Etienne Vaessen

VK Sportphoto

Nieuws

Schorsing Vaessen ingetrokken door tuchtcommissie

Stan

De rode kaart die Etienne Vaessen ontving in de wedstrijd tegen Feyenoord leidt niet tot een schorsing. RKC zou de doelman aanvankelijk één duel moeten missen, maar na protest van de Waalwijkers heeft de tuchtcommissie de straf ingetrokken.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof toonde Vaessen in de 35e minuut de rode kaart, nadat hij buiten zijn strafschopgebied hands zou hebben gemaakt bij een inzet van Calvin Stengs. RKC kwam zodoende met tien man te staan in De Kuip en verloor uiteindelijk met 1-0 van Feyenoord. 

De doelman was na afloop niet te spreken over de arbitrale beslissing: "Iedereen mag erover denken wat ze willen, dat begrijp ik ook. Er zal wel weer van iedereen een mening komen, maar ik heb al van meerdere mensen gehoord dat dit weer heel matig is van de VAR en van de scheids", klonk de klaagzang van Vaessen bij ESPN. De sluitpost voorzag dan ook al dat zijn schorsing zou worden uitgewist. "Ik weet zeker dat deze kaart geseponeerd gaat worden. Anders kan ik beter mijn voetbaltas inleveren."

In eerste instantie lijkt Vaessen toch bestraft te worden voor de rode kaart als er een schikkingsvoorstel van één wedstrijd wordt gedaan. RKC accepteert dat echter niet, waarna de tuchtcommissie de zaak heeft bekeken en beoordeelde dat de de goalie geen strafbaar hands maakte tegen Feyenoord. Zodoende kan de club uit Waalwijk komend weekend gewoon over de keeper beschikken. 

Delen

Reacties

Net nog een keer teruggekeken, is overduidelijk dat de bal via zijn uitgestoken onderarm van richting verandert. Hoezo zou dit dan geen strafbaar hands zijn!?
Goede keeper die Vaessen, zou goede optie zijn mocht Wellenreuther vertrekken.
Die zie ik echt wel gaan, nog contract tot 2025.
Was al wat interesse uit Duitsland en als hij daar eerste keeper kan worden zou ik het wel begrijpen als hij gaat. Dan houd Feyenoord er nog een aardige transfer som aan over.
Top keeper
Nog zo'n vreemde uitspraak van de tuchtcommissie na de zaak Sandler vorig jaar. Soms lijken ze de regels totaal verkeerd te begrijpen...