Primeur Bevestigd
geertruida-leipzigweb2

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Nieuw verbaal bod van Leipzig op Geertruida

FeyenoordTM

RB Leipzig gaat zich opnieuw melden voor Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida. De Bundesliga club heeft op verbale wijze een nieuw bod naar binnen gegooid bij de Rotterdamse clubleiding. De verdediger zelf is al langere tijd persoonlijk rond met de Duitsers.

Verwacht wordt dat het nieuwe Duitse bod op Geertruida later deze werkweek formeel ingediend zal worden bij de Rotterdammers. De nieuwe aanbieding bedraagt een vast bedrag van ongeveer vijfentwintig miljoen euro. Daarbovenop komen nog variabelen en een doorverkooppercentage.

Eerdere pogingen van Leipzig liepen op niets uit, maar na de definitieve verkoop van Josko Gvardiol is er financiële ruimte ontstaan in Leipzig. De Kroatische linkspoot maakt voor negentig miljoen euro de overstap naar het kapitaalkrachtige Manchester City.

Geertruida speelde reeds 151 officiële duels in het shirt van de Rotterdammers. Daarin was hij goed voor vijftien goals en zes assists. De multifunctionele verdediger verlengde afgelopen maart zijn Feyenoord-contract tot medio 2025 en wordt door Transfermarkt ingeschat op een huidige marktwaarde van vijfentwintig miljoen euro.

Update 23:16 • Ook Fabrizio Romano geeft een update over de situatie rond Lutsharel Geertruida en RB Leipzig.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Weg doen voor 35 miljoen en voor 7 miljoen Rick Kasdorp terug halen.
Hij mag gewoon niet weg…maar als ie gaat; 40! En dan halen we die Sutalo…alleen maar om 020 te sarren!
30 miljoen + 5 miljoen variabele bonus + doorverkoop percentage van 10% lijkt mij een prima deal. Deze jongen wil stappen maken (ook qua salaris) en maak je alleen maar ongelukkig als je hem dat niet gunt.
Voor RB lijkt mij Serginho Dest overigens een aardig alternatief ondanks zijn 020 verleden. Vitik als CB halen en je hebt een prachtige selectie (er vanuitgaande dat Ivanusec ook gehaald gaat worden)
1 jaar verlengen en dan volgend jaar weg voor een mooie prijs. We hebben echt het beste team in jaren.
Ja, zou wel heel mooi zijn. Denk dat het heel moeilijk wordt, maar je kunt hem natuurlijk best veel beloven. Nog wat dikker contract, 10% van de fee en hij mag gegarandeerd weg voor 45 miljoen of zo. Dan moet ie alleen hopen dat we niet door de mand vallen in de CL. Hangt wat mij betreft ook nogal af van de loting, dus dat moet gewoon wat meezitten...
Die vd Ven van Wolfsburg gaat gewoon weg voor 40 miljoen +. Geertruida kan dan ook gewoon weg voor 50 miljoen denk ik.
Zou jij Geertruida willen zien vertrekken? Zodat die “topspeler” komt? Of is geertje beter dan die jongen?
De win/win voor Geertruida en Feyenoord in dit geval is nog 1 jaar blijven.

Kampioen worden + redelijke presteren in de Champions League = transfer naar een echte topclub voor een fee a la Timber naar Arsenal.
@ FeyenoordTM Is Zakharyan nog een optie nu Stengs er ook al is? Zie net dat PSV (die kennelijk geen eigen scouting hebben) opeens geïnteresseerd is.... Zou me kunnen voorstellen dat Feye hem als nog wil halen indien Alireeza of Dilrosun wordt verkocht wat mij sowieso wenselijk lijkt.
Dan is het te laat daarnaast is zakharyan een aanvallend ingestelde middenvelder dus lijkt mij niet nu je de duurbetaalde stemgs al hebt. En ja stemgs kan rechtsbuiten maar dan moet ivanusec of paixao op de bank. Als alireza of dilrosun weggaat zal er eerder een talent op de vleugels komen
Ze hebben interesse dus te laat is het sowieso niet. En daarnaast speel je een enorme hoeveelheid aan wedstrijden dus je moet wel degelijk meer dan alleen een basisopstelling hebben. Daarnaast is deze gozer nog erg jong en zal ook moeten wennen aan intensiteit, andere cultuur etc waarvoor hij dan rustig de tijd zou hebben. Qua talenten is er volgens mij alleen nog Sauer op dit moment.
Misschien die satulo van dynamo zagreb iets als vervanger van geert😉
Zou wel leuk zijn, neusjes aftroeven en gelijk een bekende mee laten komen met ivanusec
Feyenoord wil toch zowel een Rechtsback en een centrale verdediger halen als Geert vertrekt?
@FTM zit de pijpleiding nog beetje vol met nieuwtjes vandaag?
@FTM Staan er nog Engelse primeurtjes op het lijstje?
Lijkt mij een goede investering. Een jong, Engels talent a la Maudeke?

