Primeur Bevestigd
yv201908298610op

VK Sportphoto

Transfers

Stoke City concreet voor Wouter Burger

FeyenoordTM

Wouter Burger maakte in de zomer van 2021 de overstap van Feyenoord naar FC Basel. In Zwitserland ontpopte de centrale middenvelder zich tot een vaste kracht in de basisformatie van hoofdtrainer Timo Schultz. Afgelopen seizoen wist Burger met Basel de halve finale van de Conference League te behalen. De ontwikkelingen van de middenvelder zijn in Engeland niet onopgemerkt gebleven.

Stoke City heeft een miljoenenbod op tafel gelegd in Basel om Burger permanent over te nemen. De club uit de EFL Championship wil ver gaan voor de 1.91 meter lange middenvelder uit Zuid-Beijerland en biedt hem een vierjarig contract aan.

Burger staat tot medio 2025 onder contract bij FC Basel, waar hij inmiddels al zevenentachtig officiële duels voor uitkwam. Daarin wist de middenvelder zes maal te scoren en vier assists af te leveren. Naar inschatting van Transfermarkt vertegenwoordigt hij een transferwaarde van vierenhalf miljoen euro.

De middenvelder kwam bij Feyenoord niet verder dan zestien officiële wedstrijden en twee uitleenbeurten aan stadgenoten Excelsior en Sparta. De Rotterdamse club verkocht de middenvelder twee jaar geleden voor ongeveer zevenhonderdduizend euro, maar bedong daar wel een doorverkooppercentage van tien procent over de netto winst bij af.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Enig relevante aan deze post is 10%
Die is al 39 die hoeft niet te komen.
Wanneer komt Ivanovic? Moet echt wat bij in elke linie.
Ivanovic komt niet, Ivanusec wel maar dat is nog niet rond. ff geduld jan
Is er iets uit de gesprekken gekomen over ivanusec
Dat zal morgen op z’n vroegst pas zijn. De directie van Zagreb zit nog in het vliegtuig..
Waarschijnlijk komt er een bod op Geertruida vanaf leipzig, aangezien gvardiol nu op weg is naar City. Heb gelezen dat ze wel 40 miljoen over zouden hebben voor Geertruida, mits gvardiol verkocht wordt. Zou mooi zijn.
Lees net dat feyenoord ook geïnteresseerd is in Amadou Diawara. Zou wel een leuke backup zijn achter trauner.
Kan ook uit de voeten als centraal verdediger.
Zo zo , waar lees jij dat allemaal dan ?
Als zo'n speler überhaupt in de belangstelling van Feyenoord staat gaat die spelen ook
Die gaan voor Lukeba als ik Fabrizio Romano moet geloven
Bod op Geertruida is al binnen. Toch niet zoon slecht bron
Misschien qua variabelen erbij en doorverkoop komen ze wel op die 40mil uit. Als ze een bod van 40mil doen, zullen er ook geen variabele kosten en doorverkoop bij zitten.
Dat word dus iets van een half miljoen richting Feyenoord
Ook nog zo'n 3% Solidariteitsbijdrage over de hele transfersom.
Dan pak je dus realistisch gezien zo'n 4 ton als meevaller, mocht deze transfer ervan komen. Mooi meegenomen zou ik zeggen!
Jammer dat Feyenoord net de slagkracht mist om spelers zoals Isaksen en Zakharyan binnen te hengelen. Hopelijk kunnen ze volgend jaar de stap zetten om clubs als Lazio af te troefen :)
Dat je miljoenen niet wil neertellen betekent niet dat je het niet kan. Isaksen heeft veel “red flags” om zich heen en dat zal de scouting ook wel gezien hebben. Combineer dat met zijn prijskaartje en dan is dat gewoon een te groot risico.
Op basis van info van deze site is er wel degelijk een miljoenenbod neergelegd voor Isaksen. Dan neem ik aan dat Slot en DtK hier een versterking in zien t.o.v. hidige selectie. Wel hulde dat er geen ontverantwoorde beslissingen worden gemaakt.

