slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Er zijn meer teams die wij in de gaten houden"

Van de redactie

Feyenoord heeft een overwinning in de Klassieker laten lopen. Arne Slot zag zijn team voor rust op een 1-0 voorsprong komen tegen Ajax, maar Feyenoord verzuimde na rust de overwinning over de streep te trekken. In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan tevreden te zijn met de inzet van zijn ploeg. 

Tien minuten voor tijd kreeg Santiago Giménez een grote kans. "Dat was ontzettend jammer, geweldig uitgespeeld. Hij heeft hem al een aantal keren gemaakt voor ons, maar helaas pakte de keeper hem."

"De eerste helft was denk ik heel agressief en goed, vanuit ons perspectief gezien gewoon heel fanatiek druk zetten en daar staan we ook bekend om. Dat verwachten de mensen van ons en dat hebben we ook geleverd. Ik vond ook het eerste kwartier na rust nog, daar hebben we drie of vier omschakel momenten met het schot van Danilo, het schot van Kökcü en Szymanski, maar dan is er een fase van tien minuten waarbij hun wel een aantal keren ons middenveld oversteken waarin het lijkt alsof we vermoeid zijn, maar na de 1-1 zijn we weer volop bezig om de 2-1 te maken. Ik denk dat wij in de eindfase nog vol voor de winst zijn gegaan, maar dat is helaas niet gelukt," analyseert Slot over het duel.

"Ik denk dat wij hun vandaag constant op hun helft hebben geprobeerd vast te zetten, op tien minuten na en toen viel de 1-1. Die goal zag je op dat moment wel een beetje aankomen," aldus Slot.

De ploeg uit de hoofdstad is niet de enige waar Feyenoord naar kijkt in strijd om de titel. "De media zijn over het algemeen Ajax-gerelateerd, dus ja, wij staan vijf punten voor, maar er staan ook nog een aantal ploegen tussenin. Nee, dit is een hele grote Calimero opmerking, haha. AZ, PSV en Twente zitten er ook nog tussen. Tuurlijk kijken we naar Ajax dus dat is een hele grote concurrent van ons, maar er zitten nog meer teams in die wij ook zeker in de gaten houden."

Delen

Reacties

Nog geen reacties