Hoeven niet veel te presteren om vervolgens door een Engelse (top)club overgenomen te worden voor veel te veel geld.
Vervanger komt denk ik van Sparta Praag. Vitik.

Ik woon in Praag,mijn werkgever heeft een skybox bij Sparta Praag en in de maand Mei heb ik Schuiteman hier 2x gesignaleerd. Eerste keer alleen en 2e keer was hij samen met een kale vent waarvan ik vrij zeker ben dat het Mark Ruil was.

Tevens was de zaakwaarnemer van Vitik begin Juni in NL op bezoek geweest voor een van zijn andere spelers(Cerny) en ik zag dat hij ook in Rotterdam was(bron:zijn Instagram).

Die deal staat waarschijnlijk standby voor als Luts weggaat.
U bent toch de man van de koffietent waar hancko's vriendin altijd kwam 😂😂
whahaha, ik kan het niemand kwalijk nemen als ze dat zeggen. Ik geef alleen aan dat Schuiteman hier 2x is geweest in Mei en rond medio Mei was hij samen met die kale hoofdscout.
Yessssssss. En tot op de dag van vandaag gelooft NIEMAND van mijn Feyenoord vrienden dat die vriendin van Hancko daadwerkelijk meermaals in dat leuke koffietentje in de wijk Troja in Praag zat te vertellen dat ze absoluut geen zin had om te gaan verhuizen 2mnd nadat de geboorte van hun 1e kind :)

Maar het was echt zo, of mijn vriendin heeft mij voorgelogen want mijn Tsjechisch is niet goed genoeg.
Ik moet zeggen dat ik je eigenlijk wel geloofde, het leek me ook sterk dat iemand zo zijn best deed met details. Maar het was wel mooi dat alles wat je hier schreef, niet uit kwam. Ik weet ook nog wel die ochtend dat het verhaal ging dat Hancko hierheen zou heen vliegen en dat je zei dat je hem wel zag rijden maar zeker niet in de richting van het vliegveld. En volgens mij kwamen toen smiddags al de verhalen dat het rond was of ging komen.
Je weet het ook nog goed te herinneren :)

Over dat verhaal met zijn auto: die heb ik toen die ochtend inderdaad gewoon zien rijden toen hij blijkbaar al in het vliegtuig zat naar Rotterdam. Waarschijnlijk zat er iemand in van de club of de dealer, of wat dan ook. Maar ik was er toen inderdaad 100% zeker van dat het onzin was dat hij al richting Rotterdam was.

Verder had ik het naderhand ook VOKOMEN fout dat hij niet goed zou zijn als CV...Dat hoor ik nog steeds dag en nacht van familie leden en vrienden :)

Maar het verhaal ansich, over die gesprekken die waren opgehangen van Pliskova(1x met haar moeder en 1x met Hancko zelf) en dat ZIJ zei dat ze niet wilde verhuizen....JA die klopte gewoon. Net zoals dat het klopt dat ik 2x Schuiteman heb gezien bij Sparta Praag en al die 5jr daarvoor nog nooit ene scout van een Nederlandse topclub.
Jazeker het was toen erg vermakelijk. Scheelt ook dat het voor ons goed nieuws werd. Als jij had gezegd dat hij zou komen en het bleek niet te kloppen dan was het toch anders geweest.

En het verhaal is ook mooier als jij de waarheid spreekt. Dan heb je als supporter een keer inside informatie over een inkomende speler. Die deel je netjes maar alles pakt verkeerd uit waardoor niemand je gelooft. Maar goed nu herkansing met Vitik.
Echt onzin. Niemand lijkt te hebben geluisterd naar Rutger in zijn space.

