Calvin Stengs

De Feijenoorder

Stengs vertelt: "Anders zou ik nu niet de voetballer zijn die ik ben”

Van de redactie

In de zomer van 2023 werd bekend dat Calvin Stengs de nieuwe aanwinst van Feyenoord zou worden. Een rasvoetballer wiens technische vaardigheden op straat werden gesmeed. Een creatieve speler die het voetbalspel tot een waar genot maakt om naar te kijken. En een doorzetter die ondanks tegenslag nooit opgeeft.

Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, ging met de aanvallend ingestelde speler in gesprek, die met een dubbel gevoel terugkijkt op afgelopen seizoen. “Het was een goed seizoen, maar geen topseizoen; anders zouden we nu de schaal in handen hebben”, zo vertelt hij. De bekerfinale werd gewonnen en de tweede plek, en daarmee Champions League voetbal, werd veiliggesteld, maar toch knaagt het bij Stengs.

“Het is natuurlijk heel mooi dat we nu twee jaar achter elkaar op het hoogste podium spelen. Voor Feyenoord is dat lang geleden dat dit gebeurde. En hoewel we het seizoen toch met een tastbare prijs afsluiten, is het jammer dat we aan het begin van de competitie direct wat punten hebben laten liggen. We hebben goede wedstrijden gespeeld, mooi voetbal laten zien, alleen konden we daardoor de titelstrijd niet echt spannend maken. Dat is heel jammer.”

Jeugdjaren
Of het nu op straat was of op het voetbalveld, Calvin Stengs was daarna altijd bezig met de bal aan zijn voet. Als tienjarige belandde hij bij de jeugdopleiding van AZ. “Ik denk dat ik voor die tijd gewoon een jongen was die dol was op voetbal. Maar toen ik bij AZ kwam, begon het echt tot me door te dringen dat ik een profvoetballer kon worden. Naarmate ik ouder werd, kwam die droom steeds dichterbij.”

Toch verliep zijn reis niet geheel zonder hobbels. Bij de Onder-16 kreeg Stengs te horen dat hij niet met zijn teamgenoten de overstap naar Onder-17 mocht maken, maar nog een jaar in de Onder-16 moest blijven. “Ik bleef min of meer zitten. Dat was een grote teleurstelling. Ik was toen nog vrij klein en slungelig en ze dachten dat het beter was als ik fysiek nog wat sterker werd. Die beslissing viel me zwaar. Ik twijfelde zelfs even of ik moest doorgaan. Maar achteraf ben ik erg blij dat ik nog een jaar bij Onder-16 heb gespeeld. Ik had dat zowel fysiek als mentaal nodig. Anders zou ik nu niet de voetballer zijn die ik ben.”

Tekst: Ilona van der Werf

Lees het complete interview met Calvin Stengs in Hand in Hand. Verder in de nieuwste editie:

  • Bekerhuldiging op de Binnenrotte
  • Portret: Ryo Miyaichi
  • Spraakmakende columns
  • Hoe doen onze huurlingen het aan de Krommedijk?
  • De clubliefde van Michiel Kramer
  • Uitreiking Giovanni van Bronckhorst Special
  • Het verhaal achter de supportersactie ‘Willempie’
  • Vizier op Varkenoord
    En nog veel meerrr.....

Leden ontvangen Hand in Hand op de deurmat! Nog geen lid? Wacht niet en meld je hier aan!

hand-in-hand-stengs
Cover Hand in Hand

Delen

Reacties

Nog geen reacties