jim-breeman-sports-photography-feyenoord-fc-twente-2-0-20

Foto: Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

AZ - Feyenoord: De vermoedelijke opstellingen

Max1908

Aanstaande zondag gaat de selectie van Feyenoord-trainer Arne Slot op bezoek bij koploper AZ. De ploeg uit Alkmaar verloor midweeks tegen Apollon Limasol en zal gebrand zijn op eerherstel tegen de Rotterdammers. 1908.nl blikt alvast vooruit op de mogelijke basiself van beide ploegen.

Slot kan mogelijk niet beschikken over Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord kreeg in de wedstrijd tegen FC Midtjylland een pijnlijke tackel te verwerken, speelde ondanks zijn pijnlijke voet tot de zeventigste minuut verder. Zelf was Quinten hoopvol over de beschikbaarheid tegen AZ. "Nu voel ik nog pijn, maar ik ga er alles aan doen om zondag weer fit te zijn." AZ-trainer Pascal Janssen besloot om Jordy Clasie en Jens Odgaard gisteren rust te geven, maar de verwachting is dat hij met dezelfde elf begint als vorige week tegen FC Utrecht. 

AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Milos; Reijnders, Clasie, de Wit; van Brederode, Odgaard, Sugawara.

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kokcü; Szymański, Giménez, Jahanbakhsh.

Welke elf Feyenoorders moeten er volgens jou in de basis starten aanstaande zondag? Laat het weten in de reacties.

Delen

Reacties

Bijlow
Geertruida Trauner Rasmussen hancko
Wieffer kokcu szymanski
Walemark gimenez dilrosun
Walemark en Gimenez voorin. Beetje agressiviteit en sleuren. Belangrijk om druk te zetten.
Ik vond de opstelling van afgelopen donderdag goed. Wat me evenals verleden jaar opvalt, is dat we de echte stappen weer aan het zetten zijn in de Europese wedstrijden. Pedersen krijgt nogal wat kritiek, en dat vind ik niet terecht. Ok, zijn passing is niet geweldig, en het gaat vaak terug naar Trauner, - maar daardoor blijven we wel vaak aan de bal. Pedersen weet heel goed wat zijn sterke en wat zijn zwakkere punten zijn. Hij is m.i. behoorlijk belangrijk; altijd die drang naar voren, maar in zijn verdedigende taken zal hij nooit verzaken. Ik heb het vertrouwen dat Geert het kan brengen op 6. Alleen vind ik het nu toch eens tijd worden dat Walemark het vertrouwen op rechts krijgt. Ali op rechts, is het nog steeds niet, en hij heeft nu toch echt wel voldoende kansen gehad. Ik denk dat Slot vooral in het druk zetten meer vertrouwt op de agressie van Ali dan op die van Patrick; zoals hij ook lang meer vertrouwde op de arbeid van Danilo in het systeem, dan op wat Gimenez kon brengen. Na 2 wedstrijden heeft Gimenez m.i. overduidelijk aangetoond dat we met hem in de spits veel meer aanwezig zijn in het strafschopgebied. Ik denk dat wanneer hij eenmaal begint te scoren, we goud in handen hebben. Zoals ook Walemark in mijn ogen een supertalent is. Ik heb wel heel veel bewondering voor Arne Slot; het is voor mij duidelijk dat hij er weer een super agressief team van maakt. We hebben bovendien voldoende spelers met echt veel kwaliteit. Als de groei snel doorzet, dan zouden we maar zo echt mee kunnen doen om de titel!
Idd duidelijk verhaal, op zich eens dat Geertruida een goede 6 kan zijn maar heeft zelf een andere voorkeur, daar moet hij vanaf kunnen stappen anders gaat dat ook in zijn hoofd zitten van "ik wordt niet gehoord door trainer ik ga wel weg" ofzo. Hoop dat er snel duidelijkheid komt omtrent zijn contract.

Verder ben ik benieuwd hoe je de input van Szymanski en Bullaude bijvoorbeeld ingevuld denkt te hebben of de supersnelle Paixão en dan Dilrosun en Timber en zo kan ik nog wel effe doorgaan.

We beschikken over zo enorm veel middenvelders die ook ingepast dienen te worden. Ik vind dat er veel spelers meer speeltijd verdienen waar het nog voor is gekomen. Het zijn allemaal (jonge) profs die allemaal kunnen voetballen.
@FTM wat is de situatie van Bjorkan, en speelt hij zo weinig terwijl ze hem eerst zo graag wilde hebben?
Teveel spelers die elke week op een andere plek staan.
Zo zijn we over 3 jaar nog steeds in zgn opbouwfase 😑
Op de vraag welke 11 er volgens mij in basis moeten starten heb ik eigenlijk geen wijzigingen in mijn idee daarbij, komt ie:

Doel: Bijlow (groeit qua vertrouwen langzaam weer naar niveau van vorig jaar)

Achterin (rechts naar links):
Pedersen-Trauner-Hancko-Q. (Verdedigend viel Pedersen iets tegen donderdag, maar heb hem dan toch liever op die positie, hetzelfde geldt voor Q, beide spelers kennen nu wel het systeem en weten wat Slot van ze vraagt)

Middenveld:
Geertruida
Timber (indien niet fit Bullaude) - Kökcü.

Aanval (rechts naar links
Szymanski-Gimenez-Paixão

Ik zou Trauner toch echt als aanvoerder opstellen. Verder hoop ik een waar spektakel want beide teams zullen hetzelfde spel willen spelen aanvallend en met snelle spelers op de vleugels. Ben echt nieuwsgierig
Ik heb nog weinig goeds gezien van Paixao.
Walemark zou ik graag zien spelen.
Eens, twijfels over Paixao, Walemark viel goed in afgelopen donderdag.
Eens Wålemark heeft ook goede beurt gemaakt maar wel op rechts en daar kan Szymanski ook goed terecht. Paixão heeft nog niet echt kunnen laten zien klopt. Maar hem op de bank houden wordt ie niet zekerder van.

Denk alleen dat er misschien gewoon een rechtsbenige speler op rechts moet gaan komen. Eentje die de achterlijn haalt en hem dan op het hoofd van Santiago legt. Linksbenige hebben we zat...
Sorry mijn reactie hieronder nog effe geprobeerd om spelers te checken. En zie hier was helemaal overtuigd zeker te weten dat Igor bijvoorbeeld linksbenig was, is ie gewoon rechtsbenig

Sorry voor zo een ongelooflijk miskleun
Bijlow
Geertruida - Trauner - Rasmussen - Hancko
Szymanski - Timber/Dermane - Kökcü
Wålemark- Gimenez - Slory
Hoop inderdaad op een kans voor met name Dermane maar ook voor idd Slory
Dit lijkt mij niet de juiste wedstrijd voor dat soort probeersels.
Bijlow
Geertruida Trauner Hancko Lopez
Timber Karim Kokcu
Jahanbakhsh Gimenez Szymanski
Ik zie liever walemark, kan die met ze linker klaar leggen op gimenez hoofdje
Dat hebben we gezien gisteren, elke voorzet met links ging over de achterlijn. Geef mij de energie van Jahanbakhsh maar.