yv2024421yv2024421a9c06187

VK Sportphoto

Nieuws

Beelen beleeft topseizoen: "Om dat af te sluiten met een prijs… Mooier kan niet!"

Stan

Ook in de bekerfinale van zondagavond speelde Thomas Beelen weer een dijk van wedstrijd. De 22-jarige verdediger is inmiddels niet meer weg te denken en kon zijn mooi debuutseizoen bij Feyenoord bekronen met de bekerwinst tegen N.E.C. Na de wedstrijd sprak hij met Mascha Lange van Feyenoord Media. 

Beelen is bezig aan een geweldig seizoen in De Kuip, waar hij begin dit jaar geruisloos de geblesseerde Gernot Trauner verving in de basisploeg van Feyenoord. "Om dat af te sluiten met een prijs… Mooier kan niet!", zegt de verdediger trots. "Heel dankbaar dat ik hier mag spelen en inderdaad echt een kers op de taart in dit seizoen. Het is mooi om het zo met iedereen hier te vieren. Iedereen is een beetje gek, dat is wel leuk."

Het spelen van de bekerfinale maakte bij de nuchtere Harderwijker zeker wat los. "Ik had nu al echt voor de wedstrijd een speciaal gevoel natuurlijk. Ik voelde wel gewoon dat het een speciale dag was. Nu merk ik het ook wel. Ik was niet heel erg zenuwachtig, maar gewoon iets meer kriebels dan normaal."

Over de streep
Beelen erkent dat Feyenoord het niet makkelijk had tegen N.E.C. "Vooral de eerste 30 minuten hadden we het lastig. Ik denk dat we richting de rust al echt beter begonnen te spelen. Na de rust een tandje bijgezet en een goal gemaakt. Dan komt die rode kaart en dat is altijd lastig, maar ook wel mooi om hem zo over de streep te trekken."

De Rotterdammers slaagden er in de slotfase met tien man de aanval van de Nijmegenaren af te slaan. "Op gegeven moment komt er voorzet na voorzet. Dan is het wel even aanpoten, maar ik had wel vertrouwen in ons. Uiteindelijk is het gelukt."

Delen

Reacties

Zo een ongelofelijk goeie verdediger. Echt heel blij mee! Wel beetje sneu voor Belt