bijlow redding psv uit

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow: "Ik had er wel graag bij gezeten, laten we het daarop houden"

Ference

Bijlow kwam na afloop van de uitwedstrijd in Eindhoven voor de camera's bij ESPN. De keeper gaf, net als aanvoerder Kökcü, aan dat het zonde was dat de Eindhovenaren twee keer scoren uit een standaardsituatie. De keeper gaf daarnaast eerlijk toe niet in topvorm te verkeren, maar vond desondanks niet dat hij in een slechte fase zit. Bijlow gaat er alles aan doen om het ongelijk van de KNVB te bewijzen, zodat hij in november wel bij de selectie zit. 

Bijlow werd gevraagd waar hij denkt dat de wedstrijd kantelde na het goede eerste kwartier van de Rotterdammers: “ja ik denk door de ‘set-pieces’, daardoor komen zij ook weer terug in de wedstrijd. Ik denk dat we het eerste kwartier heel goed speelde, voetbalde telkens onder de druk vandaag, door een ‘set-piece’ komen zij twee keer terug in de wedstrijd."

Daarnaast blikte de keeper terug op de 4-3, waar hem werd gevraagd of dat een twijfelgeval was voor de keeper: “Ik heb hem eerlijk gezegd nog niet teruggezien, hij nam hem, ik kwam, toen dacht ik: ik kan niet komen. Dan wint hij het duel en kopt hij hem binnen.” Op de vraag of Bijlow zichzelf wat kwalijk nam daar, antwoordde hij: “Als ik had blijven staan had ik hem ook niet gepakt hoor.”
 
Bijlow werd gevraagd om wat te vertellen over zijn huidige vorm: “Ik werk hard, ik doe wat ik denk dat ik moet doen, ik weet ook wel dat ik niet op mijn topvorm zit, maar ik denk niet dat ik echt in een mindere fase ofzo zit. Het kan wel altijd beter natuurlijk.” Bijlow vind dat hij er soms wat agressiever uit kan, maar benadrukt desondanks dat hij niet vindt dat hij in een mindere fase zit, maar tegelijkertijd ook niet in topvorm is. “Het gaat om bepaalde momenten en die zijn er niet veel geweest afgelopen wedstrijden. Ik werk hard, ga met de keeperstrainer aan de slag en dan komt het wel weer goed.”
 
Tot slot blikte Bijlow terug op het feit dat hij door Van Gaal genegeerd is in de selectie van het Nederlands Elftal voor de komende twee interlands: “Ja… verrast, ik had er wel graag bij gezeten, laten we het daarop houden. Misschien een klein beetje verrast dan, maar wat ik zeg; Ik moet gewoon weer hard werken en dan komt het wel weer goed. Als ik er over 2 maanden maar bij zit.” Op de vraag hoe het contact was tussen hem en de KNVB antwoordde de keeper: “tuurlijk heb ik contact met de keeperstrainer, wat wij besproken hebben ga ik natuurlijk niet hier zeggen, dat is iets voor ons. We hebben wel contact gehad, dat lijk me logisch.” Bijlow hoopt er in november, met het WK, wel gewoon bij te zitten, zolang hij maar hard blijft werken, doet wat hij moet doen en dan komt het vanzelf. “Ik hoop het, daar gaan we voor.”  

Delen

Reacties

Ik vind het gebrek aan zelfreflectie bij Bijlow en bij Kökcü erg bijzonder.
Bijlow zal echt nu moeten leveren. Bij Bijlow is tot nu toe stilstand is achteruitgang. Dit is zeer zorgwekkend. Anders moet hij voorlopig maar gaan banken.
“Bijlow vind dat hij er soms wat agressiever uit kan“

Dit is precies de kern van het verhaal. Door zijn vele blessures door het te wild uitkomen, zit hij nu aan de andere kant van het wild uitkomen. Hij neemt zichzelf in bescherming, maar mist daardoor juist de kwaliteit die hij heeft.
Daar heb je helemaal gelijk in, het is nu twijfelaar.
Lijkt alsof die bang is om geblesseerd te raken, daardoor twijfelt om uit te komen.... Jammer maar hopelijk komt hij er weer snel bovenop.