yv202272yv202272a1b03460

Nieuws

Baars verklaart beeïndigen profcarrière: "Meer in het leven dan voetbal"

Stan

Vandaag maakte Guus Baars bekend een einde te maken aan zijn nog prille carrìere als voetballer. De 20-jarige verdediger speelde sinds 2013 in de jeugd van Feyenoord en werd sinds deze zomer verhuurd aan FC Dordrecht. In een video op zijn Instagram-account legt Baars uit waarom hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. 

“Ik heb vandaag besloten te stoppen met voetbal", begint Baars de video. "Voor veel mensen is dat waarschijnlijk een verrassing, omdat ik al 10 jaar bij Feyenoord speel en eigenlijk heel mijn jeugd toewerkte naar profvoetballer worden. En nu ik het eigenlijk net ben, stop ik ermee. Ik ben vier jaar lang contractspeler bij Feyenoord en eigenlijk was het altijd gewoon mijn droom om voetballer te worden, totdat twee jaar geleden de coronaperiode kwam, ik wat blessures heb gehad en mijn interesses zijn verbreed."

Het leven als professioneel voetballer beviel Baars niet langer. "Als je profvoetballer bent, ben je daar zes dagen in de week de hele dag mee bezig en is dat gewoon je hele wereld. Voor mij voelt dat gewoon heel klein en het voelt alsof de muren op me afkomen. Ik word daar een beetje negatief van. Ik merk gewoon dat er voor mij meer geluk in het leven is als ik iets anders ga doen."

Wat de gestopte Feyenoorder nu gaat doen, is hij nog niet over uit. "Ik weet wel dat ik hou van mensen helpen. Ik heb sinds die coronaperiode veel tijd gehad om na te denken en ik zie dat er veel dingen misgaan in de wereld. Zeker nu ook in het westen waar ik, voordat ik complotgekkie genoemd word, zie dat er veel spelletjes worden gespeeld met de mensen. Daar wil ik ook gewoon iets aan doen. Ik wil mensen misschien bewust maken van dingen die er aan de hand zijn. Misschien onderzoeksjournalist of gewoon dingen aan de kaak stellen die in mijn ogen niet kloppen. Het lijkt me mooi om daar een passie van te maken. Maar misschien is het wel iets heel anders, ik weet het op dit moment echt niet."

Waar Baars wel van overtuigd is, is dat hij zich meer wil gaan verdiepen in het geloof. "Ik ben ook met religie bezig, geloof dat de Islam de waarheid is. Ik ben nog geen moslim, maar dat duurt niet lang meer. Ik heb gewoon het gevoel dat er meer is in het leven dan voetbal en wil me gaan omringen met mensen die enthousiast zijn en ook mensen willen helpen, die het goede willen doen. Dat is het enige wat ik wil. Dingen doen die mij gelukkig maken en anderen ook gelukkig maken."

"Ik hoop dat ik mijn weg ga vinden. Ik heb nu de tijd om na te denken wat ik wil. Misschien moet ik gaan reizen, misschien moet ik verhuizen. Ik weet het niet, maar ik zie wat er op mijn pad gaat komen", sluit Baars zijn boodschap af. Hij spreekt daarnaast de hoop uit, dat hij mensen die in een soortgelijke situatie zitten kan bereiken en in contact kan komen met hen.       

Delen

Reacties

Hopelijk gaat hij nog wel eens lekker voor zijn lol tegen een bal trappen in een amateurelftal. Daar was voetbal eigenlijk ooit voor bedoeld. Kan me voorstellen dat het een fijne medespeler zou zijn en geweldig om naar te kijken zatermiddag!
Ik denk dat veel van de reacties hieronder Baars' beeld van de wereld bevestigen; bekrompen, kortzichtig en sterk geïndividualiseerd. Deze jongen komt nu al dichter bij zijn 'purpose' dan wij allemaal (n)ooit zullen komen. Wij allemaal, gevangen in die zogenoemde rat race. Want dat is het, wees eerlijk. En wij verklaren een jongen voor gek die daar van los wil breken. Labelen hem als mentaal instabiel, in de knoop met zichzelf, spoort niet. Echt belachelijk.

