Primeur Bevestigd
Isaac Babadi | Soccrates Images

Soccrates Images

Transfers

Babadi blijft bij PSV

FeyenoordTM

Feyenoord target Isaac Babadi (18) blijft zijn huidige werkgever trouw. De aanvallende middenvelder voerde bijna twee weken geleden samen met zijn Nederlandse entourage nog een concreet gesprek met Feyenoord, maar zijn keuze is uiteindelijk gevallen op een langer verblijf bij PSV. Lees hieronder hoe de vork in de steel zit.

De speler raakte tijdens het gesprek met Feyenoord overtuigd van de plannen en het financiële voorstel van de Rotterdammers, die daarin een beter plan aan te bieden hadden dan PSV zelf. Hoofdtrainer Arne Slot was aanwezig bij de conversatie, maar Feyenoord grijpt uiteindelijk naast de komst van Babadi door zijn persoonlijke keuze.

Om Babadi definitief over de streep te trekken om voor Feyenoord te kiezen, moesten de Rotterdammers idealiter min of meer een garantie geven dat Arne Slot langer dan het huidige seizoen aanblijft bij Feyenoord: die garantie kon in dit momentum niet volledig geboden worden. Feyenoord heeft daarom alleen een plaatje geschetst, maar niets formeel onder de neus van de speler geschoven.

Feyenoord is niet gebruikt door de entourage en de speler, die dankzij zijn eerdere transfervrije status sinds de jaarwisseling vrij was om te praten met welke club dan ook: Feyenoord is namelijk zélf in de markt gekomen voor de aanvallende middenvelder, waarna de partijen om tafel gingen. Babadi wenste in Nederland te blijven, waar enkel Feyenoord en PSV toenadering zochten voor een jarenlange verbintenis.

Onder druk van PSV medewerkers, enkele media en wat supporters heeft Babadi zijn keuze op de vertrouwde Eindhovense omgeving laten vallen: hij blijft langer aan bij PSV. De lijntjes met de Eindhovense club waren al kort en worden nu nog korter. Wanneer Babadi's moeder terug is gekeerd uit Sierra Leone, gaat Babadi zijn contract in Eindhoven tot medio 2028 ondertekenen — waarschijnlijk vlak voor de topper tussen PSV en Feyenoord.

Feyenoord blijft ondertussen met beperktere budgetten inzetten op een hoger segment spelers, waardoor de club tegenwoordig wat vaker een blauwtje loopt op de markt. Buiten kijf staat dat de Rotterdamse club opnieuw concreet was voor een speler uit deze catagorie, maar dat de club er niet in is geslaagd om een dergelijke speler vast te leggen. De Rotterdammers zijn alles behalve in paniek en kijken rustig verder naar mogelijke versterkingen voor het komende seizoen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

