gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Trotse Gimenez is Roma nog niet zat: "Kans om ze wel te verslaan gaat komen"

Stan

Met een vroeg doelpunt tegen AS Roma beeïndigde Santiago Gimenez zijn periode zonder goals en leek hij Feyenoord in de richting van de volgende ronde te schieten. De Rotterdammers werden na strafschoppen echter wederom geklopt door de Romeinen. Na afloop van het duel vertelt de Mexicaanse aanvaller tegenover Veronica hoe hij zich voelt bij de uitschakeling.  

Gimenez zit na zure uitschakeling niet in zak en as. "Ik ben heel trots op mijn teamgenoten. We hebben op het veld alles gegeven. We speelden met ons hart en met veel passie. Ik weet dat Feyenoord en Rotterdam trots op ons zullen zijn, want we hebben echt alles eraan gedaan. Natuurlijk wilden we deze wedstrijd winnen, maar ik verlies liever op deze manier dan verliezen en niet alles te geven. Ik ben trots op mijn team."

Zelf kon de Mexicaan eindelijk ook weer met een goal belangrijk zijn voor het team: al na vijf minuten zette hij Feyenoord met zijn borst op voorsprong. "Spitsen leven voor doelpunten. Het is voor mij belangrijk om in dit soort topwedstrijden mezelf te laten zien. Mijn zelfvertrouwen stijgt daardoor en ik weet dat als een spits een keer scoort, er meer zullen volgen. Daar ben ik nu blij mee, maar het is niet belangrijk op dit moment. Ik scoor liever niet en dat we dan wel winnen, maar het is voetbal en hier moeten we van leren."

De topschutter van de Rotterdammers maakte zich dan ook niet al te veel zorgen over zijn tijdelijke doelpuntendroogte. "Elke spits heeft dit soort momenten. Voor mijn gevoel speelde ik niet heel slecht, ik speelde goed. Alleen ik scoorde niet. Een spits heeft dit soort momenten en het belangrijkste is wat je dan doet in het veld. Ik blijf werken en blijf hetzelfde doen als wanneer ik wel scoor. Ik blijf geduldig en weet dat God mij die goal geeft, en dat deed hij vandaag."

Ondanks zijn doelpunt had Gimenez het lastig tegen de Romeinse verdediging. "Ze hebben goede verdedigers en weten hoe ze van achteruit moeten opbouwen. De afstanden waren groot, dat was lastig om te belopen en druk te zetten negentig minuten lang. We wisten hoe Roma zou spelen en daar anticipeerden we op. De inzet was er, en daar zijn we trots op." Alhoewel Feyenoord zich al voor het derde jaar stukbeet op de ploeg uit Italië, hoopt de spits toch weer op revanche. "Hier moeten we van leren en de volgende stap is om Roma wel te verslaan. Ik weet niet wanneer, maar die kans gaat komen."

Delen

Reacties

Het ergste is nog dat die kkr Romeinen zo blij zijn dat ze gewonnen hebben met penalties. Dat ze nu weken onder posts van ons blijven geilen.
Ok, Santi blijft voor die paar % kans dat we volgend seizoen weer Roma loten.
Hoeft niet. Als er 50 a 60 miljoen geboden word lekker laten gaan. Bouwen aan een ijzersterk elftal dat weer kampioen word en hoge ogen gooit in europa