slot

VK Sportphoto

Nieuws

“Of de cultuur daadwerkelijk is veranderd, weet je pas als Slot weg gaat”

Dennis

Het afgelopen jaar is er veel bij Feyenoord veranderd. De organisatie ging flink op de schop, met wijzigingen bij de directie en een andere aanpak bij de jeugd, scouting en het eerste elftal. De start van alle veranderingen vallen gelijk aan de komst van Arne Slot.

Bij FC Rijnmond bespraken Feyenoord-watchers Michel van Egmond en Martijn Krabbendam of de veranderingen onderdeel zijn van een lange termijn visie. “Daar ben ik heel benieuwd naar. De vraag is of de cultuur daadwerkelijk is veranderd. Dat weet je pas als Slot weggaat”, aldus Krabbendam.

“Dan ben ik benieuwd welke type trainer ze dan gaan aanstellen”, waarbij de VI-journalist refereert naar het wispelturige aanstellingsbeleid in het verleden. “We hebben dat destijds gehad met Gertjan Verbeek, die talloze assessments moest maken. Die zou Feyenoord naar zijn hand gaan zetten. Nog geen half jaartje later was hij weg omdat de spelers helemaal gek van hem werden. Er veranderde zo niks. En wie halen ze als vervanger; Mario Been. Honderdtachtig graden een ander karakter”.

“Daar moet Feyenoord wel vanaf”, zo zegt Krabbendam. “Je hebt nu een bepaalde lijn ingezet, dan moet je ook de komende jaren zorgen dat voort wordt gezet. Niet dat je steeds van de hak op de tak steeds springt.”

Michel van Egmond ziet dat Feyenoord groter is gaan denken. “Feyenoord is voor mijn gevoel altijd een conservatieve club geweest. Een beetje op zichzelf. Een naar binnen gerichte organisatie, die altijd de neiging had om te zoeken in het eigen Feyenoordkringetje in de regio Rijnmond. Dat is aan de ene kant wel sympathieke en mooi - want daardoor behoud Feyenoord zijn eigen karakter - maar het is ook wel eens handig om iets groter te denken. Dat idee heb ik nu wel. Dat er iets meer over de grens wordt gekeken.”

Daarmee bedoelen de journalisten niet alleen het aankoopbeleid maar vooral ook de organisatie. Krabbendam: “De staf is ook anders. Ze hebben een nieuwe elftalleider, een nieuwe dokter en nieuwe fysiotherapeuten. Dat hele kader is veranderd. Dat helpt misschien ook wel mee als je echt daadwerkelijk opnieuw wilt beginnen.”

Delen

Reacties

Waarom praten over een toekomst zonder slot
Ik zou slot nog graag 5 tot 10 jaar bij Feyenoord zien

Hij is begonnen met bouwen
Hij wil Feyenoord naar het hoogste niveau brengen
Dat heeft tijd nodig
Slot wilt uiteindelijk coach worden van Oranje in zijn ogen het hoogst haalbare

Ik vind wel dat Feyenoord al naar jonge trainers uit moet kijken om ze de komende jaren te volgen in de ontwikkeling om slot op te volgen indien hij gevraagd word voor Oranje

Cultuur gelul

Feyenoord is Feyenoord en zal altijd Feyenoord blijven

De club van rood en wit in de stad van groen wit

De cultuur word beschreven door de geschiedenis
De geschiedenis word geschreven door de mensen in de club ( organisatie) en de trouwe supporters
Uiteraard word zie je door in de geschiedenis de "ups and downs" maar dat staat verre van de cultuur

Hoe ik dit zie is
Slot en arnesse waren het medicijn wat Feyenoord nodig had en heeft
Zie het als een zieke plant die na wat water en zon licht weer op bloeit
Water en zon licht verandert de plant
Het geeft de plant alleen een betere conditie
Dat is bij Feyenoord ook het verhaal
Feyenoord en zijn cultuur veranderd nooit
Maar slot is wel het medicijn wat Feyenoord nodig heeft
Slot brengt Feyenoord in een betere conditie
Zo wel op het veld als in het financiële plaatje

Ik hoop slot nog voor velen bij Feyenoord te zien met prijzen een Europa League finale en een Champions League wedstrijden
Misschien een beker en een schaal
En daarna een gun ik hem een stap naar oranje

Maar of het allemaal zo zal lopen kan ik alleen maar op hopen
Er komt als het zo goed blijft gaan een moment en dan staan clubs als Dortmund, Atalanta of West Ham voor de deur, elke trainer met ambitie pakt die kans, dus Slot ook, is niks meer als carriereplanning.
Precies dit en dat moeten we hem ook gunnen. Is voor hem als trainer ook goed. Verschillende omgevingen, liefst ook andere competitie.

Alleen dan is de kans groot dat hij minder tijd krijgt om te presteren. Dus moet hij zijn stap wel goed timen