Zijn vervanger is iets ouder dan Lutsha zelf is.
Alle opties die ik lees zijn jonger.
kan natuurlijk wel zijn dat er meerdere vervangers op een lijstje staan, want als je echt goed had geluisterd zei hij ook dat er wat verdeeldheid heerste omdat het niet binnen het huidige beleid past om vervangers te halen die ouder zijn.
Ik hou echt van Geertje, maar als er 35 mil+ wordt betaald aan vaste fee dan moet je hem eigenlijk wel verkopen. Dan kan je je selectie echt nog wel op 3 posities enorm versterken
Maar dat laatste gaat niet gebeuren, vrees ik.

Er moeten dan sowieso nog een spelers verkocht worden. Dan wel.
Hebben we met Ueda al gehad. Ivanusec kun je nog zeker 2 weken wachten let maar op. Die gaat nog tegen AEK spelen ook
@FTM vind je Geertruida of z’n vervanger beter?
Geertruida natuurlijk . Je kan niemand gelijkwaardig laatstaan beter halen
Rutger zei dat ie top was, dus dat we geen zorgen hoefden te maken
Pereira van Liverpool Uraguay staat in belangstelling als vervanger !

https://www.transfermarkt.com/federico-pereira/profil/spieler/671479
Mondeling noemen we dat in Nederland.
25 is wel weer beetje karig zeg.. hopelijk houdt Te Kloese zijn poot stijf voor minimaal 40, dan is er ook lekker ruimte voor een goede vervanger..
Wat de verkoopprijzen ook zijn, ik denk niet dat het beleid van maximaal 8-9 miljoen voor een speler wordt losgelaten.
Klopt. Vast althans (misschien tot 10 miljoen).

Maar Feyenoord kan wel constructies maken voor spelers met een hogere marktwaarde.
Wat gaat Feyenoord nu doen..
Ik lees net op VP dat Benfica spits Gonçalo Ramos aan PSG heeft verkocht voor €80m.

Benfica zal straks aan Gimenez gaan trekken.

Met een beetje pech worden we van 2 sterkhouders beroofd..

Zolang de geïnteresseerde clubs de juiste bedragen maar betalen zou ik zeggen..
Ze zullen toch echt met 40 miljoen moeten komen, dan kan er gehandeld worden
Feyenoord ziet in Hannibal Mejbri een geschikte opvolger voor Ezequiel Bullaude. De middenvelder van Manchester United wordt echter door meerdere clubs begeerd, waaronder Leicester City, Wolverhampton Wanderers en Luton Town. (Mahmoud Missaoui)
Bron voetbalzone
@fTM klopt dit en is dit de krullenbol
Dit zou de krullenbol best eens kunnen zijn. Andere optie is Wout Faes, als Geertruida vertrekt.
Nee asjeblieft niet hij is zo slecht 🤣
Volgens mij is hij behoorlijk gegroeid in de afgelopen jaren. Zie ook zijn transferwaarde. Maar misschien is hij na de degradatie van Leicester enigszins goedkoop op te halen
Nou...
Volgens mij is zijn zwakke punt balbezit...wat we gelukkig meestal hebben
Een krullenbol kunnen we het wel noemen. Soort moderne carlos valderrama. Zijn statistieken laten te wensen over bij Birmingham. Vraag me af hij daar überhaupt wel als aanvallende middenvelder speelde aangezien hij met nummer 6 speelt. Hij heeft wel een kapsel en een voornaam om een echte cultheld te worden 😉
Geloof er niets van.
Maar kan ook met mijn sarcastische insteek te maken hebben. Ik ben nog vol ongeloof over de pool waarin wij vissen
Ben nog steeds blij met een transfervrije Linssen :)
@FTM heeft Feyenoord Matías Soulé op een lijst staan?
Ja. Is al tig keer bevestigd hier dat hij op een lijst staat maar dat het niet / nooit concreet is geworden.
Ohjeee, spits van Benfica gaat naar PSG...moeten we ons nu zorgen gaan maken om Santi??
Kunnen (willen) ze niet betalen. Halen liever voor 20 mjn een toptalent uit Zuid Amerika
Reken maar van yes inderdaad en waarschijnlijk voor minder waar we allemaal op hopen zelfde verhaal leipzig en Geertruida
25 a 30 miljoen altijd verkopen wat een geld....
Gekkie, minsten het dubbele vragen. Dat krijgen we volgend jaar namelijk voor hen EN dan hebben we er nogbhet hele seizoen plezier van.
Jij denk serieus dat je volgend zomer, met een 1-jarig contract, het dubbele krijgt?

Sowieso zal Feyenoord nooit het dubbele, dus 50 miljoen, voor Geertruida ontvangen. Onmogelijk.