Voor deze jongen en alle anderen zoals hij heb ik het grootst mogelijke respect.

Tegen de mensen hier die zich tot op zekere hoogte kunnen identificeren met het verhaal van Baars wil ik zeggen; jullie zijn gigantische toppers! Laat je niet gek maken.
Dit veroorzaken figuren als Wilders die nog nooit iets voor het volk hebben betekend en klauwen vol geld kosten maar er wel in slagen een complete samenleving tegen elkaar op te zetten en volledig te ontwrichten. Walg daarvan
Hoezo respect? Wat respecteer je dan precies? Dat hij zijn droom laat liggen en feitelijk niet weet wat hij wil? Gelul over ‘de echte waarheid’, donder toch op man!
Toen ik *** 19 jaar geleden niet wist wat ik wilde zocht in hulp, niet dit gelul. Ik heb helemaal geen respect voor hem, steker nog, ik vind het een slappe ***!
Wat een domme reactie. Waarschijnlijk staat deze jongen zo sterk in zijn schoenen dat hij geen hulp nodig heeft, maar het zelf uit wil en kan zoeken. Daarbij weet ik toevallig dat hij uit een heel warm en intelligent nest komt, dus ook daar zal hij voldoende steun vinden. En jij projecteert jouw ideaal en passie op hem, door te denken dat profvoetballer het ultieme doel in het leven is, met veel geld, aandacht en alle andere lekkere dingen die daar bij komen.
Maar kun je je indenken dat dit ook een keerzijde heeft en dat daarom die passie kan verschuiven en zelfs verdwijnen? Zijn argumentatie komt op mij heel weloverwogen en doordacht over, dus een beetje meer respect voor deze mooie vent.
Hier valt geen speld tussen te krijgen 🙏🏻
Wat een waanzinnig mooie reactie. Diepe buiging.
Gaan we weer..... Lang leve de 1 hersencelligen onder ons.

