slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Gezien de tegenstander denk ik dat het een 110% intensiteit wedstrijd wordt"

Twan

Arne Slot heeft vanmiddag tijdens de persconferentie vooruitgeblikt op het treffen met PSV voor de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord speelt als regerend kampioen op vrijdagavond 20.00 uur in de Kuip tegen bekerwinnaar PSV Eindhoven.

Slot geeft aan dat er in de voorbereiding vooral is gefocust op het trainen in de eindfases van de aanval. "Ik vind dat het ons vrij aardig lukt om de bal van achter naar voren te brengen, en wij spelers in hele mooie beloftevolle situaties kunnen brengen. Maar dat het ons nog weinig lukt om daar de kansen uit te spelen met het vele balbezit dat we hebben."

Ook blikt de trainer terug op het treffen met Benfica in de officiele openingswedstrijd van het seizoen, waarin hij vond dat zijn selectie té intensief voetbalde voor een oefenwedstrijd. "We bereiden ze voor op een bepaalde intensiteit, en als we daar dan ruimschoots overheen gaan tijdens een wedstrijd dan bestaat de kans dat ze geblesseerd raken. Dat is een risico dat je niet wil nemen." Bij de wedstrijd van vrijdag ligt dat volgens de trainer anders. "Het hoeft niet per se, maar gezien de tegenstander die we treffen denk ik wel dat het een 110% intensiteit wedstrijd wordt."

Verder vertelt Slot dat Giménez geen 90 minuten vol kan maken in de aankomende wedstrijd. "Maar hoeveel exact kan ik jullie nu nog niet vertellen. Het zal van de intensiteit van de wedstrijd afhangen." Van Calvin Stengs verwacht Slot ook niet dat hij 90 minuten zal gaan spelen. Ueda hoeft in ieder geval niet als invaller gerekend te worden. De trainer vertelde niets over de kersverse aankoop van Feyenoord, en de Japanner zal eerst op een werkvergunning moeten wachten. 

Slot antwoordt op de vraag of er op penalty's geoefend is dat er niet speciek getraind is. "Er waren na de training wel een paar spelers die een penalty wilden nemen. Dat wilden ze zonder druk doen. Toen zei ik als je nou met druk wilt trappen dan geef je 50 euro aan de keeper als je hem mist. Toen waren er toch twee die hem misten, dus voor Justin is het een goede ochtend geweest."

Tot slot ging het op de persconferentie over de nieuwe roadmap gastvrij en veilig voetbal die de KNVB vandaag presenteerde. Hierin wordt o.a. de voorbeeldrol van spelers en trainers benoemd bij het in discussie gaan met scheidsrechters en vierde officials. Een voorbeeldrol waar Slot zich bewust van is, maar er wel op wil attenderen dat zowel spelers als trainers mensen zijn.  "Als je zo nauwkeurig overal bewust van bent, dan kan een beslissing van een scheidsrechter soms wel eens aanleiding geven tot wat ontevredenheid. Maar de insteek is om je emotie altijd op de juiste manier te laten blijken of helemaal niet te laten blijken, maar ik kan hier niet beloven dat je mij een jaar lang geen een keer bij de vierde official zal zien staan."

Delen

Reacties

Goedemorgen Kameraden,

@FTM,
Zijn ze nog opzoek naar een rechtsback? Spoeling rechts centraal/rechtsback is natuurlijk best dun.
En zijn ze misschien nog opzoek naar een goede 10? Eigenlijk hebben we alleen Stengs die Echt creatief kan zijn op die positie. Hoop overigens echt dat Ivanusec komt, is de deal niet al lang gesloten en wachten ze totdat de voorrondes van de CL erop zitten voordat ze het bekend maken? Blijft natuurlijk wel link, straks komt een club als AS Roma om de hoek die 5 mil meer biedt, dan ben je hem alsnog "kwijt".
@FTM

1. komt er nog een vervanger voor Bullaude?
2. speelt er iets rondom het aantrekken van een 3e spits (wellicht fysieker type)
Derde spits is overbodig.
Vraag me eerder af of Feyenoord doorschakelt na het mislopen van Isaksen.
Zit Nestor Groen niet bij de 1e selectie als 3e spits? Is ook wel een fysieke speler.
Waarom moet er voor iedere speler die vertrekt een vervanger komen , bullaude is verhuurd niet verkocht , komt weer terug , dus vervanger toch niet nodig lijkt mij
Of heeft feyenoord ineens de geldpest??
Vrijdag gaan we zien, of we er werkelijk zo goed voor staan. Dat zou mooi zijn, want ik heb wel zin in een klein feestje.
@FTM weet jij of Nanasi op de radar staat bij Feyenoord als vervanger van Bullaude?
Vervanger van Bullaude ?
Op de bank ?
Beetje dure optie voor een bankzitter.