Jaden Slory

Jeugd

Blik op Varkenoord: 5 talenten om in de gaten te houden

FeyenoordYouthWatcher

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. Ook op Varkenoord is de voorbereiding voor de meeste Feyenoord Academy elftallen in volle gang. Voor 1908.nl wijst Feyenoord Youth Watcher  5 veelbelovende talenten aan. Spelers die zich goed ontwikkelen en volop groeipotentieel hebben. Wie Varkenoord bezoekt, moet deze spelers zeker in de gaten houden.

Pijlsnelle linksbuiten met een actie

Aymen Sliti (16) maakte kort na zijn overgang van FC Twente naar Feyenoord de tongen los nadat hij met Feyenoord O15 Ajax volledig aan flarden schoot (uitslag 3-8) en betrokken was bij vrijwel alle goals. Sinds zijn komst maakt Sliti, een pijlsnelle linksbuiten met een actie en veel rendement, indruk bij Feyenoord. Niet voor niets is hij basisspeler bij Oranje O16 én de jongste Feyenoord-speler ooit met een profcontract. Afgelopen seizoen speelde Sliti voor O16, waar hij met zijn vele doelpunten en assists als een sleutelspeler gold in een verder wisselend presterend elftal. Sliti mocht het tijdens het seizoen al zo nu en dan proberen tussen de oudere spelers van O17, maar maakt nu definitief de overstap naar een oudere lichting. De concurrentie zal in de nieuwe O18 niet meevallen.

Boomlange multifunctionele middenvelder

Dat de 15-jarige Thijs Kraaijeveld ‘iets’ heeft, daar zijn veel mensen binnen Feyenoord Academy het over eens. Voetballen lijkt hem enorm makkelijk af te gaan. De boomlange middenvelder, tevens international bij Oranje O15, speelt al enkele jaren boven zijn eigen lichting. Af en toe deed hij zelfs met twee jaar oudere spelers mee. Kraaijeveld legt balletjes achter verdedigingen, heeft een steekpass, maar beschikt net zo goed over een groot loopvermogen. Het is daarnaast een stevige speler die met zijn fysiek eenvoudig duels wint. Kraaijeveld stond lange tijd stil vanwege een blessure, maar toonde vorig seizoen aan weer helemaal terug te zijn. Hij geldt als een van de leiders van O17. Niet voor niets heeft Ajax er alles aan gedaan om hem binnen te halen. Gelukkig is Kraaijeveld Feyenoorder in hart en nieren.

De koning van de Amsterdamse pleintjes

Voor de jongere lezers kent de pas 14-jarige Ayoub Ouarghi nog weinig geheimen. Met regelmaat steelt hij de show als de grote ster bij Touzani. ‘Het monster’ wordt hij daar ook wel genoemd, en met een reden: Ouarghi is nagenoeg onverslaanbaar op de pleintjes. In Amsterdam, waar hij al zijn hele leven woont, geldt hij als de koning van het straatvoetbal. De Oranje O14-international heeft voor zijn leeftijd een stevig lichaam, een bizar goede trap en kan op een vierkante centimeter passeren. Zijn grootste kwaliteit is echter zijn mentaliteit. Ouarghi kent op het veld geen enkele twijfel: hij zal winnen. Bij Feyenoord speelde Ouarghi in het afgelopen seizoen een belangrijke rol bij het kampioenschap van O15, die een jaar ouder zijn dan hij zelf is. Ouarghi mocht zelfs al minuten maken bij O16, twee jaar boven zijn leeftijd.   

Kwikzilverachtige rechtsbuiten

Zijn naam wordt steeds vaker genoemd: Jaden Slory (17). De zoon van oud-Feyenoorder Andwelé mocht al meerdere keren meetrainen met Feyenoord 1 en speelde zelfs mee in een oefenduel. Een kwikzilverachtige rechtsbuiten die op onnavolgbare manieren kan passeren en dit combineert met rendement. Dit seizoen mag Slory zich focussen op O21, waar hij tussen tot 4 jaar oudere spelers komt te staan. Slory kende een indrukwekkend seizoen in O18, waar hij wederom volop scoorde en assists gaf. Het bijzondere is dat hij met name tegen de topploegen in O18 uitblinkt zoals Ajax, PSV en AZ. Op het EK O17 in mei toonde Slory aan heel ver te zijn in vergelijking met leeftijdsgenoten. Hij verzorgde meerdere doelpunten en assists en bezorgde zijn ploeg een doelpunt in de finale tegen Frankrijk.