#ALTIJD

Feyenoord blijft ondertussen met beperktere budgetten inzetten op een hoger segment spelers, waardoor de club tegenwoordig wat vaker een blauwtje loopt op de markt
Minimaal tweede worden en minstens € 50 miljoen bruto opstrijken.
Waarom gaan de zogenaamde supporters die alleen maar kunnen pissen over het uiteindelijk wel of geen gelijk hebben van ftm niet zelf gezellig een platform beginnen...blijft het hier een stuk droger en gezelliger
Die gezelligheid komt vanzelf wel weer, nog genoeg mooi nieuws liggen hoor! #waanvandedag
Sano van NEC een optie? Of Taylor Booth van Utrecht?
Heb van het weekend wel weer iets
Breng dat nou pas als het echt rond is. Voorkom je een hoop gezeik mee
Merk helemaal niks van gezeik? Al 4.5 jaar niet: zo lang schrijf ik al wat er speelt.
Gaat gewoon om een beetje respect... anoniem afbranden is tegenwoordig zo makkelijk
Was te verwachten en nu weer door naar de volgende target
Het zal voornamelijk met geld te maken hebben. Want sportief heeft hij meer perspectief bij Feyenoord dan bij PSV. En ik las dat hij eventueel verhuurd zou worden aan Utrecht. Als dat waar is dan lijkt me dat helemaal bijzonder, en misschien moet je zo'n speler helemaal niet in je selectie willen hebben. Misschien niet door zijn eigen toedoen, maar wel door zijn entourage die hem vanalles kan aanpraten.
Gaaaapppp.. Zo voorspelbaar... Hopelijk wel met de hoofdprijs voor PISVEE dan.....
Dit kon je toch zien aankomen. Precies mijn voorspelling. Vrijdag definitief. Zondag spelen denk ik.
Gelukkig. Nu maar minimaal tweede worden voor meer armslag.
En zelfs dat zal nog een grote opgave worden, met deze zeer voorspelbare speelwijze van de afgelopen maanden. Iedere tegenstander weet hoe ze ons kunnen lamleggen en met 0,0 creativiteit en diepgang wordt dit doel alleen maar lastiger.
Hopen dat Minteh en Ivanusec eindelijk gaan presteren. Het lijkt er goed uit te zien.
Dit was gewoon nieuws en terecht dat het hier op de site werd gebracht. Iedereen moet zichzelf inschatten hoe groot de kans is dat hij komt.
Op zich jammer dat hij niet komt, maar ik ben blij met de verlengingen van Sauer en Slory.
Onder druk van enkele media? Ga ervan uit dat deze media niet meer welkom zijn in de Kuip vanaf vandaag?
Teleurstelling van afketsende deals op FeyenoordTM afreageren, wat een kinderlijke reactie's. Ik waardeer het wel en vind het leuk om te lezen. Thnx @FeyenoordTM
Er is nooit sprake geweest van een "Pole position" bababi moest nog met PSV praten en er werd al gerept over Pole position. N.m.m. een verkeerde bewoording.

Vertel dan Feyenoord heeft een goed gesprek gehad met Babadi. Dan was alle commotie nooit ontstaan.
Dat stond ook in de tekst. En als je concreet spreken, een beter financieel van Feyenoord dan PSV krijgen én een beter sportief plan niet als pole ziet, is dat jouw probleem en niet die van mij
Pole position op slicks terwijl je weet dat het gaat regenen. (Arne slot die geen garanties kan geven is in dit metafoor het gebrek aan regenbanden) Dus niks op papier. Resultaat, je staat te malen bij de start en hebt het nakijken.

Of hij blijft in het psv autootje zitten met semi regenbanden en komt weg.

Het gaat om uitgangspositie. Sommige mensen willen een half leeg glas graag uitleggen als een half vol glas terwijl het vertrekpunt tegenovergestelde dingen zijn. Voor de mensen die dit betwisten, vraag me gerust om toelichting. 👍🏻
Wat een achterlijke reden 😂 "slot moet blijven is mijn eis"
Speeltijd bij Bosz krijgt hij niet. Stel Bosz Gaat weg, dan is het nog maar de vraag of de volgende trainer het in hem ziet zitten. Eindstand : blijft banken. Wat is hij er nu mee opgeschoten meer geld.
Dus lijkt me beter dit, jammer maar het zij zo.
"Om Babadi definitief over de streep te trekken om voor Feyenoord te kiezen, moesten de Rotterdammers idealiter min of meer een garantie geven dat Arne Slot langer dan het huidige seizoen aanblijft bij Feyenoord: die garantie kon in dit momentum niet volledig geboden worden. Feyenoord heeft daarom alleen een plaatje geschetst, maar niets formeel onder de neus van de speler geschoven."

Was puur theoretisch in leven houden dus tot in den treuren, is hetzelfde als zeggen dat AZ nog kampioen kan worden, klopt feitelijk maar iedereen snapt/weet dat het niet gaat gebeuren.

