supporters

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord-supporter gewond geraakt door spullen vanuit PSV-vak

Van de redactie

Een jaar geleden sprong FSV De Feijenoorder in de bres voor supporters onder het uitvak. Een noodkreet. Feyenoord en Stadion Feijenoord konden niet anders dan aanpassingen doen en voor de zoveelste maal beterschap beloven. Helaas ging het in de wedstrijd tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal vrijdagavond mis. Het provisorisch gecreëerde uitvak liet het afweten. Netten werden kapot getrokken en diverse voorwerpen werden naar de Feyenoordsupporters op de eerste ring gegooid. 

Het is deze zomer precies tien jaar geleden dat Stadion Feijenoord het uitvak in De Kuip heeft verplaatst. Waar sinds de verbouwingen in 1994 het uitvak bestond uit Vak GG, G en Y2, werd toen 'met het oog op de veiligheid' besloten het uitvak - net als in praktisch elk ander stadion - te verplaatsen naar de tweede ring. Een bijkomende reden was dat door het verplaatsen de 'hegemonie van de Feyenoord-tribune niet doorbroken zou worden'. In 2013 stelde oud-voorzitter van de supportersvereniging Ron Smit dat het vanwege commerciële afwegingen gebeurde. Op die manier zouden er meer kaarten aan het thuispubliek verkocht kunnen worden. De directie van het Feyenoordstadion heeft vooralsnog niet gereageerd.

"Onze supporters die daar veilig horen te zitten, daar kan de veiligheid niet van gegarandeerd worden", sprak Smit destijds tegen RTV Rijnmond. "Je kan een muntje tegen je hoofd krijgen of nog erger: vuurwerk of een fakkel. Dan zijn de rapen gaar. Je moet je echt beschermen, bijvoorbeeld met een capuchon, zodat je niets in je nek krijgt." De beslissing van het verplaatsen van het uitvak heeft de afgelopen tien jaar vele malen voor incidenten gezorgd waarbij bekers urine en diverse voorwerpen bij de mensen op de eerste ring belanden. Vakken die door Feyenoord vooral gebruikt worden om families en gezinnen te huisvesten. Families die in hun onwetendheid en plezier niet denken aan de gevolgen van een zitplaats op de eerste veertien rijen van de eerste ring op de groene sector. 

Gisteren was het tijdens de wedstrijd met PSV weer raak. De 'standaard voorwerpen' als muntjes, aanstekers en andere kleine voorwerpen kwamen gedurende het duel naar beneden, maar bij de 0-1 van PSV kwam het net naar beneden. Op social media is in een video een langwerpig object zichtbaar wat vanaf de tweede naar de eerste ring vliegt. Een ooggetuige schrijft aan deze website: "Wij zaten op rij 15 en hebben er geen last van, want dat is net onder de tweede ring. Maar het was wel triest om te zien. Ik zag allemaal mensen met kinderen, die lager zaten, vluchten na die goal van PSV." 

"Ik zit nu zo'n 18 jaar op Vak J en ik vraag me af wanneer deze waanzin stopt. Het verplaatsen van het uitvak is wat mij betreft het slechtste besluit dat de afgelopen tien jaar is genomen. Het is een totaal idiote situatie die alleen kan stoppen als het uitvak gewoon weer op dezelfde plek komt als vroeger", zegt een andere supporter. Onder de tribune moesten naar verluidt diverse vrouwen en kinderen door medisch personeel verzorgd worden tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal.

Een woordvoerder bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat er spullen vanuit het PSV-vak naar beneden zijn gegooid tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Hierbij is één persoon gewond geraakt en nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand aangehouden", aldus de woordvoerder van de Politie Rotterdam.

Delen

Reacties

Word t dan bij ons ook maar tijd voor een vissenkom? Netten worden toch telkens kapot getrokken (2 jaar terug psv thuis) of er word alsnog wel vuurwerk of andere rotzooi naar beneden gegooid (Marseille thuis)
Ik snap ook niet waarom we die *********** boeren niet hebben aangepakt
Netten in het stadion om voorwerpen gooien te voorkomen. En nu hangen er (overigens lelijke) netten die gesloopt worden om de pilaren naar supporters te gooien. Wat is er precies verbeterd, KNVB? De veiligheid? De afgrijselijke camerabeelden die door de netten heen filmen?

Oprotten met die netten en pilaren. Het is sowieso geen gezicht op TV met dat troebele zicht.
Waar de fuck is die tyfuskut media nu dan godverdome? Aansteker hele ophef en nu objecten van 50 cm hoor je godverdome helemaal niemand. Tyfuslijers!
Misschien omdat de aanstekert n speler raakte? Zeg maar dé doodzonde binnen het voetbal?
Gaan komend jaar een hoop wedstrijden gestaakt worden of zonder (uit)publiek gespeeld worden
Wie verzint het om uit publiek boven de thuisvakken kwamen zelf ijzeren plaatjes van 10 x 10 cm naar beneden en dan gaat me pas na afloop naar boven was gewoon slecht geregeld had toch verwacht dan men daar beter oven nagedacht had
Stoppen met dat uit publiek, jammer, maar een andere oplossing is er niet.
Inderdaad. En ook die idiote netten weg.
Er is toch weer bewezen dat die netten gewoon nodig zijn.
Kijken of hun nu ook hard gestraft worden met netten het hele jaar en geld boetes...
Waarom is dat pisvee vak niet direct schoon geveegd!?
Benieuwd of PSV nu ook een boete krijgt van de KNVB, maar dat zal wel weer niet.. fucking hufters die Pisvee clowns
Er is niemand aangehouden? Maar als een speler geraakt wordt weten ze de dader wel te vinden.
Inderdaad, is gewoon waar ze prioriteit aan geven.... Beiden moeten aangepakt worden!
Ik zal het je sterker vertellen
Er zaten agenten in dat bewuste vak links bovenin
Ik vind het gewoon te bizar voor woorden als er geen daders worden gepakt.
Fans en spelers moeten gewoon veilig in het stadion kunnen zijn.