau inmiddels niet meer uit elkaar te houden wat 'grappig' is bedoeld en wat gemeend.
Mooi! Officiële presentatie nog vandaag?