knvb-kantoor-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

'Clubs stemmen voor onderzoek naar vermeende voorkeurspositie topclubs binnen de KNVB'

Van de redactie

De clubs hebben maandagavond ingestemd met een voorstel om een onafhankelijk bureau de governance van de KNVB te laten onderzoeken. Dit werd besloten tijdens de algemene vergadering betaald voetbal, de halfjaarlijkse bijeenkomst van de 34 profclubs, dat meldt Voetbal International zojuist.

Alleen Ajax en Feyenoord gingen niet mee in dit voorstel, terwijl de overige clubs akkoord gingen. AZ, dat al langer aandringt op een dergelijk onderzoek, was de initiatiefnemer. Vorig jaar stuurde AZ een brief naar Zeist waarin zij kritiek uitten op vermeende achterkamertjespolitiek en een voorkeurspositie voor PAF (PSV, Ajax, Feyenoord) binnen de bond.

Een commissie gaat nu verder uitwerken hoe het onderzoek naar de governance binnen de voetbalbond vorm zal krijgen.

Delen

Reacties

Kregen wel CL door hun neus geboord op doelsaldo terwijl ze 020 nog thuis op bezoek kregen...
Ik sta PAF. Kaasfrustraties als voedingsbodem voor complottheorieën en er wordt weer een commissie aan het werk gezet.
De club die bij het faillissement van de DSB-bank van de dienstdoende curatoren een voorkeursbehandeling kreeg, als je dat bv vergelijkt met de uitverkoop van de Scheringa-museumstukkendoor diezelfde curatoren, die uit frustratie een Calimero-gekrakeel ontwikkelt en daar nog een gewillig oor voor vindt ook. Belachelijk.
Feyenoord, PSV en Ajax moeten eens stoppen met geld geven aan dit soort kleine clubs.
De hele competitie leunt op PSV, Feyenoord en Ajax. Zonder die 3 heb je niks. Dus niet huilen.
Wat willen ze hiermee bereiken dan? AZ kan zich beter focussen op Twente ipv de top 3.
Omdat FAP niet past tussen PIEF en POEF en PAF wel.
I'm probably wrong, but from my observations one thing is clear: AZ has a Feyenoord complex
AZ has more an Ajax-complex.
KNVB gave Ajax an.championship and CL-ticket while AZ was better in the matches between them.
It was a special coronayear but they abided the rules and gave Ajax roughly 30m
And compensation is rumoured never paid
Dat verhaal klopt niet Ragnar. De KNVB-besloot, geheel volgens de richtlijnen!, dat een niet uitgespeelde competitie als 'niet gespeeld' diende te worden beschouwd. Er is dus geen landskampioen in 2020 en ook geen bekerwinnaar bv.
Alleen om toch clubs te kunnen inschrijven voor de Europese toernooien is besloten dat o.b.v. de stand te doen zoals die was toen de competitie werd stilgelegd. Dus plaatste koploper (op doelsaldo) Ajax zich rechtstreeks voor de Champions League en nummer 2 AZ voor de voorrondes daarvan. Nummer 3 Feyenoord kreeg het rechtstreekse Europa Leagueticket etc. Aangezien er in het Nederlandse voetbal geen beslissingen vallen o.b.v. onderlinge resultaten (die waren tussen Ajax en AZ in het voordeel van de Alkmaarders) was dat een verdedigbare keuze maar tegelijkertijd hadden Ajax en AZ nog geen identiek programma afgewerkt en zou een vergelijking o.b.v. onderlinge confrontaties iets eerlijker zijn geweest.
Een keuze tussen de meest logische en de gevoelsmatig meest eerlijke keus viel in het voordeel van de eerste uit. Maar dat kwam mede omdat de clubs het niet in meerderheid eens konden worden over een andere verdeling. De mogelijkheid daarvoor was door de KNVB nadrukkelijk geboden maar de verantwoordelijkheid daarvoor door die clubs niet genomen. In plaats daarvan vond men elkaar in het volslagen ten onrechte in het bekritiseren van de bond. Gemakzucht en opportunisme. Er zal vast een hoop niet deugen bij de KNVB maar in deze valt de bond niet of nauwelijks verwijten te maken.
Er was geen enkel objectieve manier om het vast te stellen. Mee eens

Dus compensatie was op zijn plek geweest. Had het startgeld verdeeld of iets dergelijks. Nu heeft 020 het volledige miljoenenbedrag (30m) bij kunnen schrijven.
Feyenoord heeft volgens mij Utrecht destijds wel gecompenseerd (bekerfinale). Weet niet zeker of dat hetzelfde jaar was

Gezien de houding om Alex Kroes te laten gaan lijkt me hier nog wrok te zitten. En Slot is er zelf ook meer dan eens over begonnen
Mee eens alleen over die compensatie ging de KNVB niet, dat had van de club(s) zelf moeten komen.