Als je er 30 miljoen vast van kan maken, aangevuld met bonussen en doorverkoop, heb je een zeer mooie deal voor een modale verdediger die te vervangen is.
Ik had get over Santi, die ligt langer vast. Geertruida moet je voor 25-30 plus 25% dvk doen
@FTM Contract Dest bij Fc Barcelona wordt wellicht ontbonden, zou feyenoord geen interessante club zijn voor hem/ vervanger Geertruida.
Ben bang dat zijn salaris redelijk fors is.
Voor de breedte anders geen verkeerde optie imo
Geertruida speelt cv meest van de tijd. Dus nee geen geschikte vervanger
Je moet een speler niet alleen willen halen vanwege zijn naam en huidige club.
Als je hem een beetje volgt dan weet je dat die er weinig van kan, bij Ajax was het al niet veel en Overmars heeft op het juiste moment die jongen goed verkocht.
Er is geen verschil tussen een verbaal of geschreven bod.
De ene doe je verbaal. De andere schriftelijk
Juridisch niet (al is het wel lastiger bewijzen). Maar claimen dat er geen verschil is, is onzin want dat is er wel.
Wat ik enger vind is dat de spits van Benfica is verkocht ! Ik zie ze nog wel aankloppen voor Santi .
Kan toch.
Nee is ook een antwoord
Daar ben ik bang voor idd.. luts en santi allebei 40 milj.
Voor 90 miljoen zou ik het zeker doen voor beiden. Ueda eerste spits en dan nog een spits huren. En dan Vitik kopen. En hou je nog centjes over voor andere buitenkansjes.
Ga je voor allebei niet krijgen
Mooie transfer zou het zijn voor hem. Als Leipzig nu al op 25 zit, dan is die 30 ook niet zo ver meer. Dit wilde Kloese toch minimaal voor hem? Het vervelende is, vrijdag beginnen we al. Tot 1 sept kan er alles veranderen.

Selectie met Ivanusec ziet er goed uit, maar als er zomaar iemand vertrekt (hancko,giminez of geertje) dan wordt het al een vervelend verhaal.
valt wel mee het vervaal rond geert is al een tijdje! 100% dat ze al een vervanger weten/hebben voor als geert echt tekend bij leipzig
Het was al inderdaad tijdje, maar het lijkt nu weer op te gaan leven. Ik hoop mocht hij vertrekken dat het hij minimaal 30 mln oplevert (anders lijkt het wel de uitverkoop hier) en dat de vervanger zo'n kaliber Hancko is.
van wat ik er van begrijp[correct me if im wrong] dat het bod nu 25mil is en dat is excl bonussen, incl zal dat wel rond de 30mil al zitten, dus rond dat bedrag zal het bod nu wel zitten ja.
@FTM nog transfer nieuws over Bullaude naar Boca Juniors, Ivanusec en Francesco Antonucci die in onder 21 speelt?
Antonucci raak je aan de straatstenen niet kwijt. Mogelijk verhuur waarbij de andere club slechts een deel van nu het salaris overneemt, ben ik bang
Tsja of weer terug naar Volendam. Verder komt hij niet.
Daar ben ik ook bang voor. FTM liet laatst een reactie achter waarin stond dat hij relatief veel verdient. En geen idee of hij bereid is veel salaris in te leveren om bij een club te gaan spelen met meer kans op speeltijd.
@FTM Gonzalo Ramos Voorhees 80 mil naar psg gaat Benifica Zich nu concrete melded Voorhees giminez
Wat is er met jouw telefoon aan de hand?
Volgens mij maakt hij van 'voor' automatisch 'Voorhees'?😂
Auto corrected in het deens🤣🤣🤣
Jason voorhees mogen ze nemen, maar denk niet dat ze vrijdag de 13e tafarelen bij hun club willen 😉
Doukoure / Mwanga / Vitik of Boselli als vervanger van Luts. En aub geen Wouter Faes die kan er niks van.
Ik denk nog steeds dat Luts zijn vervanger Doukoure wordt
https://bulinews.com/news/18185/leipzig-submit-lukeba-romano-claims

Leipzig wip 32 miljoen plus doorverkoop voor Lukeba (transfermarktwaarde 20mln) betalen, maar schakelt nu door naar Geertruida. Dan moet Geertruida (25 mln transfermarktwaarde) toch minimaal dat bedrag opleveren.
Goedemorgen FTM,

