nec

VK Sportphoto

Opinie

Beoordeel de spelers voor de wedstrijd Feyenoord - N.E.C. (2-2)

Van de redactie

Feyenoord is het kalenderjaar 2024 in de Eredivisie met puntenverlies begonnen. In de eigen Kuip werd het 2-2 tegen N.E.C.. De Rotterdammers stonden tot de 45ste minuut met 2-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Arne Slot. Doelpunten aan Rotterdamse kant kwamen op naam van Javairô Dilrosun en Santiago Gimenez.

Beoordeel de spelers van Feyenoord voor de wedstrijd tegen N.E.C. via het onderstaande blok. Stemmen kan tot maandagmiddag 14:00 uur.

Beoordelingen Feyenoord vs NEC

Justin Bijlow Justin Bijlow
3,9
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
4,5
Gernot Trauner Gernot Trauner
5,2
David Hancko David Hancko
5,9
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
5,3
Mats Wieffer Mats Wieffer
5,9
Quinten Timber Quinten Timber
5,9
Javairô Dilrosun Javairô Dilrosun
5,6
Calvin Stengs Calvin Stengs
4,7
Igor Paixão Igor Paixão
3,9
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
5,1
Leo Sauer Leo Sauer
4,5
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
2,8
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
4,3
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
3,8
Thomas van den Belt Thomas van den Belt
4,0

Delen

Reacties

Hoe is het mogelijk dat een klein mannetje tussen twee grote mannen (Trauner en Hancko) kan koppen naar een ander mannetje dat helemaal vrijstaand kan scoren. De angel zit ‘m niet in de aanval, doelpunten zat, maar in de verdediging die veel te veel doelpunten tegen krijgt. Toch maar geen zonedekking meer? Of ligt het aan een gebrek aan communicatie? Geertruida haalt in ieder geval op geen haar na zijn vorm van het vorig seizoen.
Tot aan de 2-0 was het prima. Timber moet vervolgens de 3-0 maken, verzuimt dat, en je kunt er de klok op gelijk zetten dat hij dat aan de andere kant er in vliegt. Zelfs dan is er niets aan de hand, ware het niet dat je een draak van een tweede helft op de mat legt.
Het ontbreekt gewoon aan een Plan B. Een opportunistische speelwijze waarmee je tot kansen komt en waarmee je het publiek achter je krijgt. Een paar aanvallers erbij is leuk, maar als je vervolgens nog steeds oeverloos heen en weer gaat tikken op de middenlijn, schiet je daar ook niets mee op. Die bal moet zo snel mogelijk de 16 in.
Het geklaag van Slot over hoe makkelijk tegendoelpunten vallen begin ik ook een beetje moe van te worden. Jij bent de trainer, doe er iets aan. Train op de over mijn lijk mentaliteit dat die bal er echt niet in mag. Train op verdedigen in de kleine ruimte. Zet Geertruida op de bank als hij zo dramatisch slecht blijft. Minder lklagen meer actie!
Santi kan toch zo goed koppen? Waarom niet ouderwets hoge ballen voor de pot in 2e helft? Hancko mee naar voren. Buitenspelers trekken bij ons naar binnen en geven geen hoge voorzetten maar lopen in trechter. Makkelijk te verdedigen. Geen diepgang op vleugels a la Blinker Taument etc vroeger
Ik weet niet of Santi goed kan koppen. Heb hem ooit, in een van zijn eerste wedstrijden, een bal snoeihard tegen de touwen zien koppen, maar sindsdien staan me niet echt meer goede kopballen bij. Hancko kan het wel inderdaad, Wieffer ook, Geertruida ook. Die kan je allemaal in de 16 zetten en ballen naartoe lepelen. Ook als een buitenspeler naar binnen trekt kan hij nog steeds vanuit de tweede lijn die bal inbrengen, dan forceer je misschien nog iets. Nu staan ze een beetje vertwijfeld met de bal aan de voet te zoeken naar een afspeelmogelijkheid, om hem uiteindelijk naar een speler naast zich te passen.
Het heeft te maken met de instructie die spelers krijgen, als Slot tegen ze zegt dat ze die bal er gewoon in moete pompen, doen ze dat heus wel. Ik denk ook dat het gebrek aan rendement van de vleugelspelers te maken heeft met de hoeveelheid instructies die ze meekrijgen, dat de vrijheid die een vleugelspeler nodig heeft om impulsief dingen te doen een beetje doodgeslagen wordt door het tactiekboek dat Slot aan ze meegeeft.
Als je tactiek dusdanig is dat je altijd een overvol strafschopgebied van de opponent voor je ziet , dan ga je tegen counterzeperds oplopen. Tevens houd je zo de waarde van je aanvallers laag. Geen ruimtes. Je keeper uit de wedstrijd spelen door m als laatste man te laten spelen blijkt ook geen soelaas te bieden.
1e helft prima 2e helft drama , invallers stuk voor stuk drama , begrijp werkelijk niet hoe je het in je hoofd haalt om nieuwkoop terug te halen , die kan er geen klote van , ook bij Lingr zet ik mijn vraagtekens , v/d belt en beelen kan je voor de breedte halen maar maken je ook niet beter , eerlijk gezegd 90% van de aankopen niet goed genoeg
Wat een gratie , wat een souplesse en ideeën. Bagger 2e helft
Heeft Slot aan Hancko opdracht gegeven om de hele wedstrijd te wandelen?
Niet om aan te zien. Snel verkopen.
Het lijkt wel alsof iedereen alleen het laatste halfuur heeft gezien. Het eerste uur was bij vlagen goed. Helaas kopen we er niets voor.
Ongelooflijk, de eerste tegengoal uit een standaardsituatie. Er lopen 4 misschien wel 5 trainers en niemand is in staat dit eruit te halen.
Zo onmachtig, tempoloos. Je weet hoe de tegenstander in de Kuip gaat spelen en ook na de winterstop geen enkele verbetering.
Wat is het nut van zo’n trainingskamp.
standaardsituatie verdedigend lijken mij de verantwoordelijkheid van de Wolf, hij is toch "de trainer" daarvoor?