Eigenlijk zou je zo snel mogelijk alle schulden moeten zodat je daarna weer een segment omhoog kan met de spelers die je aankoopt.
Met het aflossen van de schulden ben ik het wel mee eens alleen dit jaar is het belangrijkste jaar voor de club.
CL levert volgend jaar tussen de 60 en 70M op.
De nummer drie van het aankomende seizoen gaat echt gigantisch achter lopen op de nummer 1 en 2.
Nummer 3 speelt voorronde en alle 3 de clubs staan er op de coeffiecentenlijst wel goed op dus de kans op een goede loting om alsnog cl groepsfase te halen is wel groot
Wat niet wegneemt dat we toch niet onverantwoord kunnen investeren. Deden we in een grijs verleden ooit eerder door bekende oude namen terug te halen, ook met de reden dat we het jaar erop dan zouden kunnen gaan cashen. Dat liep heel fout af.
Helemaal mee eens hoor.
Gelukkig doen we dat ook niet.
Schulden aflossen is 1 ding maar dan staan er nog tientallen miljoenen voor stadion aankoop en dan ook nog tientallen miljoenen voor de renovatie te wachten
Ja. Het enige wat je kan blijven doen is waarde op het veld blijven creëren om te cashen. T.o.v. 2-3 jaar geleden heeft de huidige selectie ongeveer 100M meer marktwaarde.

Het proces kan je versnellen door een hoger segment spelers aan te kopen en te verkopen. Uiteraard helpt het spelen in de CL ook voor de marktwaarde. Als we dit seizoen kwartfinale CL halen kan je Gimenez voor 60M en Hancko voor 40M verkopen bijvoorbeeld.
Gelijk heb je, wordt een proces van minimaal 5 jaar, daarna kan er werkelijk een fors hoger spelersbudget komen
Met het binnenhalen van Ueda en straks Ivansec vind ik dat ze goed bezig zijn. Ze houden hun poot stijf als er clubs komen voor de grote jongens. Ik vind dat we weinig te klagen hebben momenteel.
Dat noemen ze verstandig beleid
Het gerucht Timber als inverted back, dat was toch wel het grootste broodje-aap-verhaal van dit jaar. Timber mag zich nu focussen als backup op de 10-positie. Slot noemde hem niet eens als rechtsback optie vorig jaar toen Pedersen en Geertruida geblesseerd waren. Ik kon het ook al bijna niet geloven, want iedereen met een beetje voetbalverstand ziet dat Timber heeft werkelijk niets heeft om op deze positie te spelen. Ach, iedereen kan er wel een naast zitten hoor..
Zowel Ten Hag als Schreuder zagen in Timber ook een rechtsback en dat zijn toch geen dorpsgekken. Dus zo raar is de gedachte niet.

Op het middenveld, welke positie ook, komt die tekort dus er moet sowieso een oplossing komen.
Gezien zijn stabiele transferwaarde zou ik hem proberen te verkopen en je investering veilig stellen nu het nog kan
Verkopen klinkt makkelijk, maar is er een club die hem voor meer dan 4 miljoen gaat overnemen? Ik denk het niet.
Timber gaat er wel komen, schrijf maar op.
Misschien wel maar daar zou ik niet op gokken. Hij heeft overduidelijk niet het talent van zijn broertje.

Ik zou proberen je investering veilig te stellen.
Dan kan je nog beter een jaartje afwachten, kijken of hij op het middenveld of rechtsback uit de voeten kan, je investering is gezien het aankoopbedrag niet haalbaar, bij lange na niet...
Op nummer 10 is hij zeker niet voor geschikt, hij heeft geen steekbal en is ook niet echt een doelpuntenmaker! Nummer 8 zou hij kunnen spelen maar daar staat Wieffer! Dus komt Timber op het bankie! Wat ook prima is want je heb ook een goede bank nodig! Ivm blessures en schorsingen! En op trainingen goede tegenstand!
Timber heeft het niet!! Is alles een beetje.
Ivanusec komt dus pas na treffen met AEK wat ik lees klopt dat ?
Kroatische media meldde dat gisteren. Feyenoord zal echter pushen om de deal deze week romd te krijgen. Ik had het artikel gepost bovenaan een eerder ivanusec topic
Super leuk voor die jongen nooit verwacht
Vind ik dus ook en eerlijk gezegd zie ik het wel voor me in die fysieke championship toch een beetje die werkers mentaliteit
In eerste plaats hartstikke leuk voor Wouter! Hard werken en inzet wordt beloond. De EFL Championship is denk ik een mooie etalage voor hem in de volgende stap van zijn ontwikkeling. Hij verrast me iedere keer, positief bedoeld!

