blinker

VK Sportphoto

Nieuws

Blinker: "De Europa League winnen zou ook heel mooi zijn "

Van de redactie

Woensdagavond was in Rotterdam de première van de documentaire Gimenez. Deze film van een uur geeft een schitterend kijkje in het leven van de Mexicaanse spits. In de documentaire is te zien hoe Gimenez in 2023 uitgroeide tot één van de meest smaakmakende spelers van de Nederlandse velden, hoe hij samen met zijn vriendin Fer Serrano zijn intrek nam in Rotterdam en hoe hij zijn warme banden met het thuisfront in Mexico onderhoudt.

Om de Mexicaan is veel te doen. Dit seizoen heeft de spits van Feyenoord 18 doelpunten in 16 eredivisieduels. Peter Houtman weet wel waar de populariteit van de 22-jarige Mexicaan bij het Legioen vandaan komt. "Hij valt natuurlijk op vanwege de vele goals die hij maakt, maar ook zijn manier van spelen. Dat slaat aan bij het publiek. Die jongen is populair hoor", begint de stadionspeaker van De Kuip en oud-spits van de Rotterdammers tegenover VoetbalPrimeur.

"We hebben er heel veel gehad", doelt Houtman op legendarische spitsen in het shirt van Feyenoord. "Hele goede ook, bijvoorbeeld Ove Kindvall en noem ze allemaal maar op. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. De ene valt op door zijn schot en de ander door zijn loopvermogen, maar waar het met name om gaat, is het maken van goals." Arne Slot gaf eerder aan dat wanneer een megabod op de spits komt, hij zijn aanvaller waarschijnlijk niet meer kan tegenhouden. "Als Feyenoord hem dan toch weg doet, laat het dan voor een gigabedrag zijn. Dan wordt Feyenoord er ook nog beter van", aldus Houtman.

Over welke club de volgende stap zou moeten zijn voor de Mexicaan wil Houtman niet nadenken. "Poeh, daar ga ik niet over nadenken. Ik vind het veel belangrijker dat hij nog even voor Feyenoord in actie komt. Laat hem eerst nog maar een half jaartje blijven." Of de Rotterdammers dit seizoen nog kampioen kunnen worden blijft een moeilijk verhaal. "Dan moeten er wel hele gekke dingen gebeuren. PSV heeft tien punten voorsprong, dus normaal moet PSV dat wel worden, maar je weet het maar nooit. Het blijft voetbal."

Ook Regi Blinker gaf voor de camera van VoetbalPrimeur aan dat het moeilijk wordt om PSV nog in te halen. "Dat weet iedereen. Het is niet zo dat PSV een team heeft die makkelijk nog even een paar punten gaat laten liggen. Zij zitten goed in hun vel en hebben een brede selectie met goede spelers. Noa Lang is weer fit. Dat is ook niet leuk voor Feyenoord. Uiteindelijk hoop ik dat Feyenoord tweede wordt en dan is dat prima. Je speelt dan gewoon Champions League", aldus Blinker.

"De Europa League winnen zou ook heel mooi zijn, maar dat wordt wel heel lastig want we hebben weer dat vervelende AS Roma met Mourinho. Tweede worden is volgens mij goed te doen in de Eredivisie", besluit Blinker.

Delen

Reacties

Eerst maar eens van Roma winnen, zou heel mooi zijn. Wat een asemmer die Mourinho.

Die kerel vertegenwoordigt zoveel eigenschappen en karaktertrekken waar ik een hekel aan heb. Onanks al zijn resultaten, hoop ik dat hij nooit onze trainer wordt.
zou ook heel mooi zijn.....? is wel heel zwak uitgedrukt; dat zou fantastisch zijn! de uefacup 2002 is nog steeds het mooiste dat ik al supporter heb meegemaakt. zelfs het behalen van de finale conf. league staat hoog op mijn lijst. dat we de finale verloren maakt de hele road to tirana niet minder onvergetelijk.
Eerst dat Roma maar eens uitschakelen. Dat wordt al een zware dobber.