Slot szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Zoals elke wedstrijd herbergt ook deze wedstrijd veel lesmateriaal"

Rokus1908

Feyenoord speelde vanmiddag in het Philips Stadion de eerste Eredivisie-kraker van het seizoen tegen PSV. In een tumultueus duel op een drijfnat veld wisten de Rotterdammers de Eindhovenaren niet te verslaan. Na het laatste fluitsignaal stond er een 4-3 eindstand op het bord. Arne Slot ging na de zinderende wedstrijd in op de prestaties van zijn ploeg in een gesprek met ESPN. 

"Ik denk dat we heel goed speelden, maar uit een standaardsituatie kregen we de 1-1 tegen, en ook de 3-3. In een fase dat je het gevoel hebt dat het ook wel onze kant op kon vallen." Slot gaat verder in op het spel van zijn ploeg: "Ik vond dat we heel goed begonnen, dat we heel goed de ruimtes konden vinden en de juiste mensen aan de bal kregen. Toen draaide PSV het om door op het middenveld meer man op man te gaan spelen, dat herkenden we niet goed. We hebben geprobeerd om dat in de rust om te zetten, maar goed je kan deze wedstrijd natuurlijk op heel veel momenten analyseren."

De hoofdtrainer gaat vervolgens in op de overvloed aan corners die Feyenoord tegen kreeg: "Ik zie dat Pedersen gelijk had in het feit dat de corner waar de 4-3 uit valt eigenlijk een doeltrap moest zijn. Vervolgens is het nog steeds maar een corner. We hebben best een aantal corners tegen gehad en je weet dat PSV sterk is in twee dingen, namelijk de counter en de standaardsituaties. Als je twee goals tegen krijgt uit een standaardsituatie is dat over het algemeen te veel en dat is ook gebleken."

De bezetting voor de goal bij de corners speelde ook een rol: "Dat is altijd een afweging, hoeveel mensen heb je in de ‘zone’ en hoeveel mensen zet je in de mandekking. Ik denk dat het bij de eerste paal over het algemeen minder nodig is om een mannetje neer te zetten. Maar goed dat soort details spelen mee in een eindresultaat zoals dat bij goal twee en goal vier ook het geval was."

Slot concludeert: "Zoals elke wedstrijd herbergt ook deze wedstrijd veel lesmateriaal. Het is denk ik ook heel goed voor die jongens om te merken dat ze in een topwedstrijd als deze in heel veel fases heel goed op de been kunnen blijven. Maar de kunst is nu ook nog om nieuwe situaties snel te kunnen herkennen. De belangrijkste les voor ons is dat je in dit soort topwedstrijden je het niet kan veroorloven om twee doelpunten uit corners tegen te krijgen." 

Delen

Reacties

Beste mensen van @1908.nl,

Ondanks dat de transferwindow er natuurlijk net op zit, denk ik graag na over de toekomst en mogelijke versterkingen. Op dit moment beschikken wij over een centrum van Hancko en Trauner,. Verleden jaar was ik met vele andere groot fan van onze kale vriend... Alleen vind ik dat hij dit jaar nog niet helemaal uit de verf komt, dit kan natuurlijk door het nieuwe elftal komen of simpelweg zijn huidige vorm.. Ik hoop natuurlijk dat hij weer op het niveau van vorig jaar komt, maar indien hij zijn huidige vorm doortrekt, betwijfel ik of hij nog wel goed genoeg is & blijft voor het nieuwe Feyenoord. Volgende zomer doet zich er eventueel een kans voor, kind van de club, Stefan de Vrij is naar de bank verwezen bij Inter & zijn contract loopt medio 2023 af. Het zijn misschien hoge ogen die ik gooi, maar ik ben benieuwd hoe onze andere Feyenoord vrienden er over denken!
Ben gewoon ontzettend trots op dit team.

We gaan nog hoge ogen gooien dit seizoen.
Trots is niet echt gepast lijkt mij..
Maar iedereen is anders
Feit blijft dat er bij doelpunt twee er een overtreding van Sangeré aan vooraf ging.
En doelpunt vier was een doeltrap en geen corner. De eindstand verandert er niet door maar dit heeft wel degelijk invloed gehad op dit resultaat.
Die corner heeft de wedstrijd niet verloren, Feyenoord was gewoon niet goed genoeg.
Dat is een ander punt. Maar het scheelt twee doelpunten.