Laat die jongen! Ik prop jou toch ook geen hokje in!!!!!!!
Veel succes met je verdere leven Guus! Respect is weer ver te zoeken in de reacties….. vrijheid om te doen wat je wilt wordt alleen gerespecteerd wanneer het in sommige hun eigen wereldje passsn
Precies. Net als Sascha Visser destijds toch? Die wilde acteur worden.
Die jongen had duidelijk behoefte aan meer mentale begeleiding en hulp. Zit met zichzelf behoorlijk in de knoop, ziet kennelijk spoken, begint al over complotten en gaat zich dan nog bekeren ook?! Dan is er iets goed mis, helaas.
Laat je ************** achter bij Feyenoord. Die weten het wel bij Guus te krijgen. Better Call Saul, want die weet hoe de psyche én de wereld in elkaar steekt…
Nou succes kerel, ik kom wel een keer een shoarma of kapsalon bij je bestellen.
Wie zich bekeert tot de Islam na 9/11, dat zit er wel een draadje los hoor.
Grappig, veel zijn bekeerd na 9-11. Waaronder ik. Vooral de media gelover , daar kom je ver mee. Misschien moet je eerst onderzoek doen voordat je wat zegt. Meeste halen cultuur en religie door elkaar. Als je echt verdiept zoals broeder Guus en niet zo lang geleden exmoslimhater joram van klaveren dan zou je wellicht anders reageren. En degene de zogenaamde moslims die aanslagen plegeb, die zullen daarvoor boeten op dag des oordeels. Elke feyenoordsupporter is een losgeslagen hooligan, toch?
Geen excuus voor bomgordeldragende idioten.
Nee inderdaad. Zie zullen daar hard voor boeten in het hiernamaals. Meer dan de lullige straffen die in deze wereld worden uitgedeeld
De dag des oordeels valt die net voor of net na kerst?
Deze jongen heeft iets meer in zijn mars.
Ik ben geen gelover, maar kan me helemaal vinden in jouw verhaal, dus respect. Het is niet de religie zelf, maar de mensen die het als vehikel gebruiken om er slechte dingen mee te doen. De Tora (waar de bijbel is gebaseerd) en de Koran Zijn geschreven in talen die bij vertaling multi-interpretabel zijn, waardoor je het een zo extreme lading kan geven die je maar wilt. En daar gaan de criminele ‘leiders’ dan mee aan de haal: zij verdraaien het zodanig dat het hun doelen dient.
Wat is dit dan voor bullshit en nee ik ben geen moslim, maar ken je het verleden van andere geloven ook? Eindstand is dat elk geloof een zwarte bladzijde heeft.
Ik pleit ook niet voor een andere religie, toch?
Ja zeker, arme jongen.
Struikelt over rare idealen alsof hij de wereld die al verrot is ken verbeteren en dan ook nog eens hele foute vrienden die nog in de middeleeuwen leven.
Zonde hoor.
Hij had in een mooie droomtijd kunnen leven.
Ze hebben m gek gepraat.
Maar er zijn er meer door gedraaid hoor in de Coronatijd.
Dus al met al, heel heel erg zielig.
Heelijk: jonge mensen met idealen, daar wordt de wereld weer een klein beetje mooier van!
Bel hem, zou ik zeggen. Met jouw nick verwacht ik wonderen.
Ik kan nu een flauw grapje maken over van 'schapenkoppen' naar ....maar ik doe het toch maar niet.
Kwetsbaar,onzeker en ongelukkig, dan lullen ze je zo in een religie.
Wat is daar mis mee, simpel zieletje. Het leven is volgens eten, schijten, feyenoord volgen en ademen tot je dood. Simpele zieltje Dan zul je heel eenzaam zijn wanneer je laatste adem uitblaast. Misschien moet je eens in verdiepen, dan zul je veel feiten tegenkomen wat je anders laat denken. Want jonge een dag des oordeels komt er. En gezien de verrotte waarin wij leven zal die niet lang nog duren.
En dat lost Allah allemaal op😂😂😂😂
Meer vreugde dan allah😂😂😂😂sorry is mijn mening heb sws niks met t geloof hoor is allemaal 1 pot nat
Dat weet je niet vikings. Islam is enige religie met logica. Als feyenoord supporter heb im vooral veel verdriet meegemaakt laatste 20 jaar. Wat een ellende tot arne slot het overnam
Dat ze nog in de middeleeuwen leven en vrouwen termieten en verkleden als komozakken. Dat dus en nog veel veel meer.
Simpel zieltje...man man zegt er een wat.
Je gelooft in ern copie van een sprookje: De bijbel. Zegt de Grote Oosthoek encyclopedie hoor en die weten echt wel hoe de geschiedenis in elkaar zit.
Nee, wanneer man zich als vrouw verkleed, dat is zo geweldig aan deze tijd. Een copie van de bijbel zegt ie dan. De bijbel die meerdere goden in 1 persoon aanhangt. Als je de oosthoek encyclopedie zou nalezen. Dan zul je zien dat meeste beroepen die hededaags leven uit de glorietijd van de islam zijn onstaan. Grote bibliotheek in cordoba die gesticht is door moslims. Daar heeft de hele westen zijn vruchten uit geplukt en vervolgens afrika, zuid amerika en azie leeggeplukt van zijn rijkdommen
Fijn he? Dankzij onze koloniën heb jij het nu goed. Of zit je liever in een zandbak met vliegjes in je ogen? Ga dan!
Staat ondertussen wel “daar moet een piemel in” mee te schreeuwen of “vrouwen de keuken in” stuk hypocriet
Toon eens in welke boek dat staat voordat je wat roept, stuk verdriet
Sorry sterker door strijd. Ik reageer op deerhunter
Ja begreep m wel haha, echt ongelofelijk dat mensen elkaar niet kunnen respecteren. Ik ben ook ongelovig maar ik ben toch niet de persoon om andere dingen te verbieden kom op zeg. Leven en laten leven
De keuken is hun vrije uurtje Daarna weer opgesloten in een hok.
Beetje laat je dit te realiseren. Voetbal is idd een hype, maar ja, na een carrière van 10 tot 12 jaar kun je financieel binnen zijn door, vaak, je hobby en daarna ga je voor artsen zonder grenzen of de voedselbank werken. Met die route is ook niets mis mee toch? Er zijn zat voetballers die een kruisje slaan of moslims, die er op die manier naar kijken.. Maar je bent idd je eigen baas. Alleen heb je veel opleiding gehad vd club die er niets van terug ziet en dat is dan weer jammer..
Als hij uiteindelijk niet goed genoeg is voor Feyenoord ziet de club ook niets terug van de opleiding, dus een dooddoener.
Inderdaad, er is meer dan voetbal. Veel succes gewenst en hopelijk vind je wat je zoekt en wat je gelukkig maakt.
Reizen? je heb nog nooit gewerkt man!

