yv2024222yv2024222a1c02930

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Wellenreuther en Beelen spelen wereldpot in Rome

Stan

Timon Wellenreuther en Thomas Beelen konden een uitschakeling van Feyenoord donderdagavond niet voorkomen, maar legden tegen AS Roma wederom een puike wedstrijd op de mat. Net als in de thuiswedstrijd zijn de twee door de supporters gekozen als uitblinkers in het Europa League-duel. 

Sinds dat Wellenreuther in het veld moest komen voor Justin Bijlow laat de Duitser steevast zien een topkeeper te zijn. Dat Feyenoord het in Rome tot de strafschoppenserie volhield, had het dan ook grotendeels te danken aan de uitstekende reddingen van de in topvorm verkerende keeper. Hoogtepunt is de katachtige reflex op een schot van Romelu Lukaku in de blessuretijd van de verlenging. Ook de strafschop van de Belgische topspits wordt vervolgens gekeerd door Wellenreuther, die een uitschakeling van Feyenoord in de penaltyserie helaas niet kan afwenden. 

Zijn optreden levert de keeper desondanks een mooie beoordeling van 8,7 op. Zelf had Wellenreuther ook het gevoel dat hij lekker in de wedstrijd zat. "Ik voelde me zo goed, ik zat goed in de wedstrijd. Ik dacht dat we het gingen redden richting het einde. Maar op het laatst heb je dan een beetje geluk nodig. En dat had AS Roma opnieuw..."

Hetzelfde geldt voor Thomas Beelen, die van de 5734 stemmer ook een 8,7 ontvangt. De jonge verdediger stond in een kolkend Stadio Olimpicio tegenover de imposante Lukaku, maar deed lijken alsof hij al jaren in het hart van de Rotterdamse verdediging speelt. Zij indrukwekkende optreden laat zich onderstrepen met een haast bizarre statistiek: Beelen verloor in Rome geen enkel duel dat hij aanging. De 22-jarige mandekker had ook geen overtreding nodig om zich staande te houden tegen de geslepen Italianen en moet met maar liefst negen balveroveringen alleen onder doen voor Wieffer. Daarnaast was Beelen de Feyenoorder met het minste balverlies tegen AS Roma.

Supporters steken dan ook de loftrompet over de verdediger die vorig jaar nog in Eerste Divisie actief was. "Petje af voor Thomas Beelen. Van wedstrijden in de KKD tegen Glynor Plet naar dit soort battles tegen Romelu Lukaku", beschrijft 1908.nl-gebruiker FR_0183 de opmars van de Harderwijker. Ook HorstSchimanski zag Beelen overtuigen tegen de toppers van Roma: "Hij had die Lukaku in z’n broekzak."

Beoordelingen Roma vs Feyenoord

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
8,7
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,4
Thomas Beelen Thomas Beelen
8,7
Dávid Hancko Dávid Hancko
8,0
Q. Hartman Q. Hartman
7,5
Mats Wieffer Mats Wieffer
8,0
Quinten Timber Quinten Timber
6,9
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,7
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,5
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
5,6
C. Stengs C. Stengs
5,3
Igor Paixão Igor Paixão
5,8
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
6,5
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
6,9
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,8
Alireza Jahanbakhsh   Alireza Jahanbakhsh  
4,7

Delen

Reacties

Beide contracten direct verlengen NNNuuuuuuu.
Alireza had eigenlijk geen cijfer moeten krijgen. Iemand beoordelen op alleen een pingel (wat toch wel een loterij is) is niet terecht. Helemaal niet aangezien hij hem gwn prima inschoot, hard en in de hoek. Keeper zat er gewoon goed bij
Niet hard genoeg door veel te korte aanloop, ongelofelijk domme beginnersfout.
Het blijft wel ongelofelijk dat beelen vorig jaar nog tegenover spelers als dylan vente stond en nu zo speelt tegen een spits van wereldformaat. Hetzelfde met wellenreuther eigenlijk!
Inderdaad echt geweldig gespeeld verdiend alle credits. Verdedigend staat het echt goed alleen aanvallend en de aanvoer er naar toe is zorgwekkend.
Ja precies, wel mooi dat er tenminste iets heel goed staat. Als beelen zo door ontwikkeld zien we hem volgend jaar in oranje.
Net als wieffer, daarom zeg ik ook tijdje laat te kloese een technisch directeur zoeken als het hem teveel wordt. Want laat slot nederlandse spelers halen en laat de scouting buitelandse spelers halen denk dat het meer impact heeft dan hoe het nu in elkaar zit.
Wat ik ook wel mooi vind is dat iedereen die zat te zeiken dat het teveel geld voor beelen was en omdat het van pec zwolle was. Keihard de mond gesnoerd. Ja die kkd spelers pakken goed uit! (Los van van de belt, maar moet gewoon uitgeleend worden)
Beelen heeft mijn mond gesnoerd, ik ben niet zo type om niet eerlijk toe te geven dat ik fout zit. Dus bij deze beelen je bent een held ga zo door.
Wellenreuther is toch wel een ander verhaal. Die was bij de O21 Duits international en speelde bijvoorbeeld ook op zijn 19e in de CL tegen Real met Schalke. Zijn volledige potentieel is er alleen laat uitgekomen. Heeft ook gewoon respectabele clubs als Schalke, Mallorca en Anderlecht op zijn CV.