Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Burgemeester Almere dwarsboomt verzoek Feyenoord

Stan

Na de Europese uitschakeling op donderdag tegen AS Roma, heeft Feyenoord weinig tijd om de teleurstelling te verwerken. Zondag om 14:30 wacht alweer het Eredivisie-treffen met Almere City. Met het oog op de slijtageslag in Rome hoopten de Rotterdammers dat duel later op de dag te kunnen spelen. Daar steekt Hein van der Loo, burgemeester van Almere, echter een stokje voor. 

Naast de teleurstelling die de verliespartij in Rome met zich meebrengt, eist de wedstrijd in het Staido Olimpico ook fysiek zijn tol. Voor Feyenoord zullen alle zeilen dus moeten worden bijgezet om zondag tegen Almere weer een fitte selectie op te been te brengen. "Ik dacht vooraf al dat Almere City de moeilijkste wedstrijd van de week zou worden. Dat zullen mensen een rare uitspraak vinden, omdat AS Roma veel meer kwaliteiten heeft dan Almere City", vertelt Slot, die vervolgens wijst op de geringe hersteltijd die de Stadionclub heeft. "Je moet hier om negen uur spelen in een uitwedstrijd, nu is het ook nog verlenging en penalty's geworden. We zijn heel diep gegaan. We moeten ook nog terugvliegen."

Feyenoord had daarom graag gezien dat het duel in Almere naar een later tijdstip zou worden verplaatst, maar werkt de gemeente niet aan mee. "Omdat elke burgemeester niet later wil spelen, vanwege de Feyenoord-supporters. Terwijl ze volgens mij de laatste jaren en zeker in Nederland nooit voor problemen zorgen. Maar goed, wij kunnen dan helaas niet later spelen. Dat betekent dat het zondag een stevige uitdaging gaat worden. We zullen morgen en overmorgen kijken wie er kunnen spelen", besluit Slot.

Delen

Reacties

Leuk om met zn allen naar Almere af te reizen en in de cafés de wedstrijd te zien :D
Wellenreuther
Nieuwkoop - Geertruida - Hancko - López
Zerrouki - Stengs - Milambo
Paixão - Ueda - Sauer

Hierbij zullen Geertruida en Hancko op de tanden moeten bijten maar die moeten aan het begin van de tweede helft maar worden gespeeld.

Er staat wel een goed elftal van spelers die niet meer dan 71 minuten hebben meegedaan op drie na. Het gaat wel zwaar worden.

Het is een voorbeeld. Arne Slot laat zich uitgebreid informeren door de medische staf en past zijn elftal ook iets aan op de strijdwijze van Almere City FC.
Zerrouki, Nieuwkoop en Lopez ???

Wellenreuther
Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman
Wieffer, Timber, Milambo
Paixao, Gimenez, Ivanusec

Read, Sauer, Minteh en Zerrouki kunnen invallen
Vooral Wieffer is heel diep gegaan. Er moet geen roofbouw op hem worden gepleegd. Dat geldt voor Timber.

We hebben niet voor niets een kleine 7 miljoen neergeteld voor Zerrouki.

Milambo kan Timber rust geven.

Stengs laat in Europese uitwedstrijden te weinig zien, ook in dat uur waarin hij meedeed. Maar tegen de kleinere ploegen is hij toch degene die kansen weet te creëren wanneer de bus geparkeerd wordt. Dus zeker Stengs opstellen. Ook fit genoeg lijkt mij.

López deed vorig seizoen nog nauwelijks onder voor Hartman maar Hartman is enorm gegroeid. Ook Hartman heeft zich 120 minuten lang leeg gespeeld: geen roofbouw plegen.

Ik zat te twijfelen tussen Nieuwkoop en Read. Slot kennende prefereert hij ervaring boven talent. Nieuwkoop is een ervaren rechtsback met een goede voorzet. Ik zou zelf voor Read gaan.

Veel supporters hebben iets tegen Nieuwkoop
Zerrouki en Stengs. Vergeet niet dat Stengs met meeste assists heeft gegeven in de competitie (8).

Vorig seizoen had Timber nog het predikaat grootste miskoop uit de clubgeschiedenis. Nu vindt iedereen hem terecht geweldig en klagen we over Zerrouki.
Stengs stond in de basis .. maar liep als een prima ballerina zonder een sliding of zijn lichaam gebruikt te hebben op het veld .. dit kan niet in een top wedstrijd.. hij werd dan ook terecht gewisseld
Nou we liggen eruit nu Arne, dus we zijn van dat probleem af, sorry maar hier ik gek van.
Ja Feyenoord is diep gegaan, maar er zijn zat spelers die zeker fit zijn. Milambo Lingr Sauer niet gespeeld, diverse spelers niet lang gespeeld.
Paixao vroeg gewisseld.
Almere mist 3 spelers door schorsingen.
Feyenoord is topclub niet janken en ja ik ben nog doodziek van gisteren.
Het is een satelliet club van 020. Toch niet gek dan dat ze niet meewerken.
verplichte buscombi vanuit Rotterdam..... en dan niet later kunnen spelen.... wat zouden de supporters wel niet kunnen doen dan... ?
Volgende keer Almere supporters weigeren.

"We hebben binnen de gemeenteraad signalen gekregen van een potentieel dreigende situatie rondom de supporters van Almere. Daarom hebben wij uit veiligheidsoverwegingen het besluit moeten nemen de wedstrijd zonder uitsupporters te laten plaatsvinden "
Mentaliteit Arne!

Er lopen bij ons een paar kutjes
Gewoon gas er op en het afmaken daar.
Ik snap die paar uur verschil niet. Alsof je je in een paar uutjes beter en fitter gaat voelen.

Als ik met spierpijn wakker wordt dan loop je het er in een uurtje uit of je hebt er de hele dag last van.
Ervaringsfeit: je hebt minstens 72 uur nodig om volledig te herstellen van een wedstrijd. Die paar uurtjes extra schelen net die paar % waar het in topsport om draait. Die paar % voel je misschien niet maar dat blijkt wel uit alle statistieken die flink in het nadeel zijn als je zo weinig rust krijgt.

Aangezien het bovendien de zwaarst mogelijke slijtageslag was, is er nog meer hersteltijd nodig die we dus bij lange na niet krijgen.
14.30 wedstrijd: 7 uur opstaan voor spelers
16.45 wedstrijd: 9 uur opstaan voor spelers

Dat maakt best een heel verschil als er ook al sprake is van rest vermoeidheid