Verhuizen naar een moslim land zou een leerzame ervaring zijn voor je.

Denk dat je dan wel gaat beseffen dat profvoetballer in Nederland zo slecht nog niet was

Veel succes en wijheid toegewenst
Het leven als accountant zal ook vast niet slecht zijn, verdient ook goed weet ik van vrienden. Maar toch moet ik er niet aan denken dat te zijn. Waarom moet hij zich dat dan wel realiseren bij voetbal? Omdat jij voetbal leuk vindt?

En dat verhuizen naar een islamitisch land hoeft ook niet, hè. Ik moet niks hebben van welke religie dan ook, maar laat hem alsjeblieft.
Wat een ontzettend bekrompen persoon ben jij. En een lomperd. Ik wens je veel wijsheid toe
Ach hebben onze slimme man titatinus😂😂😂😂
Waar bemoei jij je nou weer mee joh?
Dat krijg je als je reageert op n ander .ga naar fr12
Ik heb het toch niet tegen jou? Je lijkt m’n opoe wel. Die denkt ook het middelpunt van het universum te zijn
Ach snap t jij mag wel tegen een ander zeiken die het niet tegen jou heeft maar owee als men het bij jou doet😂😂😂😂😂Kssssss wegwezen nare vent😂😂😂😂😂
Jaja nou daar zeg je wat, ik heb zo n beetje de hele wereld gezien.. Hij word gek!!
Lekkinello, die jongen heeft meer gelaten en harder gewerkt in zij jongenleven dan jij ooit hebt gedaan en zal doen in jouw bekrompen leventje. Get a life and let others live theirs.
Die heeft te veel naar Brian Roy geluisterd, volgens mij...
Nee andersom: Vluchten in een religie is niet dapper dat is laf.
Komt voort uit angst voor de dood en geen waarde hechten aan dit leven. Wat logisch is als je in een zandbak woont maar hier toch niet. Moslims die ik ken hier zitten grote karbonades te vreten. Geven er niks meer om.
Volgens mij twee verschillende zaken. Hij stelt dat er meer in het leven is dan voetbal. Dus dappere keuze. Tja dat hij voor een religie kiest. Dat is niet mijn ding, maar dan nog blijft het een dappere keuze.
Mee eens , durf die stap maar eens te nemen ( zie de reacties hier maar eens )
Of laf op een manier van bang voor succes?
Ik ken die moslims ook die varkensvlees vreten m en zodra de rammedan begint staan ze vooraan om mee te doen want dan hoeven ze niet zo hard te werken en als die voorbij is zuipen ze zich lam en naaien ze alles wat los en vast zit .dat betekent toch niet dat die jongen dit ook gaat doen .
Niet alle paters vergrepen zich aan kinderen ,
Denk dat hij vooral wat professionele hulp kan gebruiken.
Staan wel meer tik-, spel- en stijlfouten in. Ik kom hier echter niet voor de Nederlandse les, maar voor nieuws over Feyenoord. Zolang je begrijpt wat er staat is het toch prima?
Vind je het prima dat er maar weinig mensen zijn die de Nederlandse taal zo slecht beheersen dat men er tevreden mee is al je begrijpt wat er bedoelt wordt
Dat is nu het verschil tussen een goed betaalde baan of een uitkering .
Nu even grof je moerstaal beheersen is een vereiste als je Nederlander bent
Heeft niks met taalles te maken .
Sorry tik foutje ik bedoel dat er maar weinig mensen zijn die Nederlands goed beheersen . En heel veel slecht beheersen ook hier en op fr12
Punten en komma's zijn tegenwoordig ook een overbodige luxe schijnbaar.
Klopt, de scholen zijn zo zwaar afgezakt. Ook het woord 'gaan' voor ieder werkwoord gebruiken terwijl irriteert me mateloos. Komt gewoon uit dat misselijke dealerstaaltje, stoer (?)
Nu is het opgenomen in onze taal. Walgelijk.
Dealers taaltje zijn woorden ipv aan elkaar ,dus ook van je paard gepleurd . Maar ben het met je eens dat er teveel engelse invloeden in onze taal binnen geslopen zijn . Maar als ik hoor dat kinderen uit groep 8 zeggen dat ze hun tas op tafel gezet hebben dan vraag ik me af wat leren ze op de basisschool .volgens mij is het je tas op tafel gelegd hebben of ik heb me tas of tafel gelegd
‘Bedoeld wordt’, dus bedoeld met een D, niet een T. Leuk als mensen zo hoog op hun paard gaan zitten, maar dan vervolgens zelf een taalfout maken. Terug naar school?
Dealerstaaltje is één woord net als hersenloze
Arme Vida Kun je er niet tegen wanneer je slim denkt te doen en mensen te verbeteren maar je jezelf gewoon voor *** zet?
Kop op. Ooit leer je echt goed Nederlands...misschien dan .

