opendag-jim-breeman-sports-photography-170

Jim Breeman Sportsphotography

Nieuws

Benita: "Iedereen moet het weer laten zien op de trainingen"

Van de redactie

Mimeirhel Benita werd het afgelopen seizoen door Feyenoord verhuurd aan stadsgenoot Excelsior. De 20-jarige vleugelverdediger uit Spijkenisse kwam in totaal in 27 duels in actie voor de Kralingers en kan tevreden terugkijken op zijn verhuurperiode. In gesprek met Voetbalzone geeft de jonge speler aan weer vol voor zijn kans bij Feyenoord te willen gaan in de voorbereiding op het komende seizoen 2024-2025.

Dat Slot inmiddels richting Liverpool is vertrokken maakt de kans volgens Benita niet kleiner dat hij komend seizoen in de selectie zit. "Natuurlijk weet hij hoe ik ben, wat ik kan en wat ik niet kan", begint Benita tegenover het medium. "Maar volgens mij komt er misschien een nieuwe trainer vanuit Praag had ik gezien, dus iedereen begint weer op nul. Iedereen moet weer zijn ding laten zien op de trainingen en dan kijken we wie er gaat spelen en wie er niet gaat spelen."

Zelf heeft Benita nog geen idee wat voor trainer Priske is, mocht de Deen inderdaad naar Feyenoord verkassen. "Ik heb geen idee wie dat is. Ik zag alleen zijn naam voorbij komen en dat was het ook. Ik zie aan het begin van het seizoen wel wie of wat", aldus de 20-jarige verdediger. "Nu even op vakantie en dan zien we in juli wel weer."

Poll: Verdient Mimeirhel Benita een kans bij Feyenoord 1?

Ja, omdat...

Nee, omdat...

Download de 1908.nl-app vandaag nog en mis nooit meer een moment van jouw club! De app is te verkrijgen in de Apple App Store (klik hier) en Google Play Store (klik hier).

Delen

Reacties

Hij een talentvolle vleugelverdediger is die best wel eens in de voetsporen van Geertruida kan treden.
Zeker een kans geven. Die verdient iedereen, dus ook hij. Kan hij zich bewijzen, door te laten zien in Kralingen dermate gegroeid is dat hij bij de selectie hoort. Zo niet, niet zomaar laten gaan, maar nog een verhuurperiode verhuren, want talentvol is Benita zeker. Hopelijk krijgt hij die kans, daarna is het aan hem....
De vraag is, “moet hij een kans krijgen bij Feyenoord 1”. Ik zeg ja (wat niet wil zeggen dat hij dus recht heeft op een basisplaats). Ik ga er vanuit dat Geertruida vertrekt en Pedersen daadwerkelijk terugkomt, net als Kasanwirjo. Daarnaast hebben we Bart nog. Pedersen is snel, maakt zijn acties, maar heeft (bijna) nul rendement. Kasanwirjo viel consequent door de mand en Nieuwkoop is een harde werker, maar geen topper, dus waarom Benita geen kans geven? Wieffer kreeg ook niet meteen de handen op elkaar, maar kijk eens waar hij nu staat. Er zijn meerdere spelers, die van ons Rotterdamse broertje kwamen en het bij ons goed gedaan hebben. Dus van mij mag hij zijn kans krijgen.
Dat door de mand vallen van Kasanwirjo is ook wel weer erg overdreven. Zo veel heeft hij nu ook weer niet gespeeld voor ons. Los van dat heeft hij een prima seizoen in Oostenrijk achter de rug.
Naja, als hij wel had overtuigd dan had je Nieuwkoop of Beelen niet hoeven halen afgelopen zomer. Als je na een halfjaar meteen wordt weggedaan, dan ben je best wel door de mand gevallen.
Denk niet dat hij klaar is. Als je van Excelsior bij Feyenoord een kans wilt maken heb je geluk nodig dat niemand voor je staat. Met Pedersen, Nieuwkoop en misschien Kasanwirjo heb je nog 3 namen die wel wat meer ervaring hebben. Daarnaast was Mimi geen speler die boven de rest van Excelsior uit steeg.
Pedersen zal wel weer doorverkocht worden, Nieuwkoop is echt een back up en Kasanwirjo inderdaad geen idee vind hem sws meer een cv dan een back. Mimi zou dan als 2/3e keuze op zowel links als rechtsback kunnen dienen.
Geertruida, nieuwkoop, Pedersen
Denk niet dat hij veel kans maakt.

Ik zou als Geert vertrekt ook een vervanger halen
Geertruida gaat weg, maar Kasanwirjo komt ook terug.
Die knuppel was ik helemaal vergeten.
Had de hoop dat hij zich door kon ontwikkelen met Kasanwirjo
Feyenoord wil Pedersen doorverkopen stond op deze site
Stel Hancko blijft, zou die op 0 beginnen?
Ja maar na 1 minuut niet meer. Dan zie je gelijk dat het je beste speler is.
Dat iedereen op nul begint is eigenlijk een uitspraak voor de buhne, want dat is gewoon niet waar. Spelers die al zijn afgeschreven worden heel vaak ook afgeschreven door de andere trainer. Zeker als die ook dezelfde lijn volgt.
Een kans in de voorbereiding prima, maar heel wat concurrentie op rechtsback.
Ben je het met hem eens @Vegheltje ? Haha, geintje he : )
Mijn geroep wordt dus wel naar geluisterd hier ;). Nee maar zonder dollen, ik vind dat hij gewoon mee moet draaien in de voorbereiding en dan gaan we het zien, als de trainer in hem gelooft, geloof ik er ook in. Hopelijk verrast hij ons allemaal in positieve zin!
Haha, uiteraard :)

Ben het met je eens; voorbereiding meedraaien en dan zien we het wel!
De zittende staf bepaalt wie aan de voorbereiding onder de nieuwe trainer begint, en iedereen die nog een doorlopend contract heeft zal daarbij de revue passeren.
Is gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord jammer genoeg. Jaartje Sparta of Willem 2 zal hem goed doen denk ik.
Ik heb m niet actief gevolgd, alleen de laatste wedstrijd tegen NAC gezien. Daar vond ik m één van de beste spelers.
Is mij totaal niet opgevallen als een van de beste spelers in die 2 wedstrijden. Deed het niet onaardig, maar zeker geen speciale dingen van hem gezien.
is er al iets bekend over wanneer de nieuwe shirts uitkomen?
Daar zijn wij altijd een beetje laat mee! Maand juni wordt niks want je hebt nog te maken met euro parcs... dat contact loopt volgens mijn nog tot 30 juni?