bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow: "Het is een beetje ons verhaal dit seizoen"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondag in de eigen Kuip tegen N.E.C. dure punten verspeelt tegen de Nijmegenaren. Ondanks een dominant Feyenoord in de eerste helft waarbij de ploeg van Arne Slot met 2-0 de rust in leek te gaan, lieten de Rotterdammers N.E.C. uiteindelijk terugkomen tot 2-2 en waren niet meer bij machten om de overwinning binnen te slepen. Een teleurgestelde Justin Bijlow stond na afloop tegenover ESPN.

"Ik denk dat we de eerste helft heel goed spelen", begint Bijlow. "Met hoge intensiteit, energie en veel druk op de bal en 2-0 voor. Toen was er weinig aan de hand. Ik denk dat we hun energie geven om nog in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 weg te geven uit een standaardsituatie, alweer. Dat is we een beetje het verhaal van heel dit seizoen", aldus de doelman van Feyenoord. Bijlow neemt de gelijkmaker van N.E.C. zichzelf kwalijk. "Uiteindelijk maken ze 2-2 en die moet ik gewoon pakken, heel simpel. Laat ik daar duidelijk over zijn. Daarna wordt het gewoon heel moeilijk als zij met hun elven voor de pot gaan hangen. Het is klote."

Feyenoord kon in de tweede helft niet echt meer een vuist maken en grote kansen creëren, ondanks de aanvallende wissels van Arne Slot. "Ik denk dat we nog wel een paar keer gevaarlijk voor de goal werden in de kleine ruimten, maar ja, dan valt hij net niet goed voor ons", stelt Bijlow. "Het is een beetje het verhaal van ons dit seizoen. We spelen goed, maar maken de kansen niet af of krijgen uit het niets een goal tegen. Door kleine momenten komt de tegenstander vaak terug in de wedstrijd, net als vandaag. Die gelijkmaker had ik gewoon moeten pakken."

Delen

Reacties

Waardeloze keeper. Een rolletje en als iemand van mijn leeftijd (AOW) er naar toe.
Joh geen wonder dat NEC bloed ruikt....
Het wordt tijd voor Micky van Sas of Manou Berger
Het is een beetje jouw verhaal, loser. Wellenreuter op doel vanaf nu graag. Pusic terug halen en Nieuwkoop Geertruida en Giminez verhuren aan Fc Dordtrecht. Hartman is alleen maar met randzaken bezig. Trauner kan maar 30 minuten. Man,man,man hoe kun je de boel verkloten. Pedersen nooit moeten verkopen. Wanbeleid. Eerst al de pleisters van die neuzen afhalen en Hartman naar de kapper sturen en zijn haren weer netjes in een scheiding. Randzaken zijn blijkbaar belangrijker dan het voetbal.
Misschien is niet zo klootzakken achterin en wat meer van afstand schieten dan denken dat je FC Barcelona ben en beide doelpunten had Bylow moeten hebben.
Klopt. Maar jij heb vandaag waardeloos gekeept.
Het is een beetje VEEL "ons verhaal dit seizoen". De hosannastemming en de vluchtheuvel van zoveel goede statistieken, mogen nu wel in de vuilnisbak. Het is tijd voor verantwoordelijkheid nemen en echte zelfkritiek en niet meer de houding van "Goh wat jammer want eigenlijk spelen we heel goed". Dat is namelijk gewoon niet zo.
Energie zie ik bij jou niet Bijlow.
Iedere opbouw van achteruit via Bijlow duurt minuten.
Maakt schijnbewegingen en als iedereen gedekt staat, speelt hij de bal.
Beetje flauw om daar één speler op aan te spreken. Het achterin rondspelen en dan langzaam meters naar voren maken is tot cult verheven en dat begint bij de trainer-coach.
Mee eens. Daar komt nog bovenop dat die voorspelbare trage ’opbouw’ veel tijd kost, tijd die je na de 2-2 goed had kunnen gebruiken. Dat je dit af en toe doet is oké, maar het gebeurt vrijwel elke keer en veel ruimte wordt en dan niet meer gecreëerd blijkt zo langzamerhand. We doen het ook na na zo ongeveer elke afgeslagen aanval … balletje terug om in balbezit te blijven en vervolgens opnieuw langzaam ’opbouwen’; totaal geen verrassingen, iedere tegenstander stelt zich erop in. Daarom is een speler als Minteh zo belangrijk voor dit Feyenoord, in z’n eentje zorgt hij voor meer paniek in iedere defensie dan heel Feyenoord gisteren. Goed voetballen heeft geen enkele zin als je uiteindelijk geen grote kansen creërt.
En daar gaat het juist om, scheppen van kansen en vervolgens goed afwerken. Leer eens tussen de palen te schieten in plaats van hoog over. Verwachten ze soms dat er een kopmeeuw omlaag duikt om die ballen erin te koppen?
Op papier zo'n goeie verdediging en geen wedstrijd zonder tegendoelpunten!
Papier is geduldig. De werkelijkheid is dat het een goede verdediging LIJKT maar dat dus niet is.