Ik ben de zeikerd maar jij begrijpt niet dat er geen correctie hier aanwezig is.
Lecithine kopen. Goed voor je hersenen.
Geweldig dat je de mieteneukerij aan pakt. Top!
Het is mieren neukerij , en geen mietenneukenrij spellingscontrole aanzetten helpt veel hoor zeikerd.
Vida , lezen is ook een een probleem voor jou is het niet .
Dan heb je al twee beperkingen , lezen en typen ,
Reageer dan niet ,
Groeten en fijne dag in de mooie na zomer zon .
Zetten en leggen mag beiden. Zo, hoef je daar ook niet meer mee te zitten
Heb je ervaring mee zeker dat je het zo goed herkent?
Tikfoutje , alles in de hij vorm is natuurlijk met dt . Geef niet ik mag gezien mijn ouderdom deze lullige fouten maken ben al 47 jaar van school .
Dealers taaltje zijn woorden lololol Ik dacht dat het pindakaas was joh...
Maar helaas is gewoon één woord: dealerstaaltje, autospiegels.
Dus zoek een andere hobby ipv mensen op hun schrijven aan te vallen. Leer maar eerst praten voor we GAAN (????) schrijven.

Gaan zwaar overbodig.
Verbeter de wereld en begin voiral bij je zelf he mieten neuker whaha ******
47 en nu al dement?
Wow! Ik ben 60 Nergens last van. 💪🏼😉👍🏻
Dat denkje , want rekenen niet jou sterkste punt zeker , of alzheimer
Voordeel is je weet het zelf niet .
Fijn dat je zelf durft te bepalen dat jij gewoon taalfouten mag maken rond je zestigste, terwijl je andere mensen terechtwijst op hun taalgebruik. Lekker op je hoge paard blijven zitten met je kortzichtige arrogantie.
Trouwens, ik denk dat 'mietenneukerij' geen tikfout was; ik vind het in ieder geval wel toepasselijk.
Mierenneukerij is gewoon 1 woord
Net als hersenloos, kalkgebrek.
en scholingstekort en zielepoot.