Die garantie kon/kan Slot vorige maand, volgende week en volgende maand ook niet geven. We zijn altijd tweede viool geweest, P2, geen pole.
Tuurlijk heeft het managment van Babadi Feyenoord wel gebruikt om PSV onder druk te zetten. Of Feyenoord zijn managment nou heeft benadert of niet, dat maakt dan verder niet uit. Ze hebben er gewoon slim gebruik van gemaakt, wetende dat de informatie gelekt zou worden en in de media zou verschijnen. Of PSV daardoor hun aanbod heeft verhoogd of niet, het was voor het managment het proberen waard. Babadi wist vanaf dag 1 al dat hij graag bij PSV wilde blijven. Dat lees je in elk interview wel weet terug.
Veel mensen willen vaak (niet altijd) geloven in een comfortabele ''waarheid'' in plaats van de onprettige realiteit aanvaarden terwijl daar al zat signalen voor zijn. Er vind een soort 'Minteh aan de bal proces' plaats in mensen hun bovenkamer. Oogkleppen op en volharden tot je tegen de realiteit aan loopt dat het anders is gegaan dan je dacht dat het ging zijn. Cognitieve dissonantie heet dat. Dat is op zich geen verwijt, anderen als negatief neer zetten wel.

Sommige mensen hebben nou eenmaal een sterkere 'Bullshit radar' dan anderen.
niet verrassend ik roep het al 2 weken. toch vreemd als de reden is dat slot weer vaag over zijn contract loopt te doen. kan me niet voorstellen dan peter bosz ook zegt van ja ik heb een contract voor 2 jaar maar wie weer wat de zomer brengt. slot heeft voor 3 jaar getekend dat doe je niet voor Jan met de pet lijkt me. zeg dat dan ook.
Vraag me alleen af of we uberhaupt op ‘pole position’ hebben gelegen.
Dat lees je gewoon in de tekst: ja dus.
Onzin. Hou nou toch eens op met gelijk proberen te halen en geef toe dat het niet zo was. Ook geen ramp, wel netter en duidelijker voor iedereen.
Ook geen gemis, denk dat hij nu al een beetje teveel naast zijn schoenen loopt, en heeft denk ik ook niet de juiste Feyenoord instelling.
Wel vreemd weer. Dat Slot nog niet zeker weet dat hij blijft.
Niemand kan garanties bieden in de voetballerij
Die garantie heb je nooit. Zelfs al zou die zeggen dat ie nu blijft, kan dat in Mei/Juni weer anders zijn. Dat is de voetbalwereld.
Zo heeft Feyenoord dat dan ook teruggekoppeld, is geen hele happening
Heb ik het nou verkeerd Arne Slot zei ik zou best wel de Arsène Wenger van Feyenoord worden.
Ik vergis me denk ik, want zelfs voor aankomend jaar is het blijkbaar onduidelijk.
Zo werkt het toch in de voetballerij? Als er een mooie club komt voor Slot en die ook een goede transfersom wil betalen dan is hij zo weg
Heeft hij ook gezegd maar kwam er gelijk weer ook terug met de tekst "je weet het nooit in de voetbalwereld je kan niks garanderen"
Zoals gezegd heeft Feyenoord misbruikt om meer uit de onderhandelingen te halen, 18 jarig geldwolfje is natuurlijk door zijn zaakwaarnemer flink aangespoord zodat die ook zijn zakken kan vullen, want clubliefde bestaat niet meer.
Het zou sowieso wel een verrassende transfer geweest zijn. Babadi is een aanvallende middenvelder en als ik Rutger mag geloven zien ze bij Feyenoord in Milambo ook een aanvallende middenvelder. Naast Stengs had je dan twee grote talenten gehad voor dezelfde positie.