Verder zoals ik al her en der lees voor Feyenoord weer een leuke financiële vergoeding en Varkenoord geeft zijn visitekaartje in het buitenland weer eens af.

Ik hoop Wouter als hij deze ontwikkeling doorzet over een jaar of 4-5 jaar bij Feyenoord terug te zien. De cirkel is dan weer rond :-)
Interesseert toch helemaal niemand dit nieuws...
Cashen!

Bijleggen voor een extra buitenspeler.
Nee jij bent interessant wil je zeggen
Feyenoord kan tonnen winst pakken: ‘WIE BOEIT HET NOU 😠’

Feyenoord pakt vuurwerkboete van een paar duizend euro: ‘MOET NU ECHT KAPPE 😠’

Blijft zo mooi om over te schrijven, deze club 😁
Binnen kort ga jij schrijven over alle clubs toch? FTM wordt dan NTM
Geen Feyenoord maar Nederlandse transfermarkt?
Prima om hierover te schrijven. Gewoon Feyenoord gerelateerd.
Prachtig.. de eerste en enige Zuid-Beijerlandse profvoetballer... ik heb nog met hem op het grasveldje staan voetballen..
Ik heb zijn broer en zus in mijn elftal gehad!! Mark was trouwens ook een goede RCV!!!
Haha!! Ook een Zuid-Beijerlander?
Nee niet meer woon nu op goeree. Ik ben 4 jaar coach geweest bij zvbh E1 en D1.
Toendertijd speelde romano joostenz, robin konijnendijk, mark en Lisanne burger, stan van de zande , lems in mijn teams. Volgens mij zijn wij het enige jeugdteam dat de HW bokaal gewonnen heeft voor ZBHV
Vergeet de beste speler te noemen in die tijd in mijn team Arjan Andeweg
Volgens mij heeft vorig seizoen de jo11 in ieder geval de finale van de hw bokaal gehaald, of ze hem hebben gewonnen weet ik niet.
Knappe prestatie van jo11 zeker tegen SHO
Als Isaksen daadwerkelijk naar lazio gaat welke speler op de scoutingslijst schuift dan door naar nummer 1?
Misschien eerst spelers weg proberen te krijgen, selectie is al vol genoeg.
Dilrosun gewoon wegtrappen. Gast is echt een bottleneck voor onze selectie.
Er zijn er meer hoor, die obsessieve haat naar hem mag wel wat minder.
Zetten we wellenreuther toch op linksbuiten
Dus we krijgen met opleidingsvergoeding ook nog een kleine 4% toch? Totaal van ongeveer 14 procent?
Die 10% is dus over de nettowinst na aftrek van de oorspronkelijke transfersom en alle overige afdrachten. Zou niet op meer dan 3 ton dvk rekenen
Hij is voor 7 ton maar verkocht dus als die voor een miljoen of 7 a 8 gaat wat gezien zijn transferwaarde van 4.5 niet onrealistisch zou zijn pak je wel meer dan 3 ton
Ah, iets lager dan ik dacht dus, ach ja, 10 + 2,25 procent is ook gewoon oke!
Gratis geld is prima.
En doet hij het goed in de championschip dan staat de deur naar de PL open
@FTM vanavond nog een leuk nieuwtje?😉
Waardeer alle nieuwtjes............ En dit is er weer een.
Niemand zit hier op te wachten ***...
Ja denk het wel, vannacht presenteren bij Boca was geloof ik de bedoeling
Wordt er dan ook weer doorgekeken naar een “echte” 10? Of vinden ze het prima zo met Stengs, Ivanusec, Dilrosun, Sauer en Timber die daar allemaal enigszins uit de voeten kunnen?
Waarom een vervanger halen voor iemand die nooit speelt?
Omdat je na het vertrek van Szymanski en Bullaude je geen echte 10 meer heb zoals ik al zei.

Bullaude mocht wel nog niet goed genoeg zijn, maar is wel een speler die zich comfortabel voelt op die positie en daar de looplijnen e.d. Zonder na te denken weet. Iets wat bij Dilrosun bijvoorbeeld echt ontbrak afgelopen seizoen.
Ik zie het ook niet als vervanger van Bullaude. Zo heb ik het ook niet geformuleerd.