otte-feyenoordnl

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Björn Otte tekent eerste profcontract

Van de redactie

Björn Otte heeft dinsdagmiddag een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij Feyenoord. In het bijzijn van zijn familie tekende de speler van Feyenoord Academy een overeenkomst voor de duur van drie jaar, waardoor hij tot medio 2026 aan de club verbonden is.

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, is blij dat Otte zijn eerste contract heeft getekend. ‘Het is mooi om te zien dat een speler als Björn, die al sinds zijn zevende jaar actief is in de jeugdopleiding van de club, beloond wordt met een profcontract. Björn is een betrouwbare speler, met een echte winnaarsmentaliteit en die op het veld op meerdere posities uit de voeten kan.’

‘Ik ben erg trots dat ik na al die jaren die ik al in de Academy heb gespeeld nu mijn eerste contract bij deze mooie club heb mogen tekenen’, zegt Otte. ‘Ik heb er altijd hard voor gewerkt en ben blij dat het nu eindelijk zover is. Mijn persoonlijke doel is om me dit seizoen verder door te ontwikkelen als speler bij Onder 18 en ik kijk uiteraard nu al uit naar de wedstrijden die we gaan spelen in de UEFA Youth League.’

De 17-jarige Otte is deze week begonnen aan zijn tiende seizoen als speler van de jeugdopleiding van Feyenoord. De multifunctionele verdediger, die zijn voetbalcarrière begon bij DCV uit Krimpen aan den IJssel, maakt dit seizoen deel uit van Feyenoord Onder 18, dat onder leiding staat van trainers Robin van Persie en Brian Pinas. Afgelopen seizoen deed Otte ook al ervaring op bij het Nederlands elftal voor future spelers onder de 17 jaar.

Delen

Reacties

Gefeliciteerd,
En ook Aschwin en Karen gefeliciteerd met jullie zoon.
Zo mega trots, als trainer Bjorn mogen trainen toen hij bij ons bij DCV binnen kwam. Na een tip aan Wim van Til werd Bjotn al snel, terecht, overgenomen door Feyenoord waar hij nu meer dan terecht een contract voor 3 jaar heeft mogen tekenen. Een verdediger met toekomst bij de mooiste club van de wereld.
Zo hehe. Eindelijk een nieuwe speler!
Haha...echt he.... Wordt tijd voor nieuwe spelers kunen ze nog eem beetje meedoen met de voorbereiding
We hebben er al 4. En de selectie staat als een huis en speelt goed. Geen reden voor onnodige snelle aankopen