beelen-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Beelen: "Ik heb wel het gevoel dat het goed ging"

Van de redactie

Thomas Beelen speelde een sterke wedstrijd donderdagavond in Rome. De 22-jarige verdediger speelde dit seizoen tot nu toe 681 minuten in het eerste van Feyenoord in 13 officiële duels. Na de uitschakeling in de UEFA Europa League stond de centrale verdediger Feyenoord Media te woord.

"Het is een heel vervelend gevoel", begint Beelen. "Ik denk dat het geen mooie wedstrijd was van beide kanten waarbij wij veel de lange bal moesten spelen omdat zij ons vastzetten. Ik denk dat wij het oké hebben gedaan, we hebben gevochten met zijn allen. Ik denk dat wij in de verlenging, ondanks dat zij in de laatste minuten nog twee kansen krijgen, iets meer de overhand dan zij. Misschien hadden wij in de verlenging nog iets meer kunnen drukken, maar het is niet zo dat iedereen nog heel veel overhad. Met die penalty's kan het beide kanten op. Het mocht niet zo zijn."

Feyenoord kwam al snel op voorsprong via Santiago Gimenez. Na de 0-1 had AS Roma een sterke fase, maar als 'overleven' voelde het niet. "Nee, ik denk dat dat was overdreven is. Zij hadden wel veel voorzetten. Misschien waren zij wat beter in de eerste helft. De tweede helft was het aan beide kanten wel wat rommelig. Het voelde achterin niet zo dat wij aan het overleven waren."

Beelen had veel directe duels met Romelu Lukaku en won in 120 minuten al zijn persoonlijke duels in het veld. De 22-jarige verdediger kijkt tevreden terug op zijn wedstrijd. "Ik denk een goed gevoel uiteindelijk. Ik denk niet dat hij heel veel heeft gedaan. Je weet dat er lastige momenten komen, want het is gewoon een hele goede spits en hij is heel sterk. Je kan niet 120 minuten spelen zonder een moment dat hij gevaarlijk is, denk ik, maar ik vind dat wij dat goed hebben opgelost", aldus Beelen. 

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd sprak de verdediger van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond ook nog kort over zijn persoonlijke wedstrijd. "Ik heb wel het gevoel dat het goed ging. Dat voel je wel. Samen met Dávid hebben we het denk ik goed opgelost, buiten de laatste momenten om, maar op dit moment haal ik daar niet echt iets goeds uit. Ik ben daar nu niet zo mee bezig."

De teleurstelling is groot bij de spelers, maar komende zondag wacht al weer het uitduel tegen Almere City in de Eredivisie. "We moeten er weer met z'n allen staan en daar gaat nu ook weer de focus op, samen met de beker. Bij Almere uit spelen is zeker geen makkelijke wedstrijd. Heel snel moet daar de focus weer op en dat gaat ook gebeuren."

Delen

Reacties

Beresterk samen met Hancko in centrum.
Feyenoord zal goed moeten kijken hoe men die Hancko zal moeten vervangen, die is onhoudbaar hele jaar al goed.
En Geertruida zal ook gaan.
Echt geweldig; ga vooral zo door!
Laten staan deze jongen. Sneller, wendbaarder en aan de bal veelzijdiger dan Trauner. Alle duels tegen Lukaku gewonnen en organisatorisch lijkt het elftal er ook niet minder op te worden. Potentiële CV a la Stefan de Vrij.
Beelen is volgend seizoen basisspeler. Hij bleef keurig overeind in deze wedstrijden.
Alleen nog even naar een goede kapper.
Beelen doet het geweldig.
Zo hoort het. Vervangers al klaarzetten
Kapper: Eerst Zerrouki. Hij ziet er echt niet uit (maar het is nog heilig vergeleken met types als Haaland, Unnerstahl, Pasveer enz).
Dan hoop ik niet dat hij jouw foto meeneemt naar de kapper 🤣
“omdat hun ons vastzette”

Lees deze nog een keer na redactie.