slot-stengs

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord laat dure punten liggen tegen NEC

Karst

Feyenoord hervat de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen NEC. De ploeg van Arne Slot kwam goed uit de startblokken, maar liet de Nijmegenaren weer terug in de wedstrijd komen. Een zwak Feyenoord kan in de tweede helft geen afstand nemen van NEC en verspeelt twee dure punten.

Feyenoord speelt met 2-2 gelijk in de eigen Kuip tegen NEC. De Rotterdammers starten overtuigend en komen snel op 2-0. Toch gooit de ploeg uit Nijmegen de handdoek nog niet in de ring. Feyenoord gaat slecht om met de gecreëerde kansen, iets wat NEC niet doet. Na twee schoten van NEC staat het 2-2 en krijgt Feyenoord een lastige tweede helft, waarin het niet meer weet te scoren. Het blijft 2-2 en Feyenoord ziet het gat met FC Twente krimpen tot slechts twee punten.

Hoge druk
Na een periode van lange en hoge druk van de Rotterdammers hangt de 1-0 in de lucht. NEC slaagt er niet in de bal langer dan vijf seconden in bezit te houden, en het team van Slot klopt nadrukkelijk aan de deur. Het Legioen hoeft dan ook niet lang te wachten op de voorsprong. Na 17 minuten krult Javairo Dilrosun de bal in de verre hoek. Het is de derde opeenvolgende keer dat de vleugelaanvaller tegen NEC weet te scoren.

Feyenoord domineert na de goal van Dilrosun. De Rotterdammers winnen elk duel op het middenveld en het is slechts een kwestie van tijd voordat het 2-0 staat. Het is dan ook Santiago Gimenez, die op aangeven van Mats Wieffer, zijn negentiende eredivisiedoelpunt van het seizoen maakt. Halverwege het seizoen blijft de Mexicaanse spits op koers om het record van Coen Dillen, met de meeste eredivisiegoals in een seizoen, te verbreken. 

Comeback NEC
Na de goal van Gimenez is de Rotterdamse storm iets wat gaan liggen. Feyenoord blijft dominant, maar speelt met minder intensiteit. Toch krijgt NEC het niet voor elkaar om de middenlijn over te steken. Timber moet vlak voor rust de Rotterdammers op 3-0 zetten, maar laat deze kans onbenut. In de blessuretijd van de eerste helft scoort NEC uit het niets de aansluitingstreffer. Ondanks dat de eerste helft bij vlagen weer ouderwets goed was van Feyenoord, blijft het ook ouderwets dat de eerste kans voor de tegenstander meteen resulteert in een doelpunt. Feyenoord gaat rusten met een 2-1 tussenstand.

Feyenoord komt zwak uit de kleedkamer. Na een goede eerste helft van de Rotterdammers, waar NEC niet in het stuk voorkwam, laten ze hun tegenstander toch weer in de wedstrijd komen. In de 53e minuut scoort NEC de gelijkmaker. De goal komt op naam van de man in vorm bij NEC, Magnus Mattson. Hij scoort zijn tiende doelpunt van het seizoen. Ondanks dat het pas het tweede schot van de Nijmegenaren is richting de goal van Bijlow, staat het 2-2.

Billenknijpen
Slot grijpt in de 63e minuut van de wedstrijd in. Bart Nieuwkoop en Leo Sauer komen het veld in. Zij vervangen Gernot Trauner en Igor Paixao. In de 71e minuut komt ook Ondrej Lingr erbij. De kleine Tsjech neemt de plaats in van Javairo Dilrosun. Met nog twintig minuten op de klok, begint het gemopper op tribunes duidelijk hoorbaar te worden. In de 80e minuut komen ook Luka Ivanusec en Thomas van den Belt binnen de lijnen. Zij vervangen Calvin Stengs en Quilindschy Hartman. De tijd begint nu echt te dringen voor de ploeg van Slot. 

Puntverlies
Feyenoord dringt aan en krijgt hier en daar nog wat kansen, maar helaas slagen de Rotterdammers er niet in om te winnen van NEC. Het gat naar koploper PSV is nu twaalf punten. Veel belangrijker is het gat richting FC Twente en AZ. De ploeg van Slot staat nog maar twee punten voor op FC Twente en vijf op AZ.
Volgende week speelt de ploeg van Arne Slot een uitwedstrijd tegen de zeventiende plaats, Vitesse.

Delen

Reacties

Hoeveel corners krijgen wij...
Elke tegen corner is gevaarlijk.
Daarop trainen loont, maar wij trainen op ren je rot...
Kijk naar PSV die hebben nog adem voor een leuke actie.
Laten we de mythe dat we zo'n goede verdediging hebben nu maar definitief begraven. We hebben een heel matige verdediging. Tegenstanders die 'overall' minder kwaliteit hebben, hebben aan 1 of 2 kansen genoeg voor minimaal 1 doelpunt, vandaag zelfs voor 2.
Ook het verondersteld dominante voetbal is (op dot moment) meer schijn dan werkelijkheid. Meestal wordt de bal rond gespeeld door de achterste 4 en schuift het elftal stap voor stap meters op. Op die manier worden de ruimtes steeds kleiner en heb je héél veel accuratesse en/of geluk nodig om er door het centrum tussendoor te voetballen. Acties op snelheid en techniek vanaf de flanken zie je dien ten gevolge ook niet of nauwelijks. Dilrosun en Paixião komen zo laat in balbezit dat ze 'tegendraads spelend' (linkspoot rechts, rechtspoot links) ook alleen nog maar naar binnen kunnen dribbelen als het daar dus al overvol is en er dus wederom niet of nauwelijks ruimte is. Je krijgt allicht wat meer ruimte als je de vleugelspelers 'klassiek' laat spelen: linkspoot links en rechtspoot rechts, maar dat wordt dan weer niet geprobeerd.
Vandaag waren de wissels van Slot ook onsamenhangend. In plaats van met een klassieke vleugelspitsbezetting te gaan spelen, leek het wel een soort god zegen de greep-beleid waardoor het voetbal er alleen maar slechter op werd.
Op deze manier ben je kansloos tegen PSV (of Twente) voor de beker en zeker ook tegen AS Roma en is die 'zekere' tweede plek een heel onzekere. Ik wil zeker niet de indruk wekken dat het nu in een keer helemaal niks is, dat is onzin. Maar 'de leiding' mag nu wel eens een keer héél kritisch in de spiegel kijken. En de concentratie van bevoegdheden bij 1 persoon die Algemeen en Technisch Directeur is, lijkt steeds meer een verkeerde keuze te zijn. Dat is niet verrassend en dat maakt het des te bedenkelijker.
Juist op het moment dat ik dacht dat Dilrosun wellicht enigszins last heeft van Kuipkoorts, scoort hij (zucht). Ik vond dat Feyenoord niet goed speelde, maar El Amahadi zei dat Feyenoord geweldig speelde. Omdat ik ervan uitga, dat hij het beter weet dan ik, zal ik mijn menig herzien: Feyenoord speelde GEWELDIG!!
STANDAARDSITUATIES:
Dit schijnt wel heel moeilijk te zijn! Zie de eerste goal van NEC. Grrrrrrr.... In de jaren '60 introduceerde Ernst Happel de het zone-verdedigen. Er stond toen wel een stelletje mannetjesputters in de defensie:
Israel, Laseroms, Romeyn enz. Misschien een idee om dit seizoen over te schakelen op man-op-man verdedigen.
TRAUNER. Het ziet er naar uit dat hij zijn beste tijd heeft gehad.
BIJLOW: Hij wil graag in Oranje, maar ik ving hem de laatste tijd niet echt overtuigend. Als je zo loopt te kloten bij de tweede tegentreffer, is het wellicht een goed idee om Wellenreuter een tijdje te laten spelen.
CONCLUSIE: Ontevreden en oppassen voor de tweede plek!
Het is wel heel raar om op jezelf te reageren, maar ik ben gewoon iets vergeten: Ook Geertruida levert al een flinke tijd niet. Hoewel ik vind dat Trauner zijn beste tijd heeft gehad, wil ik geen kwaad woord over hem haren. Hij is van enorme betekenis geweest voor de club. Verder vind ik dat iedereen die smerige kauwgom eens uit zijn bek moet vegen. Het staat echt idioot (vind ik) en er is een prima alternatief dat je nauwelijks ziet en gewoon kunt doorslikken.
Overigens speelt dit ook internationaal.
Sorry maar mogen we ook een keer kritiek hebben op Geertruida? Die is zo onwijs slecht al een wedstrijd of 10. Loopt elke keer overal behalve waar die moet zijn. En ook vandaag weer speelt ie ballen in op medespelers die allemaal te kort vallen of door de tegenstander worden opgepakt.
We hebben vaak dit soort wedstrijden gehad dit seizoen, je ziet het van mijlenver aankomen, kunnen geen potten breken.... We hebben een spelbepaler nodig die terug zakt lijnen uitzet en dit niet verwachten van je verdedigers. Koop een aanvaller van 2 meter die kopduels wint wanneer je de ballen erin wilt pompen (ala koeman tactic) nieuwkoop, ivanusec ziet er niet lekker uit Sauer verhuren laat minuten maken die is er nog niet klaar voor, één leuke wedstrijd tegen Sparta maar dat is het ook wel ..
Feyenoord doet PSV de titel hiermee kado.
Je moet de in eerste helft al ruim afstand nemen van NEC.
Maar blijkbaar dachten ze er makkelijk over om het in de 2e helft “even te doen”.

Dit is het resultaat.

Geen creativiteit en een inspriratieloos Feyenoord.
Die hebben we al cadeau gegeven na Sparta en Fortuna
Wat hebben ze in Marbella gedaan??? Heel de dag aan de sangria gezeten???
Ja, een betaalde vakantie wil ik ook......
Lamlendig tikke terug en breed. Wat een hemeltergende inzet en concentratie. Wanvertoning . Hebben denk ik vakantie gevierd ipv de puntjes op de ï te zetten ,
Lekker negatief allemaal. Het slaat natuurlijk nergens op dat het kort voor rust geen 3-0 is. NEC is twee keer in de zestien geweest.

Wat me wél veel zorgen baart, is dat Slot het zelf kapot gewisseld heeft. Het leek de laatste fase echt he-le-maal nergens naar…
Timber speelt goed en maakt toch weer een dikke overtreding net voor de rust.
De verdediging was er weer niet. Paixao weer verkopen s.v.p. we missen kwaliteit op de flanken. Ook Sauer bracht het niet. Wat heeft het trainingskamp voor effect gehad???
Het enige 'positieve' hieraan (zo kijk ik altijd maar) is dat we wellicht de markt weer op gaan
Dat hoop ik ook deze mening deel ik dus ook
Het is een grote schande dat je met zoveel kansen voor en zo weinig tegen het voor elkaar krijgt om 2-2 in je eigen Kuip te spelen tegen een onthutsend zwak NEC.
Ga je schamen, ge heel hard nadenken, ga meer lef tonen en ga keihard aan de slag, anders heb je eind van het seizoen niet eens plek twee te pakken!!
Is dat je verwachting,verdedigent mag er dan ook wel wat bij,want om maar een voorbeeld te noemen fie Nieuwkoop kan echt niet meer!!
Dan mogen ze er vanavond al wel mee bezig gaan,mag wel haast bij geboden worden!!
Wat een zielige k#t wanvertoning zeg : datveeuwige tikkie breed , tikkie terug. Geen diepgang of creativiteit. Iedereen trekt naar binnen. toe. Als je zo lamlendig / hemeltergend slecht speelt , dan verdien je hef om als 5e te eindigen!
Waar heb ik nou naar zitten kijken 2de helft.... Jezus... we gaan weer verder op zelfde voet als voor de winterstop.... ze hebben geen idee ... vooral achterhoede moet het spel maken 30 min lang...?! Niemand die initiatief neemt pfff Kokcü mis je hier echt met dit soort duels
Niet scherp achterin, gemakzuchtig bij 2-0, daarna weinig gecreerd...
Dramatische wedstrijd, waar is toch op getraind op vakantie in Spanje? In ieder geval niet op kansen creëren en afronden, waarschijnlijk meer op eindeloos rondtikken en lijndribbel. Dat in combinatie met de laagste werklust van Nederland, dan is het knap dat je nog altijd 2e staat, maar dat gaat niet lang meer duren.
Nooit geen Nieuwkoop meer
Alleen Timber en Wieffer waren redelijk
De rest drama
Plek 2 gaat nog heel moeilijk worden
timber heeft ook je de kop gekost door zijn missers.
Wat een wanvertoning zeg,en dan bijvoorbeeld nog een nieuwkoop inbrengen alleen omdat je aanvallend gewoon niks meer op de bank hebt zitten erg triest!!
Schaam je godverredomme kapot, weer 0 tempo