berghuis

VK Sportphoto

Nieuws

Berghuis: "De media hebben het lekker aangewakkerd"

Van de redactie

Steven Berghuis was voor het eerst terug in een volle Kuip. Vanaf de tribune kwamen er diverse fluitconcerten en zo nu en dan een spreekkoor richting de aanvallende middenvelder. In gesprek met ESPN had hij harde woorden over voor de media in Nederland, die volgens hem veel te veel onrust onnodig hebben aangewakkerd.

Het was een roerige week voor Berghuis. "Ja, dat besefte ik wel ja, de media hebben het lekker aangewakkerd. Ik heb hele verstandige mensen gehoord zoals onze trainer en de trainer van Feyenoord, maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. Dan bedoel ik bijvoorbeeld René van der Gijp, dan begin ik met de domste eigenlijk, de dingen die hij zegt in de uitzending. Het Algemeen Dagblad, waar denk ik hele verstandige mensen werken met een gezin en kinderen, maar die het dan verstandig vinden om een foto van mij, schreeuwend in een Ajax-shirt op de cover te zetten. Zal dat helpen denk je, bij al die mensen die die cover zien? Zeker in Rotterdam," begint Berghuis. 

De berichtgevingen hebben niet alleen hem geraakt. "Deze week heeft veel impact gehad, ook op mijn familie. Deze mensen moeten gewoon eens nadenken voordat ze wat zeggen. Als je vandaag ziet in het stadion, was prima! Wat fluiten, wat spreekkoren, maar verder niks. Al die mensen worden zo opgehitst door wat er in de media gezegd wordt. Ik snap dat er rivaliteit is en dat mensen niet blij zijn met mijn stap die ik gezet heb, dat snap ik, maar er komen zoveel domme mensen aan het woord in de media. Waarom moeten ze al die bewoordingen gebruiken zoals 'Het is een wedstrijd van leven of dood' met een foto van mij erbij, waarom?"

In het stadion had hij er geen last van. "Als je op het veld staat, geniet je. Ik vond het een mooie wedstrijd. Een beetje vijandig naar mij, maar dat is prima."

Delen

Reacties

Klopt met name die tokkie zender sbs 6 met vandaag insite doen er alles aan om de boel op te hitsen, wat zullen ze teleurgesteld zijn dat alles normaal is verlopen zonder rellen, Derksen, vander Gijp, die andere twee Sneyder en van der Meyde zijn nog te dom om uit hun ogen te kijken, alles ophitsen en natuurlijk negatief over Feyenoord.
Niet druk over maken mensen, doordat Feyenoord Berghuis heeft verkocht staan we nu ook op dit niveau.
Weten de mensen eigenlijk wel wie we voor dat geld van hem allemaal gekocht of gehuurd hebben vorig jaar
Hopen dat deze onzin gauw over is. Vooral mooi natuurlijk als we dit jaar gewoon boven hem eindigen, maar verder wens ik hem veel succes. Hopelijk wint ie nog een prijsje met Oranje!
Steven bergneus kan alleen maar janken, als je naar de aartsvijand verkast dan kan je dit verwachten.
Welkom in de grote mensenwereld steven bergneus.
Grote mensen wereld waar mensen worden bedreigd om een overstap, er zijn debielen die hem zn hersens zouden inslaan als ze de kans kregen. Volgens mij is dat volledig het tegenovergestelde van grote mensen wereld. Droeftoeter
Aangezien je jezelf Jr. Noemt en spelers heel kinderachtig niet bij hun eigen naam noemt, heb je nog geen flauw benul wat de grote mensen wereld inhoudt.
Berghuis naar Ajax kan niet volgens veel supporters hier. Oké dat kussen van het logo had hij beter niet kunnen doen, want dat was alleen toneel. Maar als Twente dan Zerrouki niet wil laten gaan, dan is de wereld te klein. Hoe inconsequent kan je zijn…..
Lekker janken Steef. Je maakt de meest beladen stap in jaren. Je hebt de club en de supporters enorm vernederd en voor de gek gehoudrn met dat gekus van ons logo. Heel logisch dat de media dit oppakt. De supporters zijn boos op jou en om jouw stap. Niet omdat de media het aandikt. De media anticipeert op wat er speelt, en dit speelt momenteel.

Jij wilde deze stap maken. Grote jongen zijn, zoals je zelf altijd zegt.
Ik heb hem anders niet zien janken hoor. Hij had groot gelijk met zijn opmerkingen. Het is ontzettend primitief dat zo’n jongen van alles over zich heen krijgt. Mensen die dat doen maken het voetbal kapot.
Bedankt voor de assist door je prima foute pass!
Geen speld tussen te krijgen. Absoluut waar.