Steek het geld voor Babadi maar liever in een uitmuntende buitenspelers zoals Rodriguez en kijken ook maar wat je in je eigen jeugd heb rondlopen
Eens. Voor buitenspelers: Kijk in Europa of Afrika. Je ontloopt zo al die jet-lags bij interlands. Ook heb ik hier begrepen dat je bij Rodriguez lang niet de volledige transferrechten krijgt.
Prima, dan niet. Is PSV nog wat extra centjes kwijt. Wij moeten meer ruimte geven aan onze eigen talenten
Goh, wat verrassend! PSV en Feyenoord in de luren gelegd door een 18-jarig jochie. Bij de eerst volgende wedstrijd helemaal kapotschoppen
zxcfgup[]-
Meen je dit nu echt Gerrit ?. ben je nu echt trots dit te schrijven.?
Kom op Gerrit pas je aan , Wees netjes , toon respect . Staat veel leuker en je voorkomt negatieve likes.
En weer niet doorgepakt,de zoveelste speler die niet komt!!
Ik denk dat er meer spelers niet komen dan dat er wel komen
De intense domheid spat echt van je reactie af, zoals wel vaker bij jou het geval.
Misschien moet je eens leren lezen. Jouw iq begrijpend lezen is echt van een pinda 😂
Zoals iedereen al heeft vermeld; de berichtgeving omtrent een gesprek met Feyenoord zal wel kloppen, maar hij heeft ons gewoon simpelweg gebruikt om een verbeterd aanbod te krijgen vanuit PSV en dat is hem nog gelukt ook.
Die heb ik wel gelezen. Het feit dat Feyenoord zelf in de markt is gekomen voor hem betekent niet direct dat zij dat niet als kans hebben kunnen aangrijpen om er een hoger salaris uit te halen.
Alsof jij weet wat de intenties van z'n zaakwaarnemer zijn
Zal wel weer veel dislikes krijgen, maar ueda ivanušec en alle zomer aankopen vallen best tegen op beelen en lingr na. Babadi wilde de garantie hebben dat slot blijft en slot kan dat niet garanderen wat ik snap. Maar je kan ook zeggen er speelt niks op dit moment dan laat je het in het midden maar dat zegt hij niet. Wat mij dan irriteert je gaat samen met te kloese aan een nieuw team bouwen en je ziet dat het tegen valt en slot gaat gelijk indekken ik denk dat hij weg gaat maar wat moeten wij met zijn aankopen. Ik hoop dat ik het mis heb maar iemand moet het schrijven want ik kan toch niet de enige zijn die zo denkt toch?
Ik snap je punt, maar we moeten niet vergeten dat spelers tijd nodig hebben om aan ons systeem van spelen te wennen, kijk naar Timber, vorig jaar viel hij ook erg tegen en werd er gezegd dat hij een miskoop was en kijk wat we nu van hem vinden. Ivanusec begint nu ook per wedstrijd beter te spelen en Ueda heeft gewoon minuten en kansen/vertrouwen nodig, steun je spelers ipv het afzeiken van ze, helpt niet echt als we willen dat ze dragende spelers worden.
Ik snap helemaal wat je bedoelt maar we hebben totaal geen garantie dat het dragende spelers worden. Als ze dat wel worden en we zien echt snel verbetering dan ben ik de eerste die het zegt dat het goed gaat. Maar mensen denken dat ik alleen negatief ben. Ik wil het beste voor feyenoord en dat het goed gaat met de club.
Die garantie heb je nooit, dus waarom meteen van het negatieve uitgaan?Zerrouki heeft in de CL puike wedstrijden gespeeld en Ivanusec wordt met de week beter. Ueda is de enige van die 3 die echt tegenvalt, de rest heeft gewoon laten zien dat ze bepaalde kwaliteiten hebben.
Omdat ik vanaf het begin dit allemaal gevolgd heb en als je dan hoort dat de scouting een negatieve beoordeling geeft en er wordt totaal genegeerd dan krijg ik niet echt vertrouwen. Kunnen die gasten niks aan doen maar wel te kloese en slot. in het begin dacht ik ook wat maakt een negatieve beoordeling van de scouting nou uit maar ik begrijp nu hoe belangrijk het kan zijn.
Je kan ook gewoon kijken met je eigen ogen in plaats van verhalen op het internet. Timber was ook negatief. Bullaude en Walemark hadden positieve beoordelingen. Paixao en Lopez spelen alleen maar slechter, maar wat hadden ze mooie rapporten hè? Kijk met je eigen ogen en oordeel zelf in plaats van dat biased scoutingsverhaal. En dan zie je dat Luka steeds beter wordt en dat Zerrouki wel degelijk goede wedstrijden heeft gespeeld.
Geloof me slot blijft gewoon. Geen enkele club gaat zich melden voor hem. Wat heeft die nou gepresteerd dit seizoen ? 1 beker. ( Als we die winnen ). 2e in de competitie, uitgeschakeld in CL. Direct uitgeschakeld in EL. En het spel is niet om aan te gluren de laatste maanden.

