spandoek-feyenoord-groningen

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop over sfeeractie: "Je kijkt vol bewondering naar wat ze nu weer hebben gedaan"

Van de redactie

Bart Nieuwkoop viel donderdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen in. De gelegenheidsrechtsbuiten stond deze keer weer eens rechtsback en hield een goed gevoel over aan de moeizame wedstrijd tegen de Groningers. "Je speelt deze wedstrijden op uiteindelijk de finale te halen en ik ben ontzettend blij", aldus Nieuwkoop tegenover Feyenoord ONE na afloop.

"Ik ben ontzettend blij dat we dit uiteindelijk tot een goed resultaat hebben weten te brengen. Nu gaan we wederom een finale spelen. Complimenten aan Groningen. Ik denk dat zij in de eerste helft iets meer konden leveren dan wij. Dan is het aan ons om wedstrijden te winnen als het niet makkelijk gaat. Ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan." Het bereiken van de finale is mede te danken aan Het Legioen, die bij opkomst een unieke sfeeractie toonde. "Ik zit op de bank en dan kijk je vol bewondering naar wat ze nu weer hebben gedaan. Het is geweldig en op zo'n moment denk ik alleen maar 'we kunnen niet verliezen'. Helaas was de eerste helft wat minder. Geweldige sfeeractie en daar zijn we dankbaar voor."

Na een teleurstellende eerste helft waarbij de Rotterdammers halverwege op een 0-1 achterstand stonden, draaide de ploeg van Arne Slot alsnog het duel om. "De tweede helft wilden we met meer energie spelen. Je merkte ook aan het publiek dat zij er een schepje bovenop deden. Dat is lekker en dat is prettig. Het is mooi dat Hancko dan de 1-1 maakt." Lingr bleek uiteindelijk de matchwinner. "Ja, ik ben ook ontzettend blij voor 'Lingie'. Hij werkt altijd hard, elke dag. Hij staat altijd met een lach op het veld. Hij staat altijd op de goede plek."

Zondag wacht de kraker uit bij koploper PSV in de Eredivisie. "Het wordt een hele belangrijke wedstrijd komende zondag. Die moeten we winnen en moeten we heel veel energie leveren. Daar moeten we alles aan doen. We moeten goed herstellen van vandaag en dan de volle focus op zondag."

Delen

Reacties

Is er al nieuws over de blessure van strengs ?