yv20221027yv20221027a1a04252

VK Sportphoto

Nieuws

Trotse aanvoerder Trauner niet fit voor Johan Cruijff Schaal

Twan

Gernot Trauner is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van aankomende vrijdag. De onlangs benoemde aanvoerder vertelde dit tijdens de persconferentie richting de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. 

Trauner durft nog niet te zeggen wanneer hij zijn eerste minuten van het seizoen kan gaan maken. "Ik heb een groot deel van de voorbereiding gemist," begint de Oostenrijker, "ik heb nog wel even nodig om terug te komen." Wel is de centrale verdediger enorm trots met de aanvoerdersband die hij overneemt van de inmiddels vertrokken Orkun Kökcü. "Het maakt me erg trots. Feyenoord is zo'n grote club met een grote achterban. Het is erg mooi dat ik dan aanvoerder van deze club mag zijn. Natuurlijk doet mij dat heel veel.'' 

Als er gevraagd wordt naar de titelkansen van Feyenoord, blijft de Oostenrijker nuchter. "Het is moeilijk te zeggen. We willen altijd zo hoog mogelijk eindigen, maar er zijn ook andere teams die precies hetzelfde willen. We hebben veel zelfvertrouwen, vooral met het winnen van het kampioenschap. Als we goed presteren liggen er ongetwijfeld kansen."

Trauner reageert tot slot op de netten, die ook komend seizoen in de Kuip zullen hangen. "Voor ons maakt het natuurlijk niet echt een verschil" vindt de verdediger, "wij spelen onze eigen wedstrijden, maar natuurlijk maakt het een verschil voor de supporters. Ik weet dat we alsnog op de fans kunnen rekenen, we zullen ze net zo hard als normaal horen. We moeten het er maar mee doen."

Delen

Reacties

Op het gemakje optrainen voor de CL. Geen risico’s meenemen met onze topper.
Gewoon rustig aan doen met onze zanger van “Overal waar je gaat…”

Goed fit worden en dan zal hij vanzelf weer in de basis gaan staan en waardevol voor het team zijn.

Het is al fijn om te vernemen dat hij bij de selectie is aangesloten en met het team meetraint.
Hij trapt al vast lekker wat open deuren in. Maar goed, we weten natuurlijk dat-ie er op het veld staat én als er gehuldigd moet worden. Prima keus dus.
Ik heb ‘n zwak voor die man. Hij is, naast een topverdediger, ook wel erg knuffelbaar. Toffe kerel.