Garanties geven kan een trainer echter nooit. Dat is hetzelfde als zeggen dat jij bij je huidige werkgever blijft, terwijl er morgen misschien een mooier bedrijf jou een contract aanbied met een nog beter salaris x 3. Net als vorig seizoen communiceert slot dit gewoon duidelijk maar weet hij zijn keuze van binnen al.
Ach.. Ik ben nog steeds van mening dat Milambo moet worden in de toekomst. Doe voor mij dan toch maar een killer op de flanken a la Sini
Je verwacht het niet he? I rest my case. Dit wisten een hoop mensen al toen Feyenoord zogenaamd op pole position lag hier. Misschien volgende keer wat voorzichtiger met dat soort uitspraken zijn, als je niet tegen kritiek daarna kan. Gratis tip van mij 😉🤝
Is toch juist logisch om te zeggen als Feyenoord zowel financieel als op sportief gebied een beter voorstel heeft neergelegd? Het is puur de individuele keuze van Babadi geweest om bij PSV te blijven
Ja omdat slot geen garantie kon geven dat hij zou blijven 😂 moet ook lekker zijn voor psv dit verhaal.
Nou niet Rutger gaan afzeiken, hij vertelt ons gewoon de situatie die er op dit moment speelt, Rutger, we waarderen je!!
Waardeer Rutger zeker, maar soms brengt hij dingen met termen als pole position of nog nooit zo dichtbij geweest, waardoor je dit soort reacties kan verwachten als dat dan niet zo blijkt te zijn. Breng het dan wat voorzichtiger
Misschien eens tijd om je eigen spelers op te leiden en zelf dat hogere segment te creëren, wat PSV doet met Saibari, Bakayoko en waarschijnlijk met Babadi. Elke keer tegen een blauwtje aan lopen en misgrijpen heeft ook geen zin.
Dat doen we toch ook? Kijk naar Milambo, Sauer, Slory en als grootste voorbeelden Geertruida en Hartman?
Alleen krijgen ze nauwelijks speeltijd. Geertruida speelde al langer voordat Slot kwam. Eigenlijk is alleen Hartman echt doorgebroken onder Slot, de rest waren er al of hangen er nu bij met zo nu en dan even een momentje.

Hoeft ook niet erg te zijn in dit stadium, maar vanaf volgend seizoen moet dat wel beter.
Babadi speelt daar niet veel vaker dan Milambo en Zechiel bij ons hoor.
Jawel, iets vaker. Maar zoals ik al zei, het hoeft niet erg te zijn in dit stadium, als er volgend seizoen maar verbetering in zit, want anders staan ze ook stil.
Die eerste 3 zijn nog lang niet zo ver als Bakayoko, Saibari etc. Feyenoord heeft de afgelopen tig jaar geen 1 topaanvaller opgeleid. Van Persie was de laatste. Psv bijna 20.

Sauer gaat hopelijk onze eerste worden sinds tijden. Milambo is ook veelbelovend. Slory heeft nog heel veel stappen te gaan.
Vind dat de eigen talenten wel heel weinig kansen krijgen.
"Onder druk van PSV medewerkers, enkele media en wat supporters heeft Babadi zijn keuze op de vertrouwde Eindhovense omgeving laten vallen".

