Quinten Timber in actie tegen Sturm Graz

VK Sportphoto

Nieuws

“In feite is Feyenoord aan het overleven tot aan de winterstop"

Van de redactie

Over een dikke maand begint het WK in Qatar. Het landentoernooi zorgt ervoor dat de clubcompetities stil komen te liggen. Om spelers fit te houden doet het gemis van Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie zich voelen.

In tegenstelling tot Ajax, PSV en AZ moet Feyenoord een andere manier zoeken om spelers in het ritme te houden.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam snapt dat dit tot frustratie leid bij Arne Slot, zo vertelt hij in FC Rijnmond. “Hij moest 15 spelers vervangen, die allemaal gefaseerd zijn binnen gekomen. Ook zijn acht basisspelers vertrokken. Ook die vervangers zijn gefaseerd binnen gekomen”.

Dat de voorbereidingstijd met een voltallige selectie kort is geweest, kan Feyenoord volgens Krabbendam opbreken. “In feite is Feyenoord aan het overleven tot aan de winterstop. En dan maar hopen dat de schade meevalt. En ondertussen presteren en ontwikkelen tegelijk”.

Mocht de club op een goede manier de winterstop halen, dan ziet de journalist wel mogelijkheden. “Stel nou dat het ze lukt om tot het WK, het gat tot drie of vier puntjes te beperken, dan heeft Slot daarna zes weken de tijd om aan spelprincipes en automatismen te werken. Dan wil ik het de tweede helft van de competitie wel zien.”

Feyenoord kan volgens Krabbendam met een nagenoeg complete groep toewerken naar de hervatting van de competitie. “Ik ga er vanuit dat er niet heel veel internationals naar Qatar zullen gaan. Gimenez maakt volgens mij kans. En Szymanski. Wat dat betreft zal het meevallen. Als je naar Ajax kijkt, die zijn veel meer spelers kwijt”.

Delen

Reacties

Als je club dreigt om te vallen, en het spel van Feyenoord pijn doet aan je ogen. Dat was pas echt overleven. Dit zijn gelukkig luxe probleempjes ;-)
Maar wel een open deur die klopt als een bus.