Kan de vervanger van Geert zijn Amadou Diawara van Anderlecht?26 jarige speler die centraal in de verdediging kan spelen en ook als verdedigende middenvelder.
Verdedigende middenvelders hebben we genoeg nu. En of een 26-jarige speler van een inmiddels Belgische middenmotor Geertruida kan vervangen (en dus ook beter is dan Trauner) betwijfel ik zeer. Beter één kwalitatieve versterking op RV, die daar eerste keus is.
Stond een artikel over hem dat Feyenoord zeer geintresseerd was.
Nu worden er zoveel spelers genoemd maar is wel een oudere speler wat FTM benoemde en is 2 keer voor aardig wat gekocht door Napoli en Roma voordat hij vorig jaar bij Anderlecht terecht kwam.
Vandaar de vraag
Heb je nou echt het idee dat hij hier 'ja' op gaat antwoorden als je goed zit en daarmee de transfer potentieel in gevaar brengt?
Beste Rutger weet jij hier iets van??
https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/it-serie-a/2023/08/feyenoord-ziet-topclubs-afhaken-in-strijd-om-matias-soule-van-juventus
"Naar verluidt vragen de Italianen een bedrag van 20 tot 25 miljoen euro voor de Argentijn."
Al staat er ook in de tekst dat zn 'expected transfervalue' (voor zover een algoritme wat zegt) wordt geschat op 11,3 miljoen.

Maar de vraagprijs lijkt me wat hoog gegrepen voor ons
Bod meteen weer terug gegooid neem ik aan.
@FTM; Spits van Benfica is op weg naar PSG volgens VI, kan dat betekenen dat Benfica weer bij ons komt aankloppen voor Gimenez? Hoe groot acht jij de kans dat we naast Geertruida nóg een sterkhouder verliezen deze maand?
Toen ik dat bericht las van de spits van Benfica, dacht ik meteen die willen weer komen shoppen in de BONUS.
Als ze willen komen moeten ze wel echt de hoofdprijs neerleggen. minimaal 50 miljoen exclusief bonussen.
Wout Faes schijnt de beoogde opvolger te worden.
Mag toch hopen van niet. die kan er werkelijk niks van.
Dan gaan we er echt heel erg op achteruit.
Die is vorig jaar naar Leicester gegaan voor 17 mil? Marktwaarde van 20 mil. Denk het niet;)
Na de degradatie moeten ze verkopen
Ramos van Benfica vertrekt, hoe lang zal het duren voordat het gezeik met gimenez begint…..
die gaan niet 2 keer hun transfer record verbreken in een window, komt goed( en ik verwacht dat feyenoord super hoog in de boom zou zitten)
@FTM mocht Geertruida verkocht wie hebben ze dan als vervanger op het oog? Kan je hier snel iets over delen??
Is al meerdere keren antwoord op gegeven, al kan ik me voorstellen dat je dat gemist heb:
Er is een vervanger op het oog die zowel rb als rcv kan spelen van wat ik begrepen heb
Ah, dat is dan die hancko achtige spelen waar ze het over hadden???
Oh ja .die heeft ook nog nergens getekend hè?
Hoop dat Pedersen nog gaat. Dan brenet halen.

Voor Geert graag een topper OF Timber daar. Je staat toch half op middenveld en iets meer ruimte waardoor lage handelingssnelheid verbloemd wordt.

Hoop dat Pedersen gaat en dan Brenet als 2e back. Denk dat hij ook heel goed kan invallen

Met geld dan Zakharyan halen
Hopen dat je beste rechtsback van de Eredivisie vertrekt om vervolgens eentje, die minimaal 3 klasse minder is, ervoor terug te halen…

Onbegrijpelijk dat men niet de kwaliteiten van Pedersen ziet.
preciesssss...ben wel benieuwd naar de duels met Lang
Dat heet geld verdienen op een 2e rechtsback
Op rechtsback is die beter dan Geertruida, als de technische staf dat nou ook een keer in zou zien dan zou je in de toekomst er nog veel meer op kunnen verdienen dan de maximaal 10 miljoen wat je er nu voor kan krijgen.
Ligt eraan wat er rechtsvoor op gesteld staat. Overlap en snelheid is prima.
Dus met stengs is pedersen de betere optie

Dan gaat hartman inverted naar binnen en moet de linksvoor diep staan

Staat ivanusec links naar binnen dan moet de rechtsvoor diep staan. Pedersen kan niet inverted.

Dus ligt eraan wat je ervoor terughaalt