Wat is dit joh? Alsof er een speurtocht in zijn tuin gestaan heeft met spandoeken "tekenen bij het kruisje". Die jongen kiest toch gewoon voor de club waar hij het beste gevoel bij heeft?
Weet net iets meer dan ik schrijf, maar om het zo neer te zetten was voldoende.
Bedankt dat je ons deelgenoot maakt van het proces. Ik verheug me nu al op je volgende scoop. Hopelijk lukt het je om je niet gek te maken door de negatieve berichten.
Niet verrassend. Aan de ene kant wel jammer omdat het een talentvolle speler is en je altijd moet kijken voor buitenkansjes. Aan de andere kant zitten de zwaktepunten van Feyenoord dit seizoen niet op het middenveld, maar in het gebrek aan spelers met een individuele actie voorin. Het meest logisch is om daar op in te zetten en verder proberen goede vervangers te krijgen voor de spelers die vertrekken.
Goh wat een nieuws, hier kijk ik echt van op ….
Tuurlijk grijpen we mis, dat doen we vaker bij spelers van enig niveau, de dode mus leeft weer, jammer.
Dat staat dan ook gewoon in de tekst
Zozo wat een verassing Rutger 😂😂 dit was al vanaf moment 1 duidelijk. Dat kon zelf een blinde zien aankomen!
Wij mogen toch wel gewoon schrijven wat er speelt? Ook in dit nieuwtje weer alles van A tot Z kunnen vertellen.
En ik verheug me nu al op de volgende scoop!
Dat waarderen we ook, daarom zitten we hier. Je inschatting van 80% kans was misschien wat naïef.
Inderdaad wat een verrassing. Hij mag het melden maar hij heeft Wenig ingang meer zit er altijd naast. Tijd voor een voltreffer met iemand die wel komt.
Leuk dat hogere segment als je alleen maar blauwtjes loopt. Maak me toch ernstig zorgen over de zoveelste toenadering die op niets uitloopt..
Eens. Maar ok, wij schrijven slechts wat er speelt (helemaal in het begin van mijn account kwam een Adolfo Gaich bijvoorbeeld ook niet, jammer en door naar de volgende)
Snap ik helemaal en het is ook geen verwijt naar jullie toe. Jullie brengen enkel het nieuws zoals het is, waarvoor mijn complimenten! Maar ik maak mij wel zorgen over de daadkracht van de club..
🤣🤣🤣 wat een verassing weer!
Tuurlijk is het het aannod van Feyenoord gebruikt om een beter voorstel te krijgen bij PSV je bent toch niet naïef Rutger?
Ja maar hoe kom je er dan bij dat Feyenoord op pole position heeft gelegen een beetje de supporters op hypen voor dit
Raf heeft het artikel niet gelezen, maar ik herhaal het graag hoor: Feyenoord heeft zowel een beter sportief plaatje als een beter financieel voorstel dan PSV zelf geschetst.
Ja Feyenoord heeft toch nooit de garantie kunnen bieden op dat slot blijft dus dan viel zijn keuzen op psv dus kan je wel een beter plaatje hebben maar dan was het vanaf het begin al duidelijk dat hij niet kwam
Dat is pas gisterenmiddag beslist
Nou als dat angsthazen voetbal zo blijft met dat achterin overspelen mag Slot van mij heel gauw vertrekken. Wat is dat saai zeg..
Lekker naar een andere club gaan.
Je weet dat slot zo speelt vanwege het materiaal he ? Dat hoef ik je niet uit te leggen toch. Toch!?
Prima, gebruikte Feyenoord alleen voor betere PSV-deal 😵‍💫
Had niet anders verwacht
Gebruikte feyenoord gewoon
Geen seconde getwijfeld of de jongen wel naar ons zou komen.
Jammer en door… sleep die Luciano Rodriguez nu maar ff binnen!
Wordt ook niks hoor, wil veel te veel geld hebben
Wij kunnen/willen niet meer dan €10m betalen.
En de club van Rodriquez wou 12m toch? Dus dan kunnen we ervan uitgaan dat het een heel lastig verhaal word.
Feyenoord dichtbij die, bijna rond met die, op pole position voor die. Uiteindelijk hebben we nooit iets… Beter gewoon pas melden als we is een keer wél iets hebben.
Dan kan je beter op Feyenoord.nl kijken.
Misschien moet je het artikel eens lezen voor wat verheldering.
Nou … jaren geleden kregen we toen ineens wel Charisteas, Kazim-Richards …
Die zagen we niet aankomen gelukkig