bijlow

Nieuws

Bijlow: "Ik ben ambitieus, dat heb ik altijd gezegd"

Van de redactie

Justin Bijlow werd het afgelopen seizoen opnieuw geteisterd door een vervelende blessure. In de slotfase van de competitie was de doelman van de Rotterdammers op tijd fit en mag zo goed als zeker mee naar het EK in Duitsland met Oranje. Voetbalzone sprak de 26-jarige doelman over de periode met Arne Slot, het komende EK en zijn toekomst.

Tijdens het uitduel tegen AZ op 4 februari begin dit jaar slaat net noodlot opnieuw toe voor de doelman van Feyenoord. Bij het trappen van de bal schiet de pijn in de kuit. "Of ik gelijk wist dat het fout zat? Ja, tuurlijk. Als je die blessure ooit hebt gehad, dan weet je dat het geen fijn gevoel is. Je weet gelijk hoe laat het is", aldus Bijlow. Onder applaus van zowel het uit- als thuispubliek verlaat Bijlow met hulp van twee mensen van de medische staf geëmotioneerd het veld. "Of de moed mij weleens in de schoenen zakt als ik geblesseerd raak? Ja, tuurlijk. Dat zagen jullie ook allemaal wel, denk ik. Maar wat ik zeg: zodra je weer een beetje bezig mag zijn weet je waarvoor je het doet. Dan gaat het vanzelf weer."

Na tien weken revalideren maakt de 26-jarige international zijn rentree in de goal tijdens het uitduel tegen Go Ahead Eagles, vier wedstrijden voor het einde. Slot gunt Bijlow speeltijd om zichzelf zo in de kijker te spelen voor het EK met Oranje. "Ik ben hem dankbaar dat ik de laatste vier wedstrijden mocht spelen", aldus Bijlow. Het vertrek van de coach, die komende zomer start bij Liverpool, kwam voor de selectie niet als een grote verrassing. "Het kwam natuurlijk uitgebreid in de media. Later vertelde hij al snel in de groep dat het nieuws waar was en dat het op gang kwam. Het was geen verrassing meer dat het uiteindelijk rondkwam. Hij heeft heel veel voor de club betekend."

Terwijl Dennis te Kloese druk bezig is met de opvolging van de succesvolle trainer, richten de internationals van Feyenoord zich op het EK. Onderling wordt niet gesproken over wie de nieuwe trainer moet worden. "Het is voor ons allemaal eigenlijk gissen wie het wordt. We zien natuurlijk heel veel namen voorbijkomen. We hebben het er eigenlijk niet echt over gehad, van: ‘Dat is een goede kandidaat.’ We weten niet echt wat nu serieus is of wat een fabeltje is. Ik denk dat iedereen die onder contract staat bij Feyenoord benieuwd is wie het wordt", geeft Bijlow aan.

Over zijn eigen toekomst is de 26-jarige doelman duidelijk. "Of ik bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Ik ben ambitieus, dat heb ik altijd gezegd. Wanneer de kans zich voordoet en er een goede club uit het buitenland komt, dan sta ik daarvoor open. Dat heb ik altijd gezegd. Zolang ik onder contract sta bij Feyenoord is dat nooit een straf en zal ik alles geven zolang ik er speel."

De afgelopen seizoenen werkte de doelman goed samen met zijn stand-in Timon Wellenreuther. "We hebben heel goed samengewerkt. Hij heeft het goed gedaan toen ik niet kon spelen. Ik zou geen tweede keeper bij Feyenoord willen worden, nee. Of dat voor Timon ook geldt, weet ik niet. Ik kan niet in zijn hoofd kijken. Of ik kan begrijpen dat hij een rol als tweede keeper niet meer zou accepteren? Ja, tuurlijk. Wellenreuther heeft het ook goed gedaan, dus ik snap zijn positie dat hij wil spelen."

Komende woensdag wordt de definitieve selectie voor het Nederlands Elftal bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap volgende maand in Duitsland. "Ik denk dat ik een goede kans maak op een plekje in de definitieve selectie. Dat moet woensdag blijken. Als ik meega, dan ga ik er natuurlijk voor om eerste keeper te worden. Hoe groot die kans is, dat weet ik niet. Mark (Flekken, red.) en Bart (Verbruggen, red.) hebben in maart goed gespeeld. Ik ga er nu gewoon volle bak voor en ga er alles aan doen om te laten zien dat ik de nummer 1 kan zijn. We gaan er niet heen om mee te doen. We gaan erheen om te winnen", sluit Bijlow af. 

Delen

Reacties

Bijlow moet gewoon contract voor het leven krijgen. Wellenreuther is een top keeper voor ons maar Bijlow een jongen van onze club. Maar als hij op het ek keept dan is de kans groot dat die vertrekt naar een mooie club
Voegt niks toe. Leuke clubkeeper, maar dan voor een andere club graag. Hij wint ( als hij er is) geen wedstrijden voor je....
Bij geen blessure de absolute nummer 1 maar gezien hij zelf ook weg wil lekker meewerken aan verkoop en Timon nummer 1 maken
Als ik Bijlow hoor zeggen dat hij ambitieus is en dat hij weg is bij een goede aanbieding, dan denk ik dat dat ook voor Feyenoord de insteek zou moeten zijn. Een te blessuregevoelige keeper past niet bij de ambitie van Feyenoord en ze zouden hem moeten bewegen om de volgende stap te maken. En Wellenreuther de belofte doen dat hij de onbetwiste eerste keeper wordt.
Wordt van Sas eigenlijk gezien als potentiële 1e keeper of meer als 3e en eventueel 2e doelman?
Volgens mij heeft Rutger hier weleens gezegd dat ze hem intern vinden tegenvallen.
Dan is de vraag wie beter is: Van Sas of Jansen??
Bijlow is Feyenoord verplicht rond deze tijd duidelijkheid te geven imo. Of je blijft komende jaren, of timo word eerste keuze de komende jaren. Ben bang dat timo vertrekt en bijlow nog een jaar blijft (en vast wel weer geblesseerd raakt) en wij geen constante topper in t doel hebben.
Kiezen of delen justin!!
Een mooie transfer zou voor alle partijen goed zijn. Wellenreuther 1e keeper ,Feyenoord toch nog een mooi bedrag hopelijk en Bijlow als 2e keeper bij een wereld club minder kans op blessures.
Bijlow gaat naar Arsenal. Mark my words.
Ramsdale word verkocht daar, en dan moet Justin gaan strijden met Raya.

Wellenreuther eerste doelman bij ons en Van Sas en Jansen daar achter.....
De vraag is of Bijlow wel tweede keeper bij Arsenal wil worden, als de berichten over interesse kloppen tenminste. Dat zou voor Feyenoord een mooie oplossing zijn. Dan krijg je ongetwijfeld nog een aardige transfersom voor een keeper met buitengewoon talent die helaas vaak het halve seizoen geblesseerd is.
Verkopen voor niet te weinig - Wellenreuther heeft zich allang bewezen - contractverlenging aanbieden en verder Vaessen aantrekken
Dat zou een mooie oplossing zijn.
Dan zou ik niet voor Vaessen gaan, eerder voor Olij.