Van te voren werd er ook gedaan alsof het stadion vol zou zitten met kannibalen of wilden ofzo, dat sloeg ook nergens op.
We moeten gewoon met z’n allen een beetje normaal doen.
Precies, ik was het dan ook roerend met Stefan Berghuis eens.
Heeft 90 minuten lang in de middencirkel gestaan. Bange poeperd.
Blijft gwn een prima gozer ondanks dat ie naar 020 is gegaan!
Hij zegt eigenlijk alleen maar goeie dingen.Het is idd de.media die.het aandikt....waarom? Sensatie zucht...? Blaas.het niet op.
Voor de rest....ESPN, wat een treurige beelden.Nog nooit van afstand bestuurbare camera's gehoord? En die camera's die altijd op de oude eretribune staan? Die liepen ook gevaar ? Treurig. Ik kijk liever tegen een.paar van die palen aan als dat ik thuis met een verrekijker die wedstrijd moet volgen....schandalig.
Gewoon een reëel verhaal en genuanceerd. Ik vond dat hij het goed verwoordde en gelijk heeft; het is nu 1,5 jaar geleden. Volgens mij is iedereen er nu wel aan gewend. De spelers zélf hebben er geen moeite mee...
Sorry ben nog steeds emotioneel ervan dikke tranen gelaten....

Ja tuurlijk mooi en goed interview, echter denk ik dat je van te voren weet welke stap je maakt. En dat je ook weet welke fans er zitten en hoe die reageren op een stap van Feyenoord naar Ajax....

Dan moet je niet zielig voor een camera gaan zitten janken. Nogmaals sorry dat is hoe ik erover denk. Verder prima speler met grote kwaliteiten. Maar vind dit interview een beetje zielig
Berghuis heeft hier gewoon gelijk hoor.
Ik vond het een ijzersterk verhaal. Geen enkele overstap geeft mensen het recht om zo over wie dan ook te praten. Als je dan op internet mensen ziet die zijn shirt in de brand willen steken met hem erin, dan zijn dat de hersenloze types die we kunnen missen als kiespijn.

Fantastisch hoe in het stadion op hem gereageerd werd. Uitfluiten, spreekkoortje, hoort erbij. Maar dat is het dan. Super toch?
Mee eens...uiteraard vervelend dat je dit moet mee maken...maar je weet dst dit gast gebeuren. Je bent aanvoerder, belangrijkste speler van onze club...kust het logo wanneer je scoort en gaat dan dan naar de aartsrivaal.....doe nu niet net als alsof het niets is, zeker voor bepaalde supporters...dit kan je verwachten...het is niet goed te keuren maar je weet dat het gebeurd
Dat het niet goed te keuren is, maar toch gebeurt, is toch genoeg reden om het zo in een interview even duidelijk aan te kaarten? Eerlijk gezegd hoop ik dat het sommige figuren de ogen opent. Die hebben vast ook een oma...
Dus dit is precies wat ik bedoelde....

Nogmaals dat deze gozer veel voetbal talent heeft is duidelijk dat je je carrière vormt is ook duidelijk.

Is het goed te keuren, nee absoluut niet, maar hij maakt zelf deze keuze.

En ja ik hoop ook dat dit de ogen opent van de domme mensen. Dat Jinek haar opmerking maakt is meer een spreekwoordelijk iets. Dat een foto van hem gebruikt wordt in een krant terwijl hij het Ajax shirt draagt.... Dat zien we toch ook op tv....

Dat vond ik een trieste deel van het interview, nogmaals nee mag niet goed gevonden worden
Dat is zo. Ik heb de covers van het ad teruggekeken, maar kon niet vinden waar hij op doelde.
Prima reactie van hem. En hij heeft ook
gewoon gelijk. Ik was ook pissig toen ie naar 020 vertrok, maar om hem en zijn familie te bedreigen gaat natuurlijk veel te ver! Die gozer is al 1,5 weg, niet meer bezig zijn en ons focussen op onszelf! We hebben nog veel te winnen dit seizoen! 💪🏼
Hele goede reactie.
Ook als een grote ht gefluit en gejoel geincasseerd.
Jammer dt hij het verkeerde rood-wit aanheeft tegenwordig
Mag ook niet dit soort dreigementen enzo zeker niet naar familie van.... Mogen we nooit goed keuren
Heel sterk interview van hem. En gelukkig was dat het beste dat ie heeft gedaan vandaag.
Behalve dan de voorassist op Paixao
Nou, die voorassist van Berghuis vond ik anders ook wel erg prettig!
Wijze woorden. Media balen dat er niks gebeurt is volgens mij.
Ook Ajax hoopte dat deze wedstrijd niet zou worden uitgespeeld. Met de logische straf die dat voor Feyenoord zou hebben opgeleverd. Die lol is ze in ieder geval niet gegund.