bijlow-vs-gae

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow hoopt op EK: "Nog vier wedstrijden om aan te sluiten"

Karst

Justin Bijlow maakte na anderhalve maand blessureleed zijn rentree onder de lat. De doelman heeft daarmee nog vier wedstrijden te gaan voor het EK om zichzelf te bewijzen en een plek te heroveren in de 26-koppige selectie van bondscoach Koeman. Na afloop van het gewonnen duel met Go Ahead Eagles toont Bijlow, tegenover ESPN, zich veerkrachtig: "Daar ga ik volle bak voor."

Justin Bijlow stond na anderhalve maand weer onder de lat voor Feyenoord en was blij weer terug op het veld te staan. Hoewel de doelman niet de nul hield bewees hij wel zijn klasse met een prachtige redding in de tweede helft. Na afloop van de save trok Bijlow even met zijn gezicht. "Ik heb twaalf weken geen wedstrijd gespeeld dus ik moest me volledig uitstrekken. Dat is niks", zegt de 26-jarige doelman. "Deze wedstrijd had ik geen fysieke klachten. Op het einde waren het veel lange ballen en dat was weer even wennen. Voor de rest voelde het top." 

Uitwedstrijden in Deventer zijn niet gemakkelijk, zo gaf Slot al aan voor de wedstrijd. Ook Bijlow deelt die mening. "Go Ahead Eagles is altijd een lastige pot en na de 1-3 is het gewoon de wedstrijd uitspelen. We proberen vaak op te bouwen, maar soms zette Go Ahead Eagles ons vast en dan moesten we de lange bal spelen. Daar moesten we balans in vinden en de goede keuzes maken. Met Ayase voorin kan ik gelukkig beide opties kiezen."

Begin februari verliet Bijlow in tranen het veld: weer een blessure. "Het was mentaal een zware klap. De eerste twee weken waren echt moeilijk", blikt Bijlow terug. "Ik mocht toen niks. Ik zat in een brace en dat was een lastig tijd. Mijn familie, vrienden en de club trokken mij er doorheen." Gelukkig is Bijlow op tijd herstelt van zijn blessure en is de EK-droom van de Feyenoord-doelman nog springlevend. "Ik hoop dat deze vier wedstrijden genoeg zijn om aan te sluiten bij de EK-selectie. Daar ga ik volle bak voor."

Delen

Reacties

Hij had zijn "oude vorm"al gelijk te pakken....Bij de eerste goal zag hij er wederom zoals altijd er niet goed uit. Het spel vertragen is zijn handelsmerk ( het gaat allemaal te snel voor haar) uitkomen ? Het liefst niet of weinig....Spelhervatingen veder dan 20 meter....Dramatisch. 95% word gelijk ingeleverd. Daarom is er ook nooit of te nimmer interesse voor hem.
Je loopt echt dingen te zoeken. De verdediging, met name Geertruida, laat het afweten maar jij schuift het doodleuk af op hem. Daarnaast snap je duidelijk niets van onze speelstijl. Dat wat jij treuzelen noemt is bewust; je lokt de tegenstander om druk te zetten zodat jij vervolgens gebruikt maakt van de ontstane ruimtes om er onderuit te voetballen.
Uiteindelijk fysiek onbetrouwbaar. Verkopen zodat hij kan cashen en Wellenreuter 1e keeper kan worden.
Tuurlijk Bijlow weer onder de lat, en terecht. Laten we niet doen of hij minder is dan Wellenreuther. Speelt de bal beter uit, maar boven alles is hij 1e keeper en verdient de kans zich te laten zien voor EK. Wellenreuther hebben we nu wel genoeg gezien en die gaat toch weg.
Dit wordt wel verwarrend, als hij de rest v/d wedstrijden blijft staan. Nu word ik helemaal nieuwsgierig naar wat er volgend jaar de bedoeling is. Het meest voor de hand liggende lijkt me nu, dat Justin op een vertrek aast, en Timon bepaalde toezeggingen heeft gehad voor volgend seizoen. Het kan ook andersom zijn. Maar dat Bijlow zijn horizon wil verbreden als de mogelijkheid komt, is geen geheim.
Dit zou ook nog kunnen wat je hier zegt, maar ik denk juist dat Wellenreuther heeft gezegd dat hij weg wil.
Verder keepte Bijlow gewoon goed.
Feyenoord kan Wellenreuther niet laten gaan, Voordat er zekerheid is over, dat Justin blijft. Het kan idd zo zijn, dat dit achter de schermen allemaal al lang en breed geregeld is. Ik weet ook niet of er veel belangstelling voor Justin is. Normaal zou ik zeggen van wel, maar door die laatste blessure twijfel ik nu. Van mij mag Justin heel z'n carriere bij ons blijven, maar als het Timon wordt is het ook goed. Het is wat verwarrend nu, maar uiteindelijk houden we in elk geval een goede keeper over. Als ze allebei weggaan, ga ik me pas zorgen maken.
Overdreven titel, zo zei hij het niet.