bijlow-1

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow geniet tijdens CL-debuut: "De ambiance in het stadion was geweldig"

Stan

Justin Bijlow, die pas afgelopen weekend terugkeerde in de basis van Feyenoord, beleefde woensdagavond tegen SS Lazio zijn debuut in de Champions League. In gesprek met Ziggo Sport geniet de 25-jarige doelman zichtbaar van zijn langverwachte entree in het Europese toernooi en het spel van zijn ploeg. 

Een stralende Bijlow zag dat de interactie tussen publiek en spelers in De Kuip tegen Lazio weer uitstekend was. "Ik denk dat het een hele mooie avond was, de ambiance in het stadion was ook geweldig. Dat komt denk ik ook mede door ons, omdat wij heel veel energie en goed voetbal op het veld hebben laten zien. Dus ja, genoten."

De sluitpost zat tijdens het Champions League-avontuur van 2017 al bij de selectie, maar speelde vanwege blessureleed woensdagavond pas zijn eerste duel in het miljoenenbal. "Dat komt nu eigenlijk pas. Voor de wedstrijd probeer je je daar nog een beetje van af te sluiten, maar het is natuurlijk prachtig dat je in de Champions League mag voetballen en ik ben blij dat ik vandaag mijn debuut heb mogen maken."

Ondanks dat Bijlow de eerste helft weinig te doen, had hij heeft zich dan ook absoluut niet verveeld. "Nee hoor, want je weet in de Champions League en tegen een ploeg als Lazio moet je constant scherp zijn. Zeker als je slordig bent, dan kunnen ze er uitkomen. Dat is gelukkig beperkt gebleven. Maar nee, saai was het zeker niet."

Gimenez
Ook Bijlow zag vanuit zijn goal hoe Santiago Gimenez twee keer trefzeker was tegen Lazio. De doelman kent de kwaliteiten van de Mexicaan. "Bij mij scoort hij nooit", grapt de goalie. "Santi is natuurlijk een fantastisch spits en hij heeft geweldige loopacties, dat bewijst hij keer op keer. Hij zit er lekker in, ik hoop dat hij dit doorpakt tot het einde van het seizoen."

Op de training springt Gimenez er samen met Ayase Ueda uit wat betreft het afmaken van kansen, merkt Bijlow op. "Je ziet wel dat hij andere kwaliteiten heeft dan anderen, maar ik moet zeggen dat Ayase ook aardig kan afmaken. Ik denk dat we twee goede spitsen hebben en dat is goed voor het team."

Delen

Reacties

Nog geen reacties