Intelligente verdediger 

Lucas Gardenier (15) is een speler voor de fijnproevers onder de jeugdvolgers. Het afgelopen seizoen had Gardenier een vaste plek links centraal achterin bij Feyenoord O16. Dit jaar gaat hij in de O17 uitkomen. De linkspoot heeft (nog) niet een heel indrukwekkend fysiek, maar hij houdt zich alsnog prima staande tegen spelers die nagenoeg volwassen ogen. Gardenier is een rustige, intelligente verdediger die zich onderscheidt met zijn volwassenheid in zijn spel, scherpte in zijn verdedigen en goede opbouwende kwaliteiten. Bij Oranje O15 was Gardenier het afgelopen seizoen dan ook een vaste waarde. Hij kreeg er zelfs de aanvoerdersband. Bij zijn eigen elftal geldt Gardenier als een stille leider. Net als zijn maatje Thijs Kraaijeveld mocht Gardenier al met 15 jaar een profcontract tekenen, wat het grote vertrouwen van Feyenoord in hem onderstreept.

 

Delen

Reacties

Hoe gaat het eigenlijk met die high potentials loopt dat nog?
Zitten wel wat pareltjes tussen hoor. Vooral die Aymen Sliti en Ayoub Ouarghi vallen me op. Allebij zeer technisch begaaft en creatief. Hoop dat ze hun creativiteit met rendement kunnen koppelen. Wellicht zien we ze dan ooit in de kuip schitteren.
Nog een om in de gaten te houden is kelvin neijenhuis schiet met scherp en doet het echt goed snel vastleggen die jongen
Jaaa hele goeie jongen, heeft de potentie om spits bij feyenoord 1 te worden hopen dat die het waarmaakt 🀞
Ben erg benieuwd hoe Slot om gaat met het door laten stromen van jeugd. Tot nu toe nog erg weinig gezien. Ik had hier wat meer van verwacht. Het is goed om te lezen dat er in alle lichtingen jongens zitten die boven hun groep uitsteken en dit al enkele seizoenen doen. Top.
Komt doordat er vorig seizoen nog geen jeugdspelers klaar waren om definitief bij het eerste gehaald te worden maar dit seizoen staat iig Benita klaar. Spelers als Hartjes, Dermane en Milambo moeten fysiek echt nog wel stappen gaan zetten voor ze in aanmerking komen. Kleijn zit er dichter tegenaan denk ik.
Jongens van O 21 halen het niveau niet.
Top! Al lijkt het wel dat er nu echt wat door gaat komen qua lichting. Ik vind Hartman ook een geweldenaar. Zal me niets verbazen als hij fit seizoen langzaam doorsijpelt door menig schorsing of blessure
Ik vind dit zo een heerlijke website!
Leuke stukjes over varkenoord, als er een transfer geruchten zijn weet je in ieder geval zeker dat er binnen Feyenoord over gesproken word.
Daarnaast niet van die zure stukjes van Krabbie, Derksen of Driesen.
Wat de commentaren ook een stuk positiever houd.
Ga zo door!
Ik heb je voorbeeld gevolgd en ook net een account aangemaakt om dezelfde redenen πŸ˜πŸ‘
Goed stuk! Echt heel Nice om zo op de hoogte te blijven.
Top artikel! Normaal maak ik niet snel een account aan om reacties te plaatsen maar sinds de lancering van deze site kan ik niet anders dan alleen maar lof te geven aan de makers, beheerders en insiders. Geen fake news, geen nare reclames en trollen. Mannen (en dames?) ga zo door!! Deze site vervangt naar mijn mening alle andere Feyenoord sites πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
Nu hopen dat deze jeugd spelers bij ons blijven en het eerste 1e komen dan heb ik vertrouwen in de toekomst
Goed artikel van onze Feyenoord Youth Watcher! Altijd een plezier om te lezen.
Benieuwd of we Ouargi binnenboord kunnen houden. Lijkt me dat de lokroep uit zijn woonplaats best hard kan worden. De laatste tijd gelukkig wel erg veel succes met het vastleggen van eigen talent.
Ken alle talenten wel, maar zijn naam nooit gehoord bizar genoeg haha
Volgens mij heeft hij hun vorig jaar al afgewezen omdat hij bij feyenoord wilde blijvenπŸ’ͺ🏼
Ajax heeft echt al enorm aan die jongen lopen trekken toen ie 13 was, zonder succes. Feyenoord zal hem ongetwijfeld ook een contract aan bieden op het moment dat ie er een mag tekenen. Denk dat dit wel goed komt eigenlijk.
Die Ayoub kan echt wel ballen, niet normaal
De enige die er bovenuit steekt om in de gaten te houden is die Dermane.
Apart dat Slot die niet bij het 1e haalt.
We zien natuurlijk alleen flitsen in een paar vriendschappelijke wedstrijden en misschien is hij zonder bal nog niet zoals Slot het wil, maar aan de bal is hij echt heel goed. Hetzelfde vind ik van Bassett. Als ik hem zie voetballen dan doet hij leuke dingen, raakt zelden een bal kwijt en accoort ook nog eens makkelijk. Als ik deze twee vergelijk met Toornstra die deze oefencampagne ontzettend veel balverlies heeft geleden en aanvallend weinig heeft toegevoegd dan denk ik ook: waarom?
Exact. Bassett maakt inderdaad ook een prima indruk. Heel apart waarom hij geen serieuze kans krijg en dat een Toornstra, die het niet meer belopen kan, steeds weer mag komen opdraven.

Slot zal een prima trainer zijn maar met zijn keuzes ben ik het lang niet altijd eens.
Omdat ie fysiek en positioneel nog niet goed genoeg is. Laat leuke dingen zien maar maakt ook nog een erg jeugdige indruk.
Vindt het ook wel apart. Heb soms het gevoel dat slot meer zeurt om nieuwe spelers dan Advocaat deed. Dermane,Hartjes en Hendriks afgelopen seizoen had hij best af en toe wat meer minuten kunnen geven. De jeugd zal dit jaar weinig speeltijd krijgen denk ik.
Is er ook ergens een uitzonderlijke spits? Valt me op dat bij geeneen van de topclubs een superspits rondloopt...
Kelvin Neijenhuis scoorde er aardig op los afgelopen seizoen. Zit als het goed is in de zelfde lichting als Ayoub. Is voor zijn leeftijd erg lang en daarmee fysiek ook erg sterk. Was tevens de 1e die de talent van de maand prijs in ontvangst mocht nemen en een dag mocht meelopen met het 1e.
Fabiano Rust in de O18 vind ik een talentvolle spits met veel snelheid en een actie.
Helemaal vergeten ja. Ook een erg groot talent!
Grappig dat men in de commentaren jeugd altijd bestempelt als supertalenten en dat het alleen aan anderen ligt dat ze niet doorbreken, eigenlijk nogal hilarisch. De top van het amateurvoetbal zit vol met voormalige supertalenten.
Echte mega talenten dit, maar de overstap naar Feyenoord 1 is door geen deelname aan KKD echt zo gigantisch groot.
Klopt, alleen blijft de stap naar Feyenoord 1 sowieso groot. Ook met de KKD. Je hebt met veel factoren te maken. Als er 2 per lichting doorbreken, doe je het goed.
Mmmm Benita en kleijn gaan dat worden dus
De grote talenten breken zonder kkd ook wel door. Azerkan speelt nu ere, als Feyenoord in de kkd had gespeeld, speelde hij waarschijnlijk nu ook in de kkd.
Van persie, de vrij, indi, de guzman, kongolo, karsdorp, geertruida, malacia, kokcu, bijlow.....
Ofwel, deelname aan de kkd wordt echt overschat.
Snel afschaffen, zodat de kkd weer een normale, sportieve en serieuze competitie wordt.
Ik vind het jammer dat Milan Hokke behoorlijk uit de picture is. Ik vind dat een van de grootste talenten uit de opleiding. En voor mijn gevoel kan die al heel snel mee in het 1e.

Furkan Ulutas mi ook een toptalent.
Hoezo uit de picture? Die gaat toch gewoon bij Jong meedoen dit jaar?
Milan Hokke is helemaal niet uit de picture, maar helaas wel geblesseerd. Komt nog wel weer.
Ja dit is goede informatie op een leuke manier gebracht. Prima leesvoer voor een echte Feyenoorder!
nice om te zien dat er ook tijd en energie in de jeugd wordt gestoken al deze jongen hebben het in zich om het eerste halen
Ben het helemaal met je eens maar mis Kelvin Neijenhuis er tussen.