yv2024222yv2024222a1c02702-1

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther ziet lichtpuntje: "Hij gaat een grote toekomst tegemoet"

Stan

Timon Wellenreuther liet donderdagavond tegen AS Roma zien in topvorm te verkeren. De keeper moest enkel vissen bij een afstandsschot van Lorenzo Pellegrini, maar was in de rest van de wedstrijd een onafbreekbare muur in het doel van Feyenoord. Door de uiterst zure verliespartij, kan de doelman echter nauwelijks genieten van zijn eigen optreden.

Voor Wellenreuther is de uitschakeling in Rome misschien wel de grootste deceptie in zijn carrière, vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik denk het wel. Ik kan me met een team geen teleurstellender moment bedenken", zegt de Duitse doelman, die Feyenoord met zijn reddingen 120 minuten lang op de been hield. "Ik voelde me zo goed, ik zat goed in de wedstrijd. Ik dacht dat we het gingen redden richting het einde. Maar op het laatst heb je dan een beetje geluk nodig. En dat had AS Roma opnieuw…"

De Rotterdammers konden de volgende ronde van de Europa League al bijna ruiken, zeker toen de strafschop van Romelu Lukaku in de penaltyreeks werd gehouden door Wellenreuther. "Ja, dat dat gaf me een kick. Bij de eerste penalty zat ik er al dichtbij. Ik kijk vooraf altijd naar de spelers die ze nemen. Ik had mijn huiswerk nu ook gedaan. Drie keer zat ik in de goede hoek, maar de Italianen namen ze héél hard. Ik baal ervan dat het ons uiteindelijk niet hielp. Ik had er nog een moeten stoppen. Als ik twee strafschoppen had gepakt, weet ik zeker dat we waren doorgegaan."

Feyenoord deed ook in de strafschoppenserie niet onder voor de Romenien. "Wij namen alle strafschoppen ook goed. Ze waren prima, maar hun keeper Svilar maakte twee geweldige reddingen. Ja, super saves. Wij waren koel genoeg in het hoofd. De mentaliteit van onze ploeg is intussen zo sterk dat we ons zelfs in dit stadion, zonder de steun van onze supporters, gewoon sterk voelden. Daar ben ik echt trots op."

Beelen
Ondanks de uitschakeling was er bij Feyenoord ook veel positiefs te zien. Zo liet Thomas Beelen tegenover Lukaku zien een potentiële topverdediger te zijn. "Waanzinnig! Hoe Thomas speelde tegen een spits van dit kaliber was ongelooflijk", zegt Wellenreuther over de verdediger. "Echt, hè, het is niet makkelijk om tegen die man te verdedigen. Vorige week deed hij het al prima, maar vanavond was hij helemaal top. Als je dit al kunt op zo’n jonge leeftijd. Het lijkt alsof hij al jaren op dit niveau speelt. Hij gaat een grote toekomst tegemoet in mijn ogen."

De sluitpost zag voor zijn neus hoe Beelen zich fysiek staande hield. "Thomas verloor nauwelijks een duel, ik hoorde dat de statistieken zeggen dat hij er niet eentje rechtstreeks verloor. Dat is bizar. Thomas oogt met zijn lichaam natuurlijk niet sterker, maar hij was het wél in de wedstrijd. In alle duels met Lukaku was hij fenomenaal."

Delen

Reacties

Prima gespeeld, maar helaas net niet gelukt. Na de vlucht moet het vizier weer op zondag. Deze MOET worden gewonnen. In een ander artikel zie ik dat de club dit jaar € 30 miljoen heeft verdiend. Nu minimaal tweede worden en je zit op 80. Dat is internationaal gezien nog niets, maar je moet ergens beginnen.
Na de uitschakeling van gisteren kan Almere uit zondagmiddag wel eens de moeilijkste wedstrijd van het jaar worden…..