Bernard Schuiteman | Afbeelding via freshfocus

Nieuws

Bernard Schuiteman nieuwe technisch directeur FC Den Bosch

Van de redactie

 Bernard Schuiteman stopt als scout bij Feyenoord. FC Den Bosch heeft Bernard Schuiteman voor minstens twee seizoenen aangesteld als hoofdverantwoordelijke voor de voetbaltak van de club. De Nederlander is nu nog Head of European Recruitment bij Urawa Red Diamonds in Japan, met wie hij afgelopen zomer de Aziatische Champions League won. Schuiteman begint op 10 april aanstaande aan zijn klus als technisch directeur bij de Bossche eerstedivisionist. Dat meldt FC Den Bosch dinsdagochtend via de clubwebsite.

Schuiteman wordt bij FC Den Bosch verantwoordelijk voor alle activiteiten op het sportieve vlak en voor de sportieve koers van de club. Waarin het betaald voetbal, de scouting, de jeugdopleiding en de aansturing van de staf binnen deze werkzaamheden vallen. Tot de kerntaken van Schuiteman behoren de samenstelling van de A-selectie en het in goede banen leiden van transfers. Schuiteman, die een jarenlange ervaring in scouting en recruitment heeft, gaat zich daarnaast bezighouden met het ontdekken en (door) ontwikkelen van talent en de instroom van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste team.

Schuiteman speelde tussen 1995 en 1999 als verdediger voor Feyenoord. Na zijn carrière werd hij onder meer hoofdscout bij FC Twente, Rapid Wien, Manchester United en Wolverhampton. Momenteel voert hij ook Europese scoutingswerkzaamheden uit voor het Japanse Urawa Red Diamonds, waar Feyenoord nog altijd een samenwerking mee heeft. Schuiteman hield zich in de afgelopen periode samen met Mark Ruijl bezig met FC Dordrecht, waar Feyenoord een succesvolle alliantie mee heeft. 

Delen

Reacties

het is hem gegund , succes met je nieuwe club om over een paar jaar terug te keren met de nodige ervaring
Nou, promotie 🤔 Al wordt hij daar TD, ik vind het nou niet echt een promotie.
Toch wel hoor. TD is weer een volgende stap na scout geweest te zijn. Het is juist goed om het vak van TD bij een kleine club te leren en dat is mooi voor zijn carrière. Wie weet kan hij op termijn als TD naar Feyenoord.
Wordt van nog twee andere clubs TD 🥈
Veel succes bij je nieuwe club Bernard.
Tijd om minimaal 2 nieuwe scouts aan te trekken dus.
Had hij niet bij ons TD/tm kunnen worden? Leek mij een succesvolle scout met de benodigde ervaring. Waarom is er gekozen voor Goes ipv iemand uit de eigen organisatie?
Eigenlijk hadden ze dus jou moeten kiezen begrijp ik..........
Beter Jelle Goes dan Alex Kroes...😁