bijlow

Bijlow: "Het is een beetje ons verhaal dit seizoen"

Feyenoord heeft zondag in de eigen Kuip tegen N.E.C. dure punten verspeelt tegen de Nijmegenaren. Ondanks een dominant Feyenoord in de eerste helft waarbij de ploeg van Arne Slot met 2-0 de rust in leek te gaan, lieten de Rotterdammers N.E.C. uiteindelijk terugkomen tot 2-2 en waren niet meer bij machten om de overwinning binnen te slepen. Een teleurgestelde Justin Bijlow stond na afloop tegenover ESPN.

"Ik denk dat we de eerste helft heel goed spelen", begint Bijlow. "Met hoge intensiteit, energie en veel druk op de bal en 2-0 voor. Toen was er weinig aan de hand. Ik denk dat we hun energie geven om nog in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 weg te geven uit een standaardsituatie, alweer. Dat is we een beetje het verhaal van heel dit seizoen", aldus de doelman van Feyenoord. Bijlow neemt de gelijkmaker van N.E.C. zichzelf kwalijk. "Uiteindelijk maken ze 2-2 en die moet ik gewoon pakken, heel simpel. Laat ik daar duidelijk over zijn. Daarna wordt het gewoon heel moeilijk als zij met hun elven voor de pot gaan hangen. Het is klote."

Feyenoord kon in de tweede helft niet echt meer een vuist maken en grote kansen creëren, ondanks de aanvallende wissels van Arne Slot. "Ik denk dat we nog wel een paar keer gevaarlijk voor de goal werden in de kleine ruimten, maar ja, dan valt hij net niet goed voor ons", stelt Bijlow. "Het is een beetje het verhaal van ons dit seizoen. We spelen goed, maar maken de kansen niet af of krijgen uit het niets een goal tegen. Door kleine momenten komt de tegenstander vaak terug in de wedstrijd, net als vandaag. Die gelijkmaker had